Все, що варто знати про прожитковий посібнику прожиткового посібник - це елементарно!

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Автор: Сенни Пелло   присяжний адвокат   1 січня 2017 року набрав чинності   закон про компенсації сім'ям   , Який встановлює норми щодо надання прожиткового посібники для тих дітей, батьків або обоє яких не виконує (-ють) зобов'язання змісту

Автор: Сенни Пелло
присяжний адвокат

1 січня 2017 року набрав чинності закон про компенсації сім'ям , Який встановлює норми щодо надання прожиткового посібники для тих дітей, батьків або обоє яких не виконує (-ють) зобов'язання змісту. Про отримання прожиткового посібники можна клопотати як в разі порушення судового провадження, коли аліменти не присуджені, так і під час виконавчого провадження, коли аліменти вже присуджені через суд і передані судовому виконавцю для здійснення стягнення. Найпростіше подати клопотання про отримання прожиткового допомоги через державний портал www.eesti.ee або відправивши його з електронно-цифровим підписом на адресу електронної пошти [email protected] .

Хто має право отримати прожитковий посібник?
Прожитковий посібник має право отримати як неповнолітня дитина, так і дитина, який є повнолітнім і отримує основне, середню або вищу освіту або проходить професійну підготовку, але не довше ніж до досягнення нею 21 років. За неповнолітню дитину заяву або позовну заяву подає законний представник дитини, а повнолітня дитина робить це сам. Дитина не має права на отримання допомоги, якщо замість батька зобов'язання змісту виконує іншу особу на підставі статті 106 закону про сім'ю.

Як подати заяву про надання прожиткового допомоги?
У разі якщо батько дитини не виконує зобов'язання змісту, то можна звернутися до суду з вимогою виплати аліментів. При зверненні до суду в разі позову про виплату аліментів позивачем є дитина, і судове провадження можна порушити двома способами: постановою про стягнення грошей з боржника у вигляді прискореного виробництва або поданням позовної заяви до суду. З вимог виплати аліментів державне мито суд не вимагає, проте необхідно заплатити державне мито в розмірі 50 євро при подачі в суд клопотання про забезпечення позову.

Заява про прискорений виробництві постанови про стягнення грошей з боржника можна подати в електронному вигляді в середовищі E-toimik / «Е-досьє». У разі прискореного виробництва постанови про стягнення грошей з боржника максимальний розмір щомісячних необхідних аліментів відповідає 1,5-кратному розміру аліментів, встановленого в частині 1 статті 101 закону про сім'ю . Оскільки в 2017 році розмір щомісячних аліментів на одну дитину не може становити менше половини мінімального розміру місячної заробітної плати, встановленого Урядом Республіки , Який становить 235 євро (470/2), то максимальний розмір аліментів у разі прискореного виробництва постанови про стягнення грошей з боржника в 2017 році становить 352,50 євро. Вимагати виплату аліментів заднім числом в разі прискореного виробництва постанови про стягнення грошей з боржника неможливо, однак її можна вимагати в разі позовного провадження, при подачі до суду позовної заяви.

Позовна заява для присудження аліментів слід подавати в повітовий суд, і в разі, якщо потрібний мінімальний розмір аліментів, тобто в сумі 235 євро в місяць на одну дитину за станом на 2017 рік, то пред'являти суду документи, що підтверджують витрати на дитину, не потрібно , а достатньо буде лише пред'явити відповідну вимогу. У разі вимоги аліментів в більшому розмірі, ніж мінімальний розмір, слід пред'явити суду докази понесення витрат на дитину. При подачі позовної заяви до суду позивачем є дитина або діти, а відповідачем - батько, який не виконує зобов'язання змісту. У разі якщо вимога виплати аліментів хочуть пред'явити кілька дітей батька, то позивачами в одній позовній заяві можуть бути всі діти, а відповідачем - один або обоє батьків, які не виконують зобов'язання змісту. У позовній заяві можна вимагати виплату аліментів також заднім числом, за період тривалістю максимум один рік, що передує подачі позовної заяви до суду.

Хоча можна подати заяву про надання державної правової допомоги для звернення до суду, судова практика показує, що державна правова допомога для подачі в суд вимог про виплату аліментів в мінімальному розмірі, як правило, не призначається, враховуючи простоту даних вимог і те, що суд зобов'язаний розбирати відповідні питання, а також має можливість самостійно збирати докази.

Прожитковий посібник під час судового провадження
У разі якщо звернення до суду вже скоєно, то подати заяву про надання прожиткового посібника можна, відповідно, під час судового провадження або під час виконавчого провадження. Різниця в тому, на якому етапі перебуває вимога виплати аліментів.

Для отримання прожиткового допомоги на час судового провадження необхідно після звернення в суд, протягом 45 днів з моменту винесення постанови про пропозицію виплати або з моменту винесення ухвали про забезпечення позову, подати клопотання Департаменту соціального страхування . Разом з клопотанням необхідно пред'явити постанову про пропозицію виплати, яке винесено при пред'явленні вимоги виплати аліментів у разі прискореного виробництва постанови про стягнення грошей з боржника, або ухвала про забезпечення позову, яке винесено в суді на підставі позовної заяви за умови пред'явлення вимоги виплати аліментів. Таким чином, подання до суду одного лише позовної заяви не досить, і для того, щоб при подачі позовної заяви до суду можна було подати заяву про надання прожиткового допомоги, слід також подати клопотання про забезпечення позову і попросити, щоб суд на час виробництва позовної заяви зобов'язав батька виплачувати аліменти в мінімальному розмірі. Клопотання про забезпечення позову судовий виконавець також виконує негайно, тому в разі, якщо батько не починає виплачувати аліменти після постановлення ухвали про забезпечення позову, дана постанова можна передати судовому виконавцю для здійснення стягнення.

Під час судового провадження прожитковий допомога виплачується за період максимум 150 днів у розмірі 100 євро на календарний місяць на одну дитину з моменту винесення постанови про пропозицію виплати або ухвали про забезпечення позову. Виплата прожиткового допомоги припиняється, якщо ухвала про забезпечення позову анулюється, судове провадження щодо вимоги виплати аліментів припинено, з'ясовується, що умови виплати прожиткового допомоги не були виконані або більше не виконуються, боржник виконує зобов'язання змісту і виплачує аліменти на дитину в розмірі, передбаченому постановою суду, боржник або дитина померли.

Перша виплата прожиткового допомоги на час судового провадження здійснюється протягом місяця, наступного за днем ​​подачі клопотання, за місяць здійснення виплати і що передував йому період, а наступні платежі здійснюються протягом наступного місяця в розмірі прожиткового посібники, відповідному місяця здійснення виплати.

Прожитковий посібник під час виконавчого провадження
Прожитковий посібник на час виконавчого провадження виплачується дитині в розмірі до 100 євро на календарний місяць, якщо батько (-і), зобов'язаний (-і) виплачувати аліменти, цього не робить (-ють), хоча аліменти присуджені на підставі рішення адміністративного органу, прирівняного до вироком або рішенням суду, і з моменту відкриття виконавчого досьє для стягнення аліментів пройшло чотири місяці, і після цього виникла заборгованість. Якщо протягом місяця, що настає після закінчення очікування тривалістю 4 місяці, аліменти на дитину не надходять, то Департамент соціального страхування починає виплачувати прожитковий допомогу на дитину. Виплати здійснюються заднім числом за попередній місяць до 10 числа місяця наступного місяця.

У разі якщо батько виплачує аліменти під час виконавчого провадження, то прожитковий посібник формується з різниці, яка виникає при відніманні виплаченої батьком суми з суми прожиткового допомоги 100 євро на календарний місяць. Таким чином, прожитковий допомога не виплачується, якщо батько виплачує аліменти в розмірі 100 євро або більше в календарний місяць. У разі якщо аліменти присуджені в сумі, що перевищує 100 євро на календарний місяць на одну дитину, прожитковий допомога не покриває перевищує частину, а також неможливо отримати прожитковий посібник в максимальній сумі 100 євро на календарний місяць на одну дитину, якщо присуджені аліменти становлять меншу суму. У разі якщо сума присуджених аліментів становить менше 100 євро на календарний місяць на одну дитину, максимальна сума прожиткового допомоги обмежується розміром присуджених аліментів.

Для отримання прожиткового допомоги на час виконавчого провадження необхідно подати судовому виконавцю клопотання про отримання прожиткового посібники . Дане клопотання можна подати або із заявою про порушення виконавчого провадження, або - в разі якщо виконавче провадження вже порушено раніше - в будь-який час після порушення виконавчого провадження. В такому випадку виконавець сам щомісяця передає дані Департаменту соціального страхування для виплати прожиткового допомоги.

У разі якщо батько й мати дитини не виплачують аліменти на дитину, то можна клопотати про виплату прожиткового допомоги на час виконавчого провадження стосовно до обох батьків, і в такому випадку виконавче провадження слід порушувати щодо обох батьків, і клопотання про отримання прожиткового допомоги слід подавати також стосовно до обох батьків. В такому випадку можливо отримати прожитковий допомога в розмірі до 200 євро на місяць на одну дитину.

Виплата прожиткового допомоги та зобов'язання змісту
Виплата прожиткового допомоги не звільняє батьків від його обов'язків, просто держава сама поставить вимогу про витребування з батьків, який залишив свою дитину без аліментів, заборгованість в розмірі виплаченого прожиткового допомоги. Таким чином, якщо під час судового провадження дитина мала право вимагати від боржника змісту, то при прийнятті рішення про призначення прожиткового допомоги вимога одержувача прожиткового допомоги на час судового провадження переходить державі в розмірі, зазначеному в рішенні суду, який, однак, не повинен перевищувати розмір прожиткового посібники, виплаченого дитині державою. Що випливає з рішення суду вимога виплати аліментів одержувача прожиткового допомоги на час виконавчого провадження переходить державі в розмірі виплаченого прожиткового допомоги на час виконавчого провадження. Заборгованість, що перевищує суму прожиткового допомоги на час судового провадження або виконавчого провадження, як і раніше зберігається у вигляді вимоги дитини до батьків, і її можна стягнути через судового виконавця в ході виконавчого провадження.

Прожитковий посібник і зобов'язання змісту в разі батька, який живе за кордоном
Навіть в тому випадку якщо в того з батьків, що порушує зобов'язання змісту, неможливо провести виконавче провадження в Естонії, оскільки у нього немає майна і місця проживання в Естонії, можна подати заяву про надання прожиткового допомоги на час виконавчого провадження в іноземній державі. В такому випадку слід передати рішення суду, на підставі якої присуджено аліменти, до виконання того іноземній державі, в якому боржник проживає або де знаходиться його майно. У разі якщо майно чи місце проживання боржника знаходяться в державі-члені ЄС або в державі, приєднався до конвенції, що дозволяє клопотати про виконання присуджує аліменти рішення суду через центральний орган Естонії, слід звернутися в Міністерство юстиції , Через яке буде порушено виконавче провадження в іноземній державі і якому також можна подати клопотання про отримання прожиткового допомоги на час виконавчого провадження. У разі передачі рішення суду до виконання в іноземній державі необхідно уповноважити судового виконавця на прийняття від боржника стягнутих в іноземній державі аліментів, тому в якості одержувача аліментів необхідно вказати уповноваженого судового виконавця, а як рахунок - службовий розрахунковий рахунок відповідного судового виконавця. Виконавче провадження щодо боржника можна проводити одночасно як в Естонії, так і в іноземній державі.

Виплата прожиткового допомоги на час виконавчого провадження починається після закінчення чотирьох місяців з моменту пред'явлення підтвердження щодо прийняття рішення суду особою, яка має компетенцію для здійснення примусового виконання в іноземній державі. Якщо рішення суду передано до виконання через Міністерство юстиції, то виплата прожиткового допомоги на час виконавчого провадження починається після закінчення чотирьох місяців з того моменту, коли Міністерство юстиції отримало від компетентного центрального органу іноземної держави повідомлення про передачу рішення суду до виконання.

Стаття вийшла в рамках проекту «Добра порада сім'ям з дітьми».

Хто має право отримати прожитковий посібник?
Як подати заяву про надання прожиткового допомоги?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online