Чи законна львівська реєстрація авто без розмитнення?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Днями в мережі Інтернет з'явилися повідомлення про відкриття у Львові так званої «Транспортно-реєстраційної Служби Народу», яка самовільно поклала на себе повноваження по реєстрації транспортних засобів, видачу номерних знаків і свідоцтв про реєстрацію встановленого зразка

Днями в мережі Інтернет з'явилися повідомлення про відкриття у Львові так званої «Транспортно-реєстраційної Служби Народу», яка самовільно поклала на себе повноваження по реєстрації транспортних засобів, видачу номерних знаків і свідоцтв про реєстрацію встановленого зразка. Невідомі особи через соціальні мережі закликають всіх скористатися правом, нібито визначеними Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», і зареєструвати у створеній ними нелегітимною службі не розмитнені транспортні засоби.

У зв'язку з цим Головний сервісний центр (ДСЦ) МВС України застерігає автомобілістів, щоб вони не стали жертвами шахраїв, дії яких мають ознаки складу кримінального правопорушення. У ДСЦ акцентують увагу, що документи на автомобілі та номерні знаки можуть бути видані тільки сервісними центрами МВС, оскільки виключно саме такий порядок передбачає чинне законодавство України.

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначає, що місцеве самоврядування - це гарантоване державою право та реальна здатність територіальної громади самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.
При цьому державна реєстрація ТЗ в Україні передбачена Законом України «Про дорожній рух», а повноваження на її здійснення статтею 34 цього Закону надані тільки територіальним органам МВС. Цей Закон також уповноважує Кабінет Міністрів України визначати порядок державної реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів.

У Львові придумали, як реєструвати автомобілі без розмитнення

Зразок свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу затверджений постановою Кабміну від 31.01.1992 № 47, а номерні знаки на транспортних засобах повинні відповідати вимогам ДСТУ 3650: 2012 і 4278: 2012. «Зареєстровані» іншим способом транспортні засоби просто не можуть експлуатуватися на території держави.

Тому Головний сервісний центр МВС попереджає всіх бажаючих скористатися такою сумнівною послугою, що відповідно до частини 6 статті 124 КпАП України за керування водієм ТЗ, які не зареєстровані або не перереєстрованим в установленому порядку, його експлуатація з номерним знаком, який не відповідає вимогам стандартів, передбачена відповідальність у вигляді штрафу в 170 грн. За повторне подібне порушення протягом року відповідальність ще суворіше - штрафу в 255 грн або громадські роботи на 30-40 годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Також в ДСЦ МВС України повідомили, що діяльність львівської «реєстраційної служби народу» доручено перевірити правоохоронним органам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online