Документи для подачі на аліменти на дитину в 2019 році: перелік всіх необхідних довідок і документів

  1. Договір батьків про зміст спільних дітей
  2. Значення судового наказу
  3. Коли позовну розгляд неминуче
  4. Якщо дитина на інвалідності
  5. Як оформити аліменти колишній дружині

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Покладаючись на 63 статтю Сімейного кодексу Росії, мати і батько повинні відповідати за своїх дітей не тільки в плані їх здоров'я і виховання, але і забезпечити їм гідну освіту в життя. Природно, на це потрібні матеріальні засоби.

На практиці багато батьків відмовляються утримувати своїх дітей, і один з подружжя подає позов на аліменти. Постає питання про те, які документи потрібні, щоб подати на аліменти на дитину. Їх перелік залежить від порядку стягнення - добровільного або примусового.

Договір батьків про зміст спільних дітей

Укласти договір про аліменти або звернутися до суду за наказом можна, якщо шлюб був офіційним Укласти договір про аліменти або звернутися до суду за наказом можна, якщо шлюб був офіційним. Утримання дітей, що народилися в цивільному шлюбі, суд встановлює в позовному провадженні.

Одержувач виплат і їх платник має право скласти у нотаріуса аліментні угоду, що служить головним документом по стягненню грошових коштів без судового розгляду.

Умови для законності паперу:

  • Добровільність волевиявлення матері і батька;
  • Письмова форма плюс нотаріальна напис;
  • Можливість розірвання.

Угода містить: повні ініціали батьків, форму змісту, терміни сплати, права сторін, їх обов'язки, розмір грошових сум і термін, протягом якого діє договір.

Батьки самі домовляються про:

  1. Формі змісту. Це можуть бути гроші, натуральні речі (їжа, одяг, ліки, майно).
  2. Терміни (щомісячні перерахування, разове надходження змісту).

Гроші можна перераховувати на банківську карту, відправляти поштою, передавати під розписку.

Важливо! Зміст за договором не повинно бути менше встановленого законом: один неповнолітній отримує 25% від доходу батька, 2 дітей -більш 30%, а 3 дітей половину. Незалежно від того, скільки разів батько одружувався, кожен його син або дочка має право розраховувати на 12,5% від його прибутку.

Для оформлення потрібні батьківські паспорта, їх прописка, дитяче та шлюбне свідоцтва, папери, що підтверджують економічне становище сторін, довідка з домоуправління про склад сім'ї.

Значення судового наказу

Якщо матері відома офіційна трудова діяльність колишнього чоловіка і його адреса, справа може бути розглянута за відсутності однієї зі сторін Якщо матері відома офіційна трудова діяльність колишнього чоловіка і його адреса, справа може бути розглянута за відсутності однієї зі сторін. Цей порядок називається наказним.

Підставою для призначення аліментів послужить видача судового наказу. Пред'явити його до виконання можна не пізніше 3 років з моменту видачі.

До суду надаються:

  • заяву та паспорт позивача;
  • його прописка;
  • дитяче свідоцтво;
  • довідка про сімейний складі;
  • свідоцтво про шлюб;
  • паперу з податкової.

У заяві зазначаються реквізити мирового суду, робота, місце проживання позивача і відповідача, розмір грошових виплат і докази їх обґрунтованості.

Якщо є додаткові обставини: дочка (син) знаходиться на інвалідності, потрібно оплачувати додаткову освіту, варто пред'явити довідку про непрацездатність або папір з освітньої організації.

Максимальний термін розгляду позову - 5 діб. Далі дружина пред'являє наказ в службу судових приставів - виконавців. Ділянка буде відповідати її реєстрації за місцем проживання.

Важливо! Якщо вимоги наказу не виконуються колишнім чоловіком, мати право на письмову відповідь від приставів про процес стягнення, оскарження їх роботи в суді, подачу нового цивільного або кримінального позову до відповідача.

Коли позовну розгляд неминуче

Дорогі читачі! Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію:

8 800 350-13-94 - Федеральний номер

8 499 938-42-45 - Москва і Московська обл.

8 812 425-64-57 - Санкт-Петербург і Ленінградська обл.

Якщо батьки не змогли мирно домовитися, або батько ухиляється від матеріальних обов'язків (приховує місце роботи, розмір доходу), чоловік, який здійснює виховання, подає в суд позов про стягнення аліментів Якщо батьки не змогли мирно домовитися, або батько ухиляється від матеріальних обов'язків (приховує місце роботи, розмір доходу), чоловік, який здійснює виховання, подає в суд позов про стягнення аліментів. Це можна зробити перебуваючи в законному шлюбі або вже після його розірвання.

У ділянку мирового судді за адресою колишнього чоловіка подаються такі документи на аліменти:

  1. Паспорт матері;
  2. Дитяче свідоцтво;
  3. Папір про шлюб (розлучення);
  4. Квитанція з банку про сплату мита;
  5. Папір від паспортистки, що підтверджує спільне проживання матері і дитини;
  6. Податкові довідки про доходи обох батьків;
  7. Банківський рахунок одержувача грошей.

На підставі рішення видається виконавчий лист, за яким з доходів відповідача офіційно списуються грошові суми.

Аліменти, встановлені за рішенням суду, стягуються з заробітної плати роботодавцем відповідача. Утримані гроші переводяться одержувачу протягом 3 діб з дня зарплати.

Завантажити для перегляду і друку:

Стаття №81 Сімейного кодексу РФ «Розмір аліментів, що стягуються на неповнолітніх дітей в судовому порядку»

Якщо дитина на інвалідності

Відповідно до російського сімейним законодавством, кожен батько повинен утримувати свою дитину до досягнення нею 18 років Відповідно до російського сімейним законодавством, кожен батько повинен утримувати свою дитину до досягнення нею 18 років. Непрацездатні особи, які перебувають на інвалідності не можуть забезпечити себе і після досягнення цього віку.

У цьому випадку грошові виплати не припиняються з настанням повноліття і тривають до тих пір, поки суд їх не скасує.

У цій ситуації колишня дружина поштою або особисто подає мировому судді заяву, приклавши:

  • Свідоцтво про шлюб (розірвання);
  • Довідку про інвалідність сина (дочки);
  • Його паспорт;
  • Довідку від паспортистки;
  • держмито;
  • Податкові довідки про доходи обох батьків;
  • Чеки про витрати, пов'язаних з реабілітацією, лікуванням, придбанням ліків, спеціального обладнання, корекційної взуття та інше.

Якщо сім'я малозабезпечена або багатодітна, додатково надаються паперу з соцзахисту.

Як оформити аліменти колишній дружині

Коли в шлюбі немає матеріальної підтримки, непрацездатний чоловік може відсудити собі щомісячні аліменти Коли в шлюбі немає матеріальної підтримки, непрацездатний чоловік може відсудити собі щомісячні аліменти. Непрацездатність може бути викликана хворобою, доглядом за загальними хворими дітьми, вагітністю або знаходженням в декретній відпустці.

Якщо шлюб розірвано під час декретної відпустки, вагітності дружини, встановлення інвалідності дружину або його виходу на пенсію, він (вона) також має право претендувати на утримання.

Документи на аліменти непрацездатного чоловіка:

  • його (її) паспорт;
  • довідка про інвалідність на себе або дочка (сина);
  • пенсійне посвідчення;
  • свідоцтво про одруження (про розлучення);
  • довідка про вагітність.

Важливо! Якщо шлюб тривав недовго, потребує чоловік поводився недостойно, інвалідність настала від алкоголізму, прийняття наркотиків, а також під час вчинення кримінального правопорушення, суд відмовить в змісті.

Таким чином, перелік документації індивідуальний для кожної окремої ситуації і залежить від сімейних обставин: здоров'я всіх її членів, їх віку, працездатності.

Відео про те, як подати на аліменти.

Увага! У зв'язку з останніми змінами в законодавстві, юридична інформація в даній статті могла застаріти! Наш юрист може безкоштовно Вас проконсультувати - напишіть питання в формі нижче:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online