Як зареєструвати шлюб з азербайджанцем в РФ в 2019 році

  1. Як в Росії реєструються шлюби з іноземцями
  2. Необхідні документи
  3. Де можна зареєструвати шлюб
  4. Питання релігійної приналежності
  5. Чи дозволяє закон мати два громадянства
  6. Фіктивний інтернаціональний шлюб
  7. Які вигоди від шлюбу шукають азербайджанці
  8. Інші можливості отримання громадянства РФ для громадянина Азербайджану
  9. Як розірвати шлюб з азербайджанцем

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У наш час багато іноземних громадяни відвідують Російську Федерацію: одні прибувають з туристичною метою, інші на заробітки. Не стали винятком і мешканці Азербайджану, які є частими гостями в РФ, так що все частіше актуальним стає питання, як зареєструвати шлюб з громадянином Азербайджану в Росії. Багато пар з різним громадянством хочуть узаконити свої стосунки. Зареєструвати офіційний шлюб росіянки з азербайджанцем можливо, однак процедура буде трохи відрізнятися від стандартної. У наш час багато іноземних громадяни відвідують Російську Федерацію: одні прибувають з туристичною метою, інші на заробітки

Як в Росії реєструються шлюби з іноземцями

Якщо ви вирішили вийти заміж за азербайджанця в Росії, то і сама реєстрація буде виконуватися відповідно до законодавства РФ. Однак варто зазначити, що іноземний громадянин повинен дотримуватися не тільки закони держави, в якому він одружується, але і вимоги країни, у громадянстві якої полягає.

Одним з таких умов є шлюбний вік: в Росії він дорівнює 18 рокам, проте в інших країнах він може відрізнятися. Ще одним важливим нюансом є відсутність у іноземця раніше зареєстрованого дійсного подружнього союзу: навіть якщо в країні, громадянином якої є наречений, дозволено багатоженство, одружитися повторно на території РФ він не зможе, так як в Росії визнані виключно моногамні шлюби.

Ознайомтеся детальніше з інформацією про те, як відбувається реєстрація шлюбу з іноземцем в Росії .

Необхідні документи

Відповідно до Сімейного кодексу РФ, в разі укладення подружнього союзу від громадянки Росії будуть потрібні такі документи:

  • внутрішній паспорт ;
  • в разі наявності раніше узаконених сімейних відносин - документ, що підтверджує розлучення;
  • прописка за місцем оформлення відносин, наприклад, для укладення шлюбу в Москві потрібна саме московська реєстрація.

Громадянину Азербайджану потрібно інший список паперів:

  • нотаріально завірений переклад на російську мову закордонного паспорта;
  • нотаріально завірений переклад на російську мову довідки про відсутність подружніх відносин. Для отримання довідки про сімейний стан не обов'язково звертатися в органи РАЦС Азербайджану за місцем прописки, видати її можуть і в консульському відділі посольства країни на території Росії;
  • нотаріально засвідчена копія і переклад на російську мову свідоцтва про розлучення, якщо він мав місце;
  • документ, що підтверджує законне перебування на території РФ.

Де можна зареєструвати шлюб

Так як республіка Азербайджан входить до складу СНД, шлюб між російською дівчиною і громадянином Азербайджану можна укладати в будь-якому РАГСі за місцем реєстрації. Однак оскільки реєстрація шлюбу з іноземним громадянином в більшості випадків вимагає участі посольства країни, громадянином якої є наречений, доцільніше укладати подібні союзи в столиці. Такий підхід обумовлений знаходженням в Москві різних дипломатичних представництв іноземних держав.

Коли наречений є підданим країни, що не входить до складу СНД, для нього існують деякі обмеження щодо місця реєстрації шлюбу, рекомендуємо дізнатися докладніше про реєстрації шлюбу з іноземцем в Москві .

Коли наречений є підданим країни, що не входить до складу СНД, для нього існують деякі обмеження щодо місця реєстрації шлюбу, рекомендуємо дізнатися докладніше про   реєстрації шлюбу з іноземцем в Москві

Питання релігійної приналежності

Як відомо, Російська Федерація - багатонаціональна держава, на території якої живуть люди різних віросповідань, але переважає православ'я. А ось в Азербайджані практично все населення сповідує іслам - приблизно 96% жителів, і тільки близько 4% припадає на прихильників інших релігій. Виходячи з цього розглянемо чотири найбільш ймовірних варіанти шлюбу росіянки з азербайджанцем з точки зору релігії:

  1. Прихильниця православ'я і православний наречений.
  2. Наречена з мусульманським віросповіданням і чоловік-ісламіст.
  3. Православна віруюча і мусульманин.
  4. Мусульманка-наречена і православний наречений.

У перших двох варіантах питань не виникне, так як вступає в шлюбний союз сторонам властиві однакові релігійні переконання. З точки зору теології ці союзи гармонійні і суперечок щодо виховання дітей та загальноприйнятого поведінки виникнути не повинно.

А ось в третьому випадку, коли православна жінка одружується з чоловіком, які сповідують іслам, конфліктів уникнути складно, навіть якщо на початкових етапах розвитку відносин розбіжність у поглядах не було помітно. Це обумовлено особливістю мусульманської релігії, в якій чоловік головує в усьому, але православні жінки звикли трохи до інших порядків. Тому, якщо наречена не має наміру приймати іслам, що з духовної точки зору вважається гріхом, варто запастися терпінням і шукати компроміси.

Звичайно ж, представники православ'я і мусульманського вчення можуть вступити в сімейний союз, це право їм забезпечує законодавство обох держав - РФ і Азербайджану - в яких свобода віросповідання підтверджена відповідними актами. Питання зручності подібних відносин зможуть вирішити для себе тільки самі молодята.

До слова, четвертий варіант зустрічається рідко, з огляду на, що більшість населення Азербайджану мусульмани. Релігійні розбіжності в поглядах спостерігатися можуть, однак будуть не так помітні.

Чи дозволяє закон мати два громадянства

Багато інтернаціональні пари після вступу в шлюб замислюються про прийняття другого громадянства . Це зручно, так як при таких обставинах не будуть виникати міграційні питання. Однак в ситуації російська дружина - чоловік азербайджанець виникають деякі обмеження.

З точки зору російського законодавства, подвійне громадянство не заборонено, однак відповідну угоду діє лише з Таджикистаном (до 18.05.2015 року діяла угода з Туркменією), тому громадян, які перебувають в підданстві інших держав, закон буде розглядати виключно як громадян РФ. Таким чином, технічно, наречена-росіянка може отримати громадянство Азербайджану, зберігаючи при цьому громадянство РФ.

Варто враховувати і останні поправки в міграційне законодавство, за умовами яких володар додаткового громадянства зобов'язаний повідомити про це міграційну службу . Недотримання закону може спричинити за собою адміністративну або кримінальну відповідальність.

А ось з нареченим справа йде трохи інакше. Республіка Азербайджан не визнає подвійного громадянства, тому в разі з'ясування подібного факту громадянин з двома паспортами позбудеться паспорта Азербайджану, як і його громадянства.

Фіктивний інтернаціональний шлюб

Фіктивним шлюб є ​​в разі укладення сімейного союзу, визнаного законом, не з метою створення сім'ї, а для отримання різних видів вигоди.

Багато жінок-росіянки заробляють на укладанні фіктивних шлюбів. Однак варто знати, що дане рішення має наслідки, причому не найприємніші.

Пропонуємо Вам ознайомитися більш детально з інформацією про фіктивному шлюбі з іноземцем .

Які вигоди від шлюбу шукають азербайджанці

Більшість азербайджанців прагнуть до фіктивного одруження з метою набуття громадянства РФ. Щоб стати громадянином Російської Федерації, потрібні підстави, а наявність дружини-росіянки після двох років шлюбу стане відмінним підставою для отримання всіх дозвільних документів та спрощеної процедури прийняття до громадянства. Подібна мета може переслідуватися, якщо громадянин Росії одружується на громадянці Азербайджану.

При ухваленні серйозного рішення щодо укладення фіктивного шлюбу, не варто забувати і те, що все майно, придбане після заміжжя, вважається спільно нажитим і в разі розлучення ділиться навпіл. Довести фіктивність шлюбу потім буде складно, так як в Росії немає суворої процедури такого визнання.

Інші можливості отримання громадянства РФ для громадянина Азербайджану

Громадянам Республіки Азербайджан громадянство РФ можна отримати за спрощеною схемою і іншими способами. Одним з варіантів полегшеної процедури прийняття в підданство Росії є доведення факту народження і проживання в історичних кордонах РФ людини або його предків. На носіїв російської мови також поширюються спрощені правила.

Як розірвати шлюб з азербайджанцем

Розлучитися з азербайджанцем можна як на території Росії, так і в на його батьківщині. Однак краще подібний процес здійснити в обох державах, так як розірвання шлюбу в Азербайджані не завжди може бути визнано російським законодавством і навпаки.

Розірвати шлюб можна в органах РАГС за умови відсутності дітей і розділу майна. В іншому випадку доведеться звертатися до суду. У будь-якому випадку краще бути готовою до подібної ситуації як з моральної точки зору, так і з юридичної.

Вивчіть інформацію про те, як саме проходить розлучення з іноземцем .

Шлюб з іноземцем. Юридична допомога, консультація: Відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online