Розмір аліментів на одну дитину в 2018 році

  1. Порядок визначення суми виплат
  2. Добровільне угоду на виплату змісту
  3. Виплати за судовим рішенням
  4. Як встановлюється мінімальний розмір змісту
  5. З яких доходів можуть бути утримані виплати

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Нажаль, в Росії в даний час переважає сумна статистика в питанні, що стосується виплат коштів на дітей Нажаль, в Росії в даний час переважає сумна статистика в питанні, що стосується виплат коштів на дітей. Згідно з наявними даними, виплачуються аліменти тільки на 13% дітей з боку чоловіків і на 2% з боку матерів. Найчастіше, платежі здійснюються на користь однієї дитини.

Примітно те, що певна частина батьків платить неповну суму коштів, у зв'язку з чим виникають питання, як відбувається визначення розміру змісту, і яку суму повинен платити батько або мати, якщо неповнолітній один?

У даній статті будуть сформульовані відповіді на дані питання, а також ми спробуємо розглянути інші випадки виплати коштів на утримання неповнолітнього громадянина.

Порядок визначення суми виплат

Отже, почнемо з першого питання, як визначити розмір аліментів на одну дитину. Відповідно до Сімейного кодексу Російської Федерації, порядок, що дозволяє визначити розмір обов'язкової виплати аліментів безпосередньо залежить від двох чинників:

Розглянемо кожен варіант докладніше і з'ясуємо, скільки аліментів повинен платити батько в обох цих випадках.

Добровільне угоду на виплату змісту

Розмір аліментів на одну дитину може бути визначений в рамках спеціального договору між батьками. Даний акт укладається між подружжям при розлученні або без нього, і містить в собі добровільний договір сторін про те:

  • в якому порядку буде виплачувати аліменти відповідач;
  • скільки платити аліментів на одну дитину;
  • додаткові умови договору.

Єдиним, але обов'язковою умовою для складання даного документа є те, що сума обов'язкових аліментів на 1 дитину не повинна бути менше, ніж розмір мінімального прожиткового мінімуму, встановленого державою в конкретному регіоні.

В акті необхідно вказати:

  1. на користь кого сплачуються аліменти: П.І.Б неповнолітнього і його представника.
  2. в який з форм відбуватимуться виплати аліментів на 1 дитину: фіксованою або часткової від отриманого доходу ;
  3. регулярність і періодичність виплат: щомісяця, раз на рік;
  4. додаткові фактори: оплата няні або репетитора, якими користується неповнолітній, покупок в його користь;
  5. про те, скільки потрібно платити аліменти і коли завершиться термін: після досягнення повноліття, у разі влаштування на роботу;
  6. час дії даного документа.

Складений документ обов'язково оформляється в письмовому вигляді і підлягає засвідченню нотаріат .

Виплати за судовим рішенням

При розлученні батько повинен надавати матері дитини кошти на його утримання При розлученні батько повинен надавати матері дитини кошти на його утримання. Такий стан речей є загальноприйнятим і встановлено законодавчо. Може і вийти навпаки, коли відповідачем є мати, однак, ми розглянемо найбільш поширений випадок і з'ясуємо, як визначається розмір аліментів при зверненні матері до суду.

Отже, величину аліментів на першу дитину і порядок їх виплати визначає суддя. Судовий процес ініціюється шляхом подання позовної заяви з боку матері в судову інстанцію. В даному документі повинні бути вказані такі моменти:

  • найменування судового органу, із зазначенням поштової адреси судового ділянки;
  • П.І.Б заявника, іноді П.І.Б відповідача:
  • адреси сторін для отримання кореспонденції;
  • розмір аліментів на дітей;
  • список документів, які додаються до позову;
  • підставу для призначення змісту.

До заяви повинні додаватися документи, що підтверджують, що неповнолітній проживає з матір'ю і знаходиться на її утриманні. Розмір аліментів на 1 дитину визначається з урахуванням конкретних обставин: матеріального становища матері, вступила вона в нові шлюбні відносини і чи є у неї діти від інших шлюбів, а також інших моментів.

Аліменти на одну дитину призначаються в таких видах:

  1. відсоток від зарплати батька, якщо у боржника є постійний дохід і можна стягнути гроші за місцем його працевлаштування. Сума аліментів на дитину в цій ситуації складе 25% від зарплати відповідача;
  2. фіксована сума - якщо розмір не може бути визначений як частка від доходу, через нерегулярного заробітку у батька, то йому призначається такий порядок виплати змісту;
  3. натуральна - в тому випадку, коли у боржника є фермерське господарство;
    майнова компенсація - такий вид змісту передбачений в разі, коли у батька дохід відсутній;

Найчастіше, застосовується комбінований спосіб виплати змісту. Це дозволяє забезпечити неповнолітнього необхідними засобами для проживання і не допустити утворення заборгованості у батька.

Як встановлюється мінімальний розмір змісту

Незважаючи на те, що законодавчо визначено процентний показник виплат на одну дитину - 25% від отриманого доходу, багатьох цікавить питання, скільки повинен платити аліменти батько,   в разі появи нових утриманців Незважаючи на те, що законодавчо визначено процентний показник виплат на одну дитину - 25% від отриманого доходу, багатьох цікавить питання, скільки повинен платити аліменти батько, в разі появи нових утриманців . У цій ситуації розміру аліментів на дітей знижується до 1/6 частини заробітку. Таке рішення приймається, якщо у відповідача є інші утриманці (наприклад, в новій сім'ї народився малюк).

При визначенні того, які аліменти повинен виплачувати відповідач обов'язково враховується його положення на день подачі заяви і кількість у нього утриманців, крім того дитини, на якого присуджуються виплати.

Якщо неповнолітній потребує додаткового матеріальне забезпечення, мінімальний показник виплат може бути збільшений. Як приклад можна привести ситуацію, коли дитина або його мати хворіють, або колишня дружина втратила роботу.

Якщо другий з батьків не бажає добровільно допомагати дитині в більшому обсязі, то дане рішення приймається шляхом звернення до судових інстанцій. В цьому випадку, жінка повинна довести, що у неї дійсно важке матеріальне становище і вона потребує додаткової допомоги з боку колишнього чоловіка. У цьому випадку також враховується матеріальне становище батька і його сімейний стан на поточний момент.

З яких доходів можуть бути утримані виплати

Важливим моментом також є те, з яких надходжень можуть бути утримані виплати. Крім офіційного джерела доходу, кошти можуть бути утримані:

  • c компенсацій і виплат за місцем працевлаштування ( лікарняний , Премія, вихідна допомога);
  • стипендії;
  • допомоги, яка виплачується у зв'язку з інвалідністю громадянина;
  • пенсії ;
  • доходів від підприємництва;
  • винагороди, отриманого в результаті проведення цивільно-правової угоди.

Який період і скільки платять аліменти? Оплата за стандартною схемою виконується щомісяця. Утримання здійснюється в бухгалтерії підприємства, де працює боржник або він самостійно виплачує належні кошти. Згідно із законом, зміст призначається до настання неповнолітньому громадянину 18-ти років.

висновок

Виплати на одну дитину встановлюються в стандартному порядку і в розмірах, обумовлених у Сімейному кодексі РФ. Сума виплат може бути збільшена або зменшена в залежності від конкретної ситуації, а також з урахуванням матеріального та сімейного стану відповідача та позивача.

Який період і скільки платять аліменти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online