Позовна заява про стягнення аліментів на утримання дружини до 3 років

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Згідно з правилами, встановленими Сімейним кодексом РФ, подружжя зобов'язане утримувати один одного в разі виникнення непрацездатності. Але ці правила поширюється також і на розведені пари. Згідно з правилами, встановленими Сімейним кодексом РФ, подружжя зобов'язане утримувати один одного в разі виникнення непрацездатності

Складаємо позовну заяву правильно

Правда, для отримання грошей від колишнього чоловіка дружині треба відповідати критеріям, які відображені в СК, і подати позовну заяву про стягнення аліментів на утримання дружини до 3 років.

Паритетність прав подружжя в шлюбі кілька порушується, коли питання стосується вагітної дружини або догляду за немовлям. У таких ситуаціях закон дотримується боку жінки, надаючи їй право на отримання матеріальної допомоги навіть від колишнього чоловіка. Причому коли вагітна дружина або знаходиться в декреті подає позов, суд не враховує його матеріальне становище. Відбувається це тому, що обоє батьків повинні нести рівну частину турботи про своїх дітей, а вагітність, догляд за малюком і подальше годування грудьми вимагає значних фінансових витрат.

Важливо! Навіть якщо дитина народилася вже після розлучення, але був зачатий в шлюбі, то все одно аліменти стягуються. У судовій практиці допускається 300 днів різниці між розлученням і датою народження. Але при цьому аліменти можуть бути призначені і тоді, коли офіційного розірвання шлюбу не було. Отже, колишня дружина може подати на аліменти в чотирьох випадках:

  • під час вагітності і до тих пір, поки не виповниться 3 роки дитині;
  • при догляді за дитиною-інвалідом, якщо він спільний;
  • наступ інвалідності в шлюбі і 12 місяців після;
  • при досягненні пенсійного віку, якщо шлюб тривав понад 10 років.

Дружина має право на аліменти

Для отримання змісту дружина повинна направити позов до мирового суду. Зразок заяви на аліменти на утримання дружини і дитини до 3 років доступний для ознайомлення як в суді, так і на просторах інтернету. Важливо! На даний вид позову не поширюється необхідність сплати держмита. А ось судові витрати покладуть на відповідача, тобто колишнього чоловіка позивачки. До складання заяви необхідно підійти відповідально, адже від обгрунтованості ваших вимог залежить результат судового процесу.

Незважаючи на те що суд переважно постає на сторону матері, іноді виникають ситуації, коли стягнути гроші для матеріального забезпечення подружжя неможливо в силу обставин. Так, якщо позов поданий з порушенням форми, не містить додатків, або ж вони не оформлені належним чином, наприклад, прикладений неправильний бланк довідки, що підтверджує вагітність жінки.

Закон крім права звернутися до суду надає дружині можливість отримати аліменти на підставі домовленості з колишнім чоловіком. Для цього треба оформити письмову угоду і завірити його у нотаріуса. Важливо! При наявності угоди жінка має право подати позов тільки в випадках, якщо:

  • не виконується домовленість відповідачем;
  • бажає оскаржити угоду.

Сума аліментів, що стягуються на користь колишньої дружини і матері спільну дитину, залежить від рівня доходів відповідача, матеріального становища позивача, кількості дітей та інших факторів, наприклад, розміру прожиткового мінімум в регіоні. Розмір аліментів на вагітну колишню дружину або таку, яка виховує дитину до трьох років суд призначає в кожному конкретному випадку індивідуально в твердій грошовій сумі. При необхідності виплати можуть бути змінені відповідно до коефіцієнта інфляції. Якщо ж жінка або відповідач бажає внести коригування в суму аліментів вже після їх призначення судом, то доведеться подавати новий позов.

Відносно терміну, то платити аліменти, призначені дружині до досягнення 3 років загального малюка, колишній чоловік буде до:

  • триріччя дитини;
  • вступу в новий шлюб матері дитини;
  • смерті дитини;
  • позбавлення батьківських прав;
  • скасування судом;
  • своєї смерті.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online