Скільки платять аліментів на одну дитину, двох і трьох / FinHow.ru

  1. Розмір аліментів при угоді сторін
  2. Отримання аліментів через суд
  3. Заява про видачу судового наказу на стягнення аліментів
  4. Аліменти в твердій грошовій сумі
  5. Розмір аліментів у відсотках

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Згідно з прийнятим законодавством аліменти є грошовими компенсаціями, виробленими тим батьком, який не приймає належної участі у вихованні власної дитини або дітей Згідно з прийнятим законодавством аліменти є грошовими компенсаціями, виробленими тим батьком, який не приймає належної участі у вихованні власної дитини або дітей. Станом на 2015 року на території Росії близько 15 відсотків батьків, які перебувають в розлученні з колишньою дружиною платять гроші дітям, з якими не проживають. Про те, яким чином можна розрахувати і стягнути аліменти матері одного або декількох дітей, можна дізнатися після ознайомлення з нижченаведеної інформацією.

Розмір аліментів при угоді сторін

Чоловік і дружина, що знаходяться в розлученні, має право самостійно визначити розмір та строки аліментних виплат. У цьому випадку, щоб уникнути виникнення конфліктних ситуацій, сторонам необхідно скласти письмовий договір, завірити який повинен нотаріус.

При добровільному угоді про передачу грошових коштів на утримання спільних дітей, вік яких не перевищує 18 років, їх кількість розраховується згідно взаємною домовленістю. Однак розмір не повинен бути менше того обсягу, який був би присуджений в порядку судового провадження.

Якщо колишній чоловік і батько одного, двох і більше дітей відмовиться від виплати аліментів після складання письмової угоди, дружина має право звернутися до суду для стягнення грошових сум в примусовому порядку. При цьому їх нарахування буде проводитися з тієї дати, коли чоловік призупинив їх передачу.

Сума ж визначиться виходячи з того, скільки становив на період заборгованості розмір його доходів.

Отримання аліментів через суд

У разі розлучення подружжя та ухилення чоловіка в сплаті коштів на утримання дружини, з якою проживає неповнолітня дитина, вона має право на звернення до мирового суду У разі розлучення подружжя та ухилення чоловіка в сплаті коштів на утримання дружини, з якою проживає неповнолітня дитина, вона має право на звернення до мирового суду.

Для подачі клопотання має бути поданий ряд документів:

  1. Заява про стягнення аліментів на грошове утримання однієї дитини або декількох дітей у віці до 18 років. У заяві позначити ту суму, скільки дружина хоче отримувати від колишнього чоловіка. Це необхідно для того, щоб суддя мав уявлення про цю цифру при визначенні величини аліментних виплат в конкретній ситуації.
  2. Довідка про склад сім'ї, в якій зазначено, що неповнолітні діти проживають разом з мамою.
  3. Копія свідоцтва про розлучення подружжя, а якщо вони ще перебувають у шлюбі, документ, що підтверджує цей факт.
  4. Копія паспорта чоловіка і дружини, а також оригінальний екземпляр даного документа, що належить позивачеві.
  5. Довідка про доходи для того щоб визначити скільки становить розмір зарплати чоловіка.
  6. Документи на дітей, які не досягли 18 років (свідоцтва про народження).

Згідно з нормативно-правовим актам Росії, особа, яка подає заяву, може зажадати присудження аліментів на дитину або у твердій грошовій сумі, або в сумі, яку можна обчислити у відсотках від фіксованого розміру зарплати.

Заява про видачу судового наказу на стягнення аліментів

Позов про твір видачі судового наказу суд повинен прийняти протягом п'яти діб з дня подачі. У такому випадку кошти на утримання дитини будуть нараховуватися з тієї дати, коли винесено судовий акт, а розмір виплат розраховуватися виходячи з кількості дітей.

Подача такої заяви можлива, якщо чоловік і батько дітей має постійну роботу, так і при її відсутності. Тоді гроші будуть стягнуті з тієї частини доходів, якими володіє дана особа, наприклад, від діяльності ВП.

Аліменти в твердій грошовій сумі

Для стягнення аліментів подається заява до органів судового провадження. Після його прийняття визначається дата судового розгляду, під час якого буде встановлено розмір аліментів, присуджених до виплати.

Такий варіант стягнення грошових коштів є оптимальним, якщо батько не має офіційного працевлаштування та існує на дохід, принесений іншими видами діяльності, наприклад, від заняття фермерством або організації ВП.

Також позивачка має право зажадати на утримання дітей ту суму, яку вона щомісяця витрачає Також позивачка має право зажадати на утримання дітей ту суму, яку вона щомісяця витрачає. Однак її розмір необхідно буде підтвердити наявністю доказової бази. Наприклад, надати копії оплачених раніше квитанцій і рахунків. Потрібну суму позивачка може розрахувати виходячи з власних міркувань. Зокрема, від того, скільки коштує оплата комунальних послуг, придбання продуктів і речей для забезпечення повноцінного життя своїх двох, трьох або більше дітей.

Суд має право не тільки прийняти, але і відхилити позовні претензії заявника. До того ж самостійно розрахувати аліменти з урахуванням ринкової вартості різних продуктів і предметів побуту. Суд повинен неодмінно взяти до відома розмір зарплати відповідача, для того щоб не залишити фізична особа без засобів до існування. Тобто, якщо загальна цифра зарплати та інших видів доходу відповідача не перевищує, наприклад, 9 999 руб., Розмір стягуються виплат не може бути більше ніж 50 відсотків від цієї суми.

Розмір аліментів у відсотках

Розмір виплат на утримання спільних дітей в 2015 р є наступним:

  1. На одну дитину, яка не досягла віку 18 років, чоловік зобов'язаний платити 1/4 частина від своєї зарплати чи іншого джерела доходу.
  2. На двох дітей повинен передавати 1/3 частина від усіх видів заробітку.
  3. На трьох дітей і більше аліментник повинен платити 50% своїх доходів.

У разі якщо після розлучення чоловік проживає окремо, не є працевлаштованим і не має стабільного джерела доходу, платити компенсацію він може виходячи зі схеми:

  1. Передати частину свого особистого майна або здійснити його реалізацію і виплатити дружині виручену суму, або ту, скільки становить борг.
  2. Платити можна за допомогою передачі доходів у натуральній формі, тобто, якоюсь продукцією. Наприклад, якщо батько займається фермерством, він може щомісяця постачати дітей овочами, фруктами, продукцією тваринництва і т. Д. Однак цей спосіб оплати можливий лише тоді, коли є угода від кожної зі сторін.

Узагальнюючи вищесказане, слід зауважити, що при вирішенні питання про стягнення аліментів в порядку судового провадження, суд вправі збільшити розмір допомоги, яку зобов'язаний проводити відповідач на утримання одного, двох або трьох дітей.

Це може статися в тому випадку, якщо після процедури розлучення дохід дружини, яка є позивачкою, в кілька разів менше, ніж дохід чоловіка. Проте батько, будучи особою, зацікавленою у вихованні своєї дитини повинен забезпечувати його відповідно до своїх можливостей, а не сліпо слідуючи букві закону і прийнятого розрахунку.

Також необхідно пам'ятати про те, що злісне ухилення від зобов'язань по наданню матеріальної допомоги веде до кримінальної відповідальності.

Результати соціологічних опитувань, проведених на початку 2015 року, кажуть, що більше 20 відсотків батьків, не здійснюють покладені виплати на своїх двох або трьох дітей. На жаль, до сих пір не підлягають обліку фактом є те, скільки подружжя виробляють оплату добровільно і скільки не роблять цього при наявності мирової угоди.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online