Що робити, якщо колишній чоловік не сплачує аліменти, а пристави не діють?

  1. Основні мотиви, за якими чоловік ухиляється від виплат
  2. Як змусити колишнього чоловіка платити аліменти
  3. Що робити, якщо пристави діють занадто пасивно
  4. Що робити, якщо чоловік є ІП, але не платить аліменти

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Аліменти (від латинського alimentum - зміст, харчування) - це матеріальні (грошові) кошти, які надаються на утримання непрацездатних або неповнолітніх членів сім'ї особами, які перебувають з ними в родинних зв'язках Аліменти (від латинського alimentum - зміст, харчування) - це матеріальні (грошові) кошти, які надаються на утримання непрацездатних або неповнолітніх членів сім'ї особами, які перебувають з ними в родинних зв'язках.

Якщо говорити про моральний бік медалі, то, природно, що родичі повинні підтримувати один одного в складних життєвих ситуаціях. На жаль, на практиці все відбувається дещо інакше. Найчастіше конфлікти виникають між колишнім подружжям. Причина: благовірний відмовляється виплачувати аліменти для реалізації потреб неповнолітньої дитини.

З подібною ситуацією щодня стикаються сотні жінок, у яких після розлучення залишилися маленькі діти. Як же бути, адже малюки не винні в розбіжностях батьків.

Навіть якщо колишній чоловік не бажає утримувати власну дитину і принципово не платить аліменти, жінкам не варто занадто сильно засмучується, адже держава на їхньому боці. Законодавством РФ передбачено безліч дієвих способів, які допоможуть змусити несумлінного батька подбати про добробут свого чада.

Читайте також: Як отримати аліменти в твердій грошовій сумі

Але що конкретно слід робити, коли колишній чоловік злісно ухиляється виконувати свої зобов'язання, а пристави практично не діють? Перш ніж відповісти на поставлене запитання, необхідно з'ясувати конкретні причини, через які чоловік не платить аліменти.

Основні мотиви, за якими чоловік ухиляється від виплат

  1. Егоїзм. Якщо чоловік за час сімейному житті не розвинув у собі почуття відповідальності, то змусити його сумлінно сплачувати аліменти може тільки суд.
  2. Відсутність батьківського інстинкту. Подібна «патологія» найчастіше спостерігається у молодих чоловіків, які ще до кінця не усвідомили своєї ролі у вихованні, а також належне забезпечення дітей.
  3. Помста. Оскільки найчастіше розірвання шлюбу ініціюють саме жінки, то злопам'ятні чоловіки намагаються їх «покарати» і відмовляються платити аліменти.
  4. Відсутність постійного місця роботи. Якщо подібна ситуація склалася з огляду на обставини, змінити які колишній чоловік просто не в силах, то, напевно, не варто занадто жорстко вимагати від нього негайних виплат. Якщо ж чоловік навмисно не влаштовується на роботу, щоб не платити гроші для утримання та виховання маленької дитини, то матері варто негайно звернутися до суду.

Однак що ж робити, якщо жінка не бажає надавати сімейним проблемам публічного розголосу? У цьому випадку їй найкраще звернутися до чоловіка безпосередньо і спробувати викликати його на довірливу бесіду. Перш за все, слід з'ясувати, чому колишній чоловік не хоче або не може регулярно платити аліменти.

Жінка повинна пояснити батькові, що його фінансова допомога вкрай необхідна для нормального забезпечення потреб дитини. Якщо ж аргументи не принесли очікуваного результату, то можна звернутися до сім'ї несумлінного батька. Іноді така тактика справді діє, і необхідність подавати позов до суду просто відпадає.

Читайте також: Сума мінімальних аліментів в Росії

Але що робити, якщо всі старання матері виявилися марними?

Як змусити колишнього чоловіка платити аліменти

Найпростіший спосіб: при розірванні шлюбу укласти з чоловіком відповідний письмовий договір і завірити його в нотаріальній конторі. Даний документ повинен чітко позначати суму виплат і визначати спосіб їх надання. Якщо ж і в цьому випадку чоловік вперто відмовляється платити аліменти, то їх можна витребувати через суд.

Для звернення до суду жінці потрібно скласти відповідний позов в трьох примірниках. Він повинен містити в собі:

  • інформацію про місце реєстрації та фактичне місце проживання матері;
  • паспортні данниеістца;
  • дані дітей;
  • аргументи для примусового стягнення коштів на утримання дитини;
  • паспортні дані відповідача.

Слід пам'ятати, що відсутність постійного місця роботи або неофіційного доходу не звільняє чоловіка від аліментних зобов'язань. Суд зобов'яже несумлінного платника виплачувати позивачеві фіксовану суму. Якщо протягом певного періоду часу чоловік не буде виплачувати встановлену судом суму, то його майно заарештують. Після цього воно буде продано, а з виручених грошей віднімуть необхідну суму і перерахують на користь позивача.

Що робити, якщо пристави діють занадто пасивно

  1. Звернутися до служби виконавців судових рішень і витребувати довідку про конкретну суму, яку заборгував платник.
  2. Скласти заяву на ім'я головного пристава. У ньому слід вказати, що уповноважений пристав пасивно ставиться до процедури розшуку і стягнення грошових коштів з вашого чоловіка.
  3. Дізнатися, які саме дії були зроблені службою судових приставів для виконання рішення суду.
  4. Попросити старшого пристава проконтролювати роботу співробітників і повідомити вас про результати перевірки.
  5. Написати заяву в службу приставів. Мета: порушити кримінальну справу стосовно відповідача.
  6. Попросити виконавчу службу заборонити відповідачу залишати територію РФ, оскільки він злісно ухиляється від виконання аліментних зобов'язань.
  7. Направити запит в ГБДД, а також в УФРС для виявлення факту володіння відповідачем транспортними засобами та нерухомості.
  8. Скласти і направити в суд позов разом з довідкою про заборгованість по виплатах аліментів.
  9. Якщо старший пристав ніяк не прореагував на ваші клопотання, потрібно скласти відповідну скаргу, прикріпити до неї копії листів, заяв та інших документів, і також направити її до суду.
  10. Копію рішення суду про стягнення коштів з відповідача слід відправити в службу приставів і обов'язково дочекатися офіційної відповіді.

Що робити, якщо чоловік є ІП, але не платить аліменти

Витребувати виплату грошових коштів на забезпечення дітей у недобросовісного чоловіка, який активно займається бізнесом, не так вже й складно. Адже індивідуальні підприємці - це, по суті, звичайні люди, з якими можна домовитися полюбовно. Тим більше що у них є можливість підтримувати своїх дітей.

Читайте також: Особливості аліментних виплат на дітей

Якщо ж чоловік уперто не бажає йти на компроміс, і продовжує відмовлятися платити аліменти, то не варто з ним церемонитися. Сміливо подавайте позов до суду. Повірте, за допомогою кваліфікованого, грамотного юриста ви без проблем зможете змусити колишнього чоловіка виконувати свої зобов'язання.

Якщо ж ви заплуталися в юридичних лабіринтах і до кінця не розумієте, що конкретно потрібно робити, якщо чоловік принципово відмовляється платити грошову допомогу на утримання дітей, відвідайте тематичні форуми. Там ви знайдете однодумців, які неодмінно вам поспівчувають і вкажуть ефективний алгоритм дій.

Однак що ж робити, якщо жінка не бажає надавати сімейним проблемам публічного розголосу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online