Що робити якщо колишній чоловік не сплачує аліменти: поправки 2018 року

  1. Чому не хоче платити аліменти
  2. куди звертатися
  3. Стягнення аліментів судовими приставами
  4. Яке покарання передбачено за несплату аліментів
  5. оскарження

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Росії в 2018 році складається ситуація все більшого ухилення людей від виплат на утримання дітей після розлучення

У Росії в 2018 році складається ситуація все більшого ухилення людей від виплат на утримання дітей після розлучення. Якщо чоловік не платить аліменти, потрібно з'ясувати причину таких дій, не хоче він чи не може цього робити.

Чому не хоче платити аліменти

Коли колишній чоловік не сплачує аліменти, питання вирішується полюбовним договором або в судовому порядку .

Якщо чоловік любить своїх дітей, можна скласти договір в двох примірниках про виплату аліментів. У такому документі обов'язково потрібно обговорити розмір аліментів, спосіб передачі суми, час, протягом якого повинні бути передані гроші, коли закінчуються виплати аліментів та інші нюанси. Письмова угода, потрібно завірити у нотаріуса , Інакше воно не матиме юридичної сили.

куди звертатися

Якщо боржник свідомо ухиляється від пропозицій домовитися мирно, потрібно приймати крайні заходи. позивач подає заяву в суд про примусове стягнення аліментів .

Суддя може вирішити справу спрощеним варіантом, тобто, наказним провадженням . В цьому випадку не викликають подружжя, так як він володіє повною інформацією про місце роботи і доходи відповідача. Колишній дружині видається постанова про стягнення аліментів. Судове рішення можна оскаржити протягом десяти днів.

У цій ситуації позивач повинен знову подати заяву в суд, але рішення приймається тільки в порядку встановленому законом.

При позовному провадженні, в суд викликають подружжя для з'ясування всіх подробиць справи. Це важливо, якщо колишній чоловік намагається приховати одержувані доходи.

Стягнення аліментів судовими приставами

Стягнення аліментів судовими приставами

Частка від доходу колишнього чоловіка становить на одну дитину - 25%, на двох дітей - 30%, на трьох дітей - 50%.

Якщо батько дитини не платив аліменти досить-таки тривалий час, і зібралася значна сума, відсоток виплат може бути збільшений до 70%. Але слід пам'ятати, що виконавчий лист має термін давності 3 роки. За цей час і буде нараховуватися сума виплат.

Але навіть у разі винесення судом рішення, недбайливий батько також ухиляється від сплати за виконавчим листом, слід звернутися в службу судових приставів. Примусове стягнення аліментів знаходиться у веденні цієї організації.

Виконавчий лист може бути поданий за місцем роботи платника, в пенсійний фонд, якщо він отримує пенсію, в банк, якщо відповідач має цінні папери.

видання судом наказу про стягнення аліментів, є підставою для залучення до справи приставів.

Після того, як суд виніс рішення, пристав регулярно проводить перевірку відповідача за місцем проживання і отримання доходів з його роботи. Також, він може, виявить всі рахунки в банках, встановити неофіційне джерело доходу і описати майно відповідача.

У разі, якщо чоловік не виконує угоду, яке сам же і уклав в добровільному порядку, пристав може ініціювати виконавче провадження за цим договором. Угода, повинна бути завірена у нотаріуса.

Яке покарання передбачено за несплату аліментів

Для неплатників у 2018 році, які злісно ухиляються від сплати, передбачені серйозні покарання: Для неплатників у 2018 році, які злісно ухиляються від сплати, передбачені серйозні покарання:

  • Позбавлення водійських прав.
  • Штраф сто мінімальних оплат праці, якщо з'ясовується, що відповідач приховує свої доходи.
  • Виплата пені за кожний прострочений день, якщо в цьому винен боржник.
  • Також, передбачено кримінальну відповідальність для самих злісних неплатників. У разі якщо такі не платяться понад чотири місяці, має дуже великий борг або приховує свої доходи.

Якщо не платити аліменти тривалий час, то КК Росії в цьому випадку передбачає:

  1. Виправні роботи на строк 1 рік за місцем основної роботи відповідача, без права звільнення.
  2. Неоплачувані громадські роботи на строк до 8 діб.
  3. Тримісячний арешт.
  4. Позбавлення волі на один рік.

Більш докладний опис покарання за КК РФ можна почитати в статті «Чим обернеться аліментник злісне ухилення від сплати аліментів»

Документи для органів внутрішніх справ і прокуратури готують судові пристави.

оскарження

Бувають ситуації, коли в ССП ставляться до своїх обов'язків несумлінно. А колишній чоловік як і раніше нічого не платить.

Можливо застосувати кілька варіантів:

Таким чином існує кілька етапів дії:

  1. Добровільний договір, обов'язково завірений у нотаріуса.
  2. Подача заяви в суд і звернення до приставам .
  3. Порушення кримінальної справи з усіма наслідками, що випливають (злісний неплатник).

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online