Житомир.info | У зоні АТО загинув 71 військовослужбовець із Житомирської області, сім'ям дадуть по 30 тис.грн. від обласної влади

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За час проведення АТО загинув 71 військовослужбовець із Житомирської області, ця одна з найбільших цифр по областям України.

Про це на прес-конференції 16 вересня повідомив губернатор Сергій Машковський.

«Ведеться постійна робота з надання матеріальної допомоги сім'ям військовослужбовців, які перебувають в зоні антитерористичної операції, особливо сім'ям поранених військовослужбовців, а також сім'ям загиблих. Зараз за офіційними даними загинув вже 71 військовослужбовець із Житомирської області за час проведення АТО. На сесії 11 вересня було виділено 2 мільйони гривень для надання одноразової матеріальної допомоги в розмірі 30 тисяч гривень на кожну сім'ю загиблого військовослужбовця. Протягом тижня ці гроші почнуть видаватися сім'ям загиблих », - сказав Машковський.

Він також нагадав про ситуацію з виділенням грошей для придбання житла сім'ям загиблих військовослужбовців.

«З Міністерства оборони було виділено 707 тисяч гривень для придбання житла сім'ям загиблих під час проведення АТО. Ця сума дуже маленька і цих грошей недостатньо, у нас вже є близько 18 заявок на отримання житла. Визначає, кому надати житло і які критерії, Міністерство оборони. Уже визначено три сім'ї, які повинні отримати за ці 707 тисяч житло. Але міністерство вважає ціну за статистичними даними, тобто що однокімнатна квартира в Житомирі коштує близько 240 тис.грн., за інформацією представників ріелторських компаній вартість на вторинному ринку такої квартири - 350-400 тисяч », - повідомив Сергій Машковський.

Губернатор вже направив два звернення до уряду з проханням виділити додаткові кошти для придбання житла: в першому листі просив 3 мільйони і недавно - ще 6,5 млн.грн., Тому що з кожним днем ​​заявок все більше.

«Скажу відверто, Житомирська область одна з тих, де найбільше число загиблих військовослужбовців. Буду на наступному тижні в Кабінеті міністрів зустрічатися і просити, щоб виділені додаткові гроші для допомоги цим сім'ям », - сказав Машковський.

Офіційна статистика від облдержадміністрації на 16 вересня: кількість загиблих - 71 військовослужбовець; поранених - 205 осіб; у військовому госпіталі перебуває 141 військовослужбовець, з яких 22 - поранені.

Житомир.info

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online