Як отримати паспорт і громадянство Азербайджану громадянину РФ

  1. Як виглядає паспорт громадянина Азербайджану
  2. На скільки років видається
  3. З якого віку оформляється
  4. Які дані вносяться в паспорт
  5. заміна паспорта
  6. Отримання громадянства Азербайджану: процедура, необхідні документи, спрощена схема

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кожна держава світу видає своїм громадянам документи для ідентифікації їх особистості. В Азербайджані таким документів є посвідчення особи, яке має (або має мати) кожна особа, яка є громадянином цієї країни, в тому числі і неповнолітня. Основних напрямів цілком достатньо для підтвердження особи його власника при знаходженні в межах республіки. Однак, щоб виїхати за межі азербайджанського кордону і перетнути її після повернення, її жителі повинні оформити загальногромадянський паспорт Азербайджану, що ідентифікує особу за межами країни.

Як виглядає паспорт громадянина Азербайджану

Сучасний паспорт з біометрією має зелений колір обкладинки і написи на азербайджанською та англійською мовою. Інше оформлення у документів, які видаються в службових цілях, або паспортів дипломатичних працівників. На його лицьовій скоринці розташований герб республіки (посередині), найменування держави вгорі, назва документа і піктограма наявність електронного носія інформації, - внизу. Так виглядає документ в закритому вигляді:

А це паспорт громадянина Азербайджану, який засвідчує його особу на території іноземних держав, на сторінці з особистими даними власника:

Всього в подібному посвідченні особи 50 внутрішніх сторінок, які можуть використовуватися для проставлення на них в'їзних і виїзних штампів, а також вклейки візових дозволів на в'їзд і перебування. На останній з цих сторінок завдано штрих-код, що відповідає номеру самого документа.

На скільки років видається

Загальний термін дії паспорта, не залежно від того, чи містить він електронний чіп або відноситься до старого типу паспорта, становить 10 років, після чого підлягає заміні. При цьому даний документ старого зразка в даний час отримати вже не вдасться, так як з вересня 2013 року їхня видача припинена, а термін ходіння обмежений терміном дії раніше отриманих громадянами старих типів паспортів.

Таким чином, громадянин може на законних підставах використовувати як новий азербайджанський паспорт, так і паспорт старого зразка протягом всього десять років після його дії. Отже, максимальний термін дії старих паспортів закінчується вереснем 2023 року. Після закінчення зазначеного терміну їх також необхідно буде замінити на нові паспорти (з тим же 10-річним терміном легального використання).

Подарунок 2100 рублів на житло!

Подарунок 2100 рублів на житло

При реєстрації за посиланням в AirBnB ви отримаєте 2100 рублів на свій аккаунт.

За ці гроші можна зняти хороші апартаменти на 1 день за кордоном або в Росії. Бонус працює тільки для нових акаунтів.

З якого віку оформляється

За відповідним азербайджанському законодавству видача даного паспорта здійснюється повнолітнім громадянам при здійсненні ними поїздок на території іноземних держав. Як швидше виняток передбачається отримання даного документа особами, які не досягли віку 18-ти років. Отримувати паспорт ці особи можуть з метою:

  • Відправлення на навчання в іноземний навчальний заклад.
  • З метою прийняття участі в заходах міжнародного рівня.
  • Для проходження лікування за кордоном.
  • У разі виїзду з країни для переїзду в іншу державу.

Отримати дане посвідчення особи зобов'язаний кожен, хто покидає межі Азербайджану, не залежно від віку.

Які дані вносяться в паспорт

Що засвідчує особу азербайджанського громадянина за кордоном документ в обов'язковому порядку повинен містити наступні дані:

  • Особиста інформація про громадянина (дата і місце народження, ім'я і прізвище громадянина, його стать).
  • Вказівка ​​на громадянство (азербайджанське).
  • Ідентифікаційні дані документи (орган, що видав, дата видачі, індивідуальний номер документа).
  • Чорно-біле фото власника.
  • PIN-код, який присвоюється кожному громадянину країни.
  • Дата, до настання якої паспорт є дійсним.
  • Особистий підпис особи, яка отримує паспорт.

Крім того, в даному документі міститься вказівка на його тип, тому що існує три види закордонних паспортом в залежності від статусу її отримує особи. Електронний чіп дублює на собі всю ту ж інформацію, але фотографія на ньому має кольорове зображення.

заміна паспорта

Необхідність заміни азербайджанського закордонного паспорта може виникнути в наступних випадках:

  • Закінчення строку його дійсності, зазначеного в самому документі.
  • Втрата старого.
  • Наявність ушкоджень чинного документа, що перешкоджають його нормальному і законному використанню (наприклад, пошкодження персональних даних).

За паспорта і його умисне псування законом передбачений штраф, сплата якого не позбавляє від необхідності внесення відповідного мита за виготовлення нового.

Необхідні документи для отримання паспорта:

  • Заява-анкета.
  • 2 кольорові фотографії 3х4 см.
  • Ксерокопія посвідчення особи.
  • Квитанція про сплату державного мита.

Отримання громадянства Азербайджану: процедура, необхідні документи, спрощена схема

Вступ в азербайджанське громадянство - процедура для наших співвітчизників (та й для жителів переважної більшості інших держав) швидше екзотична. Однак знаходяться бажаючі отримати громадянство Азербайджану, щоб мати преференції, передбачені урядом цієї країни для власних громадян. Маючи громадянство, легше займатися там бізнесом, можна брати участь в державних програмах тощо.

Право на вступ до громадянства даної республіки мають такі особи:

  • Народжені азербайджанськими громадянами (або один з батьків є громадянином).
  • Чоловік або дружина громадянина країни.
  • Власник об'єкта нерухомості, чоловік власника такого майна.
  • Повертає собі раніше втрачене з яких-небудь причин громадянство.

За загальним правилом, для отримання громадянства Азербайджанської республіки заявник повинен написати відповідне прохання в міграційному підрозділі Міністерства внутрішніх справ, заявивши, в тому числі, про неухильне дотримання Конституції і законів республіки. До заяв слід докласти ряд офіційних паперів:

  • Автобіографія.
  • Довідка про склад сім'ї заявника.
  • Копія дійсного наявного паспорта.
  • Документи, що підтверджують наявність підстави набуття громадянства цієї країни.
  • Докази фінансової спроможності.
  • 4 кольорових фотознімку.
  • Свідоцтво про володіння офіційною мовою держави.
  • Підтвердження законності знаходження на території Азербайджану.
  • Оплата відповідного мита.

При наданні повного пакету, що свідчить про наявність права отримання громадянства, проблем з його наданням не виникає, влада не нехтують новими громадянами.

У ряді випадку громадянство Азербайджанської Республіки надається автоматично, без необхідності збору всього зазначеного пакета документів і проходження описаної процедури. Так, особа, народжене громадянами цієї країни, автоматично набуває громадянство. Та ж норма діє, якщо один з батьків має азербайджанське громадянство, якщо батьки виявлять бажання зробити свою дитину громадянином цієї країни.

Завдяки вигідному географічному та кліматичному розташуванню Азербайджану, а також високим темпам його економічного розвитку в останні роки, все більше людей бажають отримати паспорт цієї республіки разом зі вступом в її громадянство. Часом це досить виправдано: наприклад, в разі наявності тут нерухомості, частого перебування в країні, проживанням тут близьких родичів, чоловіка, сім'ї.

Але при цьому не варто забувати, що законодавством республіки не передбачено подвійне громадянство. При отриманні азербайджанського особа зобов'язана відмовитися від наявного громадянства. Так само і в зворотному випадку: якщо громадянин республіки вирішив отримати громадянство іншої країни, то йому доведеться вийти з азербайджанського (в тому числі під загрозою кримінального переслідування за неінформування влади про отримання підданства іншої держави). Так що важливо ретельно попередньо зважити всі «за» і «проти».

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online