Таунхауси в Новій Москві економ класу до 4 млн. Руб.

  1. Недорогий будинок замість дачі
  2. мовою цифр
  3. Кількість селищ таунхаусів з об'єктами до 4 млн. Рублів
  4. Селища таунхаусів з найдешевшими пропозиціями
  5. Які розумні витрати на покупку таунхуса
  6. Що повинно насторожити при купівлі дешевого шахраї!

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Таунхаус в Новій Москві і Підмосков'ї часто пропонують як альтернативу столичній квартирі. Редакція порталу Townhouse.ru вирішила з'ясувати, скільки коштують найдорожчі таунхауси в Підмосков'ї, у скільки реально обійдеться придбання таунхауса, в якому можна починати жити відразу після покупки? І де можна купити найдешевші таунхауси.

Недорогий будинок замість дачі

Подання про дешевий і дорогому, зрозуміло, у всіх різняться. Але сьогодні є реальні пропозиції таунхаусів за 3-4 млн. Руб. (Без урахування витрат на ремонт). Що можна отримати за ці гроші? Таунхаус економ-класу, який стане альтернативою дачі, а ніяк не заміною московської квартири. Один зі столичних ріелторів, розповів, що в березні 2014 р шукав варіант для клієнта з бюджетом близько 6,5 млн. Рублів (ціна наявної «одинички» в старому панельному будинку). Але найдешевший з «нормальних» варіантів починався від 8,5 млн.

Ні, не те, щоб клієнт був особливо вибагливий, але за 6 млн. Рублів пропонувалися або таунхауси в таких місцях, нізвідки не наїздишся кожен день на роботу в столицю, або занадто маленькі, корисна площа яких не сильно перевищувала площу столичної квартири, або зовсім «неукомплектовані», ремонт в яких зажадав би значних витрат, або ще недобудовані.

Валерій Лукінов, комерційний директор селищ Ravissant, запевняє, що «хороший таунхаус» починається з площі від 130 кв. м в трьох рівнях (інакше сходи «з'їсть» всю корисну площу). І ціна повинна бути від 5 млн. Руб. на початковому етапі, чим вище будівельна готовність, тим вище ціни. За 3 млн. Руб. можна купити дуплекси і таунхауси на відстані від 40 км від МКАД, з матеріалів, що традиційно відносяться до економ класу: стіни з пінобетону і утеплення полістиролом. Фундамент буде буронабивної полегшений. З бюджетом 4 млн. Можна купити і якісні проекти, але на великій відстані від Москви. наприклад, «Палітру» . Тут вартість землі у вартості будови прагне до нуля.

А ось приклад, коли невисока ціна досягається за рахунок невеликої площі будівлі. У підмосковному проект «Екодолье Шолохове» найменший будинок «Талица» має площу 88 кв.м та земельна ділянка від 1 до 2 соток. На поточний момент (початок квітня 2015) його вартість з усіма підключеними комунікаціями становить від 3,9 млн руб. або 44,3 тис. руб. за квадратний метр.

«Така ціна дозволяє говорити про те, що у нас зараз одне з найпривабливіших на ринку пропозицій, говорить Костянтин Філіппішін, генеральний директору ДК" Екодолье ". - А з урахуванням того, що ми реалізуємо таунхауси в житловому комплексі, будівництво якого ведеться в рамках комплексного розвитку територій, це одне з найкращих пропозицій по таунхаусів в Підмосков'ї. ЖК "Екодолье Шолохове" розташований всього в 15 км від МКАД по Дмитрівське шосе. У житловому комплексі буде власна комерційна і соціальна інфраструктура, в т. Ч. Дитячий садок і школа. Звичайно, з часом інфляція змусить і нас підняти ціни на цей продукт, це неминуче, але ми постараємося зберегти вартість житла на нашому проекті на максимально доступному рівні. Що стосується додаткових вкладень, то у випадку з нашим продуктом залишається витратитися на розводку комунікацій по таунхаусу і внутрішню обробку приміщення. Ці послуги можна замовити в нашій компанії як додаткові опціони. В залежності від побажань клієнта і складності обробки, її вартість за квадратний метр на поточний момент становить від 12 до 15 тис. Руб. »

мовою цифр

Згідно з дослідженнями «ИРН-Консалтинг», на ринку первинного заміського житла Московського регіону налічується 13 селищ, де можна придбати таунхаус до 4 млн. Руб. Це всього 8% від загальної кількості селищ з будинками, що пропонується до продажу від забудовників.

Основна маса таких селищ - 62% - зосереджена на менш престижних північно-східному, східному, південно-східному і південному напрямках.
92% селищ з цінами таунхаусів до 4 млн руб. розташоване далі 20 км від МКАД. Причому найбільше таких селищ - 38,5% - знаходиться між 30 і 50 км від Московської кільцевої автодороги.

Іншими словами, людина, що бажає придбати таунхаус, але при цьому обмежений бюджетом в 4 млн руб., Може розраховувати на квартиру-секцію площею до 100 кв. м далі 20 км від МКАД на менш престижних підмосковних напрямках.

За даними федерального порталу «Мир Квартир», середня ціна таунхауса в Підмосков'ї становить 71 267 руб. / Кв. м, а середня ціна пропозиції - 12 876 682 руб. Середня площа об'єкта - 180 кв. м. Частка дешевих таунхаусів в цій базі нерухомості дуже мала. Пропозицій вартістю до 2,5 млн. Рублів налічується всього 1,3%. Середня ціна в цьому сегменті - 32 557 руб. / Кв. м, ціна пропозиції - 1 Статистика 639 456 рублів.

Кількість селищ таунхаусів з об'єктами до 4 млн. Рублів

Від МКАД, км Кількість селищ, шт. до 10 1 11-20 0 21-30 4 31-50 5 від 50 3 Всього 13

Джерело "ИРН-Консалтинг"

Селища таунхаусів з найдешевшими пропозиціями

Селище Напрямок Від МКАД, км Тип будинку (матеріал) Розмір ділянки (сот) Площа квартир-секцій, кв.м Вартість квартир-секцій з землею, руб Ірининська Лайф Каширське 10 Піноблок D600 3 110 2.3 млн Бісерово Парк Горьковское 28 Газобетонний блок, керамзитобетонний блок без ділянок 41-140 2.5-7 млн Гжель Плюс Єгор'євське 42 Газосилікатні блоки 1.5 100 2.5-2.8 млн Екодолье Бєлкіна (3 оч) Київське 89 газобетонні блоки 0.5-4 87-139 3.1-5.4 млн Шервудський ліс (1 оч) Сімферопольське 30 Цегла до 6 77-138 3.1-7.4 млн Екодолье Бєлкіна (2 оч) Київське 89 газобетонні блоки 0.5 88 3.3 -3.5 млн Аврора Єгор'євське 39 Газобетон 0.6 92 -100 3.7-3.9 млн Комільфо Ярославське 33 газобетонні блоки 5-6 100-117 3.8-3.9 млн лісовий Новоризьке 38 Цегла 2.7 109 3.8 Kaskad Park Сімферопольське 23 Моноліт-цегла до 5 97-117 3.8-9 млн Бакеева Пятницкое 28 Брус + утеплення 2-3.5 90-119 3.9-4 млн Золоті піски Мінське 120 Пінобетонні блоки 8 120-160 4-5 млн Пушкінський ліс (Заповідний ліс, смарагд) (1 оч) Ярославське 28 Цегла, дерево 0.3 -0.4 100-161 4-6.3 млн

Джерело "ИРН-Консалтинг"

Селище таунхаусів «Гжель Плюс» від компанії «АСК» (Альтернативні Будівельні Концепції) знаходиться в 42 км від МКАД по Єгор'євському шосе. Проектом передбачено будівництво 44 таунхаусів в кілька черг. Кожен таунхаус розрахований на 4 сім'ї. На сьогоднішній день в даному селищі можна придбати квартири-секції площею 100 кв. м на 1,5-2 сотках землі за ціною від 2,6 до 2,8 млн руб.

Селище «Екодолье Бєлкіна» розташовується в 89 км від МКАД по Київському шосе. У селищі продаються котеджі, таунхауси і малоповерхові багатоквартирні будинки. На сьогоднішній день у продажу друга і третя черги будівництва. Вартість квартир-секцій 88,1 кв. м з ділянками 0,5 сот. становить 3,3 - 3,5 млн руб. Завершити будівництво третьої черги селища планується в IV кварталі 2016 р

«Золоті піски» від Rodex Group займає територію 48 га в безпосередній близькості від Можайського водосховища і розташований в 120 км від МКАД. У готовому селищі можна придбати квартири-секції в дуплексах площею 120,0 - 180,0 кв. м на 8 сотках землі вартістю від 4 до 5 млн руб.

Які розумні витрати на покупку таунхуса

Павло Луценко, генеральний директор порталу «Мир Квартир» зазначає, що таунхауси від 8 млн. Рублів - це найбільш часто зустрічається пропозицію, їх частка цілих 69,2%. Середня ціна «квадрата» - 87 588 рублів. На думку Антона Архипова, керівника офісу «Стрітенський» «ІНКОМ-Нерухомість», основний попит знаходяться в ціновому діапазоні від 4 до 6 млн руб. Цей діапазон практично повністю збігається з економічно обґрунтованою ціною з точки зору забудовника. Якщо ж покупець бачить рекламу із заявленою вартістю суттєво нижче 4 млн руб., То він повинен задатися питанням, заради чого і для чого забудовник на це йде? Ціна 1,5-2 млн руб. повинна насторожити - з великою ймовірністю в реченні є багато прихованих витрат, не позначених в рекламі, або це і зовсім схоже на «сир у мишоловці».

Економічно обґрунтована ціна складається з вартості землі під проект, погоджень, собівартості будівництва будинків та інфраструктури. Знову ж таки, якщо пропонується проект по істотно більш високою ціною, теж варто задатися питанням, за що саме доведеться заплатити? Або це має бути дуже привабливе розташування, або унікальна і цікава концепція. В іншому випадку, можна запідозрити, що забудовник намагається необгрунтовано отримати прибуток.

Мінімально розумний ремонт можна оцінити від 15 тис. Руб. за квадратний метр площі. Часто буває, що врізка комунікацій оплачується окремо, як правило, вартість цих робіт варіюється від 300 до 700 тис. Рублів. Але навіть з урахуванням всіх цих витрат пропозиція залишається дуже привабливим для тих, хто хоче збільшити площу житла, поліпшення умов життя, але не має можливості заплатити більше, ніж коштує квартира в типовому ЖК економ-класу.

До речі, Тетяна Калюжнова, керівник «ИРН-Консалтинг» оцінює мінімальні витрати на ремонт в 20 тис. Руб. за кв. м.

Найбільш затребувані таунхауси на думку Антона Архипова в проект «Акваполіс» , Розташованому в 41 км по Пятницькому шосе, будинок 112 кв.м. можна купити за 2,96 млн руб. Ціна рекордна для ринку, але вона пояснюється трьома чинниками: віддаленістю від МКАД, початковою стадією проекту і бажанням забудовника активно розвивати проект за рахунок стабільної динаміки продажів.

У селищі, де вже близько закінчення будівництва - в «Комільфо» (29 км по Ярославському шосе) дуплекс 100 кв. м. можна купити за 3,6 млн руб. Незважаючи на те, що проект наближається до завершення, ціна залишається привабливою, оскільки основний інвестор - європейська компанія. Вони прийняли принципове рішення про швидке завершення проекту і виведення коштів з Росії. Щоб швидко закрити питання інвестори готові поступитися прибутком, і це як раз той випадок, коли введення санкцій та інші політичні аспекти зіграли на руку нашим покупцям.

У селищі «белаго» (33 км по Новорязанскому або Каширському шосе) дуплекс аналогічної площі пропонується за 3,8 млн руб. Проект знаходяться в середній стадії готовності.

В практично забудованому селищі «Європейська долина 2» ціна буде вже вище - 4,98 млн руб. за 100 кв. м. (24 км по Калузькому шосе, на території Нової Москви).

Два досить демократичних пропозиції від 4,9 млн руб. в «Марселі» (25 км по Калузькому шосе, Нова Москва), таунхаус 80 кв. м плюс мансарда, і за таку ж ціну таунхаус 125 кв. м. в «Лосинах острові» (16 км по Ярославському шосе) - селища у високому ступені готовності.

У повністю готовому селищі «Червоні ставки» (28 км по Каширському шосе) таунхаус можна купити за 5,6 млн.
І найдорожче пропозицію з недорогих - це таунхаус 80 кв м плюс мансарда в селищі «Кембридж» по Новій Ризі - 5,8 млн руб. Проект практично добудований.

Проект практично добудований

Що повинно насторожити при купівлі дешевого шахраї!

На вартість конкретного проекту впливають готовність пакету комунікацій (отримані чи техумови), обсяг коштів, які девелопер вже вклав в поліпшення селища, наявність під'їзних шляхів, матеріал будівництва, дорожнє покриття. Продаж може вестися від фізичної особи, а не від компанії. На всі ці нюанси треба звертати увагу. «Дешеві» об'єкти безумовно матимуть нюанси. Ось кілька варіантів «складнощів» від Володимир Яхонтов, керуючий партнер «Міель-Заміська нерухомість».

  • Проблеми з фінансуванням

Наприклад, на території Нової Москві в 17 км від МКАД по Калузькому шосе є так званий «селище-привид».
Селище з побудованими 10 років тому дуплекс стоїть досі без комунікацій
Таунхаус в селищі зараз можна купити за 5,3 млн рублів. Анонсується ціна за підключення комунікацій - 800 тис. Рублів. Але в селищі немає навіть керуючої компанії.

  • Нульова стадія будівництва, невідомий забудовник (ризик недобудови)

В даному випадку зростає ризик недобудови. Приклад - в сел. Мещерської на Сімферопольському шосе таунхауси площею 80-120 кв. м з ділянкою 1-3 сотки пропонують за ціною 3,2-5 млн рублів.

  • Маленька площа секції та земельної ділянки

На Новій клуні є охороняється селище таунхаусів, розташований в 38 км від МКАД. При невисокій для цього місця ціною пропозиції - дуплекс розміром 145 кв. м з ділянкою 2,6 соток коштує 3,490 млн руб. - продажу в селищі йдуть погано.

До речі, повертаючись до прикладу з ріелтором, наведеними на початку статті. Поганий той брокер, який не запропонує вирішення проблеми. Знаєте, що мій знайомий порадив своєму клієнтові? Купити, дійсно, таунхаус на ранній стадії будівництва за 5 млн. Руб., А поки йде будівництво - знімати квартиру. Клієнт поки в роздумах.

Автор: Алла Насонова спеціально для Townhouse.ru

Ru вирішила з'ясувати, скільки коштують найдорожчі таунхауси в Підмосков'ї, у скільки реально обійдеться придбання таунхауса, в якому можна починати жити відразу після покупки?
Що можна отримати за ці гроші?
То він повинен задатися питанням, заради чого і для чого забудовник на це йде?
Знову ж таки, якщо пропонується проект по істотно більш високою ціною, теж варто задатися питанням, за що саме доведеться заплатити?
Знаєте, що мій знайомий порадив своєму клієнтові?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online