До скількох років платять аліменти на дитину в 2017 році?

  1. аліментні виплати
  2. розміри виплат
  3. Правила виплат допомоги після досягнення дитиною повноліття
  4. Що потрібно знати про заборгованість по аліментних виплат

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Питання про аліменти, їх розмір і тривалість виплат - питання насущні для сучасного суспільства, в якому відсоток розлучень стає дедалі більше Питання про аліменти, їх розмір і тривалість виплат - питання насущні для сучасного суспільства, в якому відсоток розлучень стає дедалі більше. Приводом для витребування аліментів з чоловіка в більшості випадків стає наявність спільних дітей.

Сторона, яка наполягає на розірванні шлюбу, має право вимагати від колишнього партнера по подружнім відносинам його участі в процесі виховання та утримання дітей, і в першу чергу це участь буде виражатися в сплаті певних грошових сум на утримання дітей. Ця сума і іменується юристами аліментних виплатами. Якою вона повинна бути, до якого віку дитини її потрібно платити, і якого розміру можуть бути аліменти в 2017 році - постарається дізнатися відповіді на ці питання разом.

Читайте також: Як за номером знайти виконавчий лист

аліментні виплати

Згідно з чинним законодавством, сторона, яка зобов'язана рішенням суду до сплати щомісячних сум на утримання, буде виплачувати їх до досягнення дитиною повноліття - тобто до 18 років.

Однак при ряді обставин термін сплати допомоги на утримання може бути істотно збільшений. Давайте розглянемо ці обставини докладно:

  1. Якщо дитина після закінчення шкільного навчального закладу продовжує навчання у ВНЗ або училище, і при цьому вчиться на очному денному відділенні - виплати будуть обов'язковими до закінчення навчання або ж до досягнення нею віку в 23 роки.
  2. Якщо дитина покликаний інвалідом, витрати на його утримання і лікування стають обов'язком обох сторін і термін виплат практично необмежений за термінами.

Якщо подібних обставин немає, то терміни виплат аліментів не змінюються - виплата допомоги припиняється з повноліттям.

розміри виплат

Крім того, що потрібно точно знати до скількох років виплачується аліментні допомога на утримання дитини, слід мати уявлення і про суму цих виплат. Визначається вона в такий спосіб: з щомісячної суми доходів боку, зобов'язаною судом до сплати аліментів віднімається рівно двадцять п'ять відсотків. Ця сума буде вираховуватися від офіційної зарплати.

Однак що робити, якщо ви знаєте, що ваш чоловік, крім офіційного заробітку, має додаткові статті доходів або ж його біла зарплата істотно занижена, а більшу частину прибутку він отримує «чорним налом»? В цьому випадку юристи з питань сімейного права рекомендують постаратися сторонам дійти згоди і домовитися полюбовно про суму виплат.

Якщо ж мирної угоди укласти не вийде - розкажіть про нелегальних доходах другої половини на суді. Суддя і пристави знайдуть спосіб знайти з несумлінного платника суму допомоги в актуальному розмірі. Правда, цей спосіб загрожує неприємностями як для чоловіка, який вирішив ухилитися від виплати аліментів від реальної суми власних доходів, так і для його роботодавців.

Читайте також: Які наслідки від сплати аліментів

Сума аліментних виплат збільшується в тому випадку, якщо в сім'ї є не одна дитина. На другого маленького утриманця покладається ще 16,5% від суми офіційного доходу чоловіка. Ці відсотки додаються до 25% виплат на першого сина. Сума аліментів може бути збільшена і в тому випадку, якщо ви самі не працюєте з об'єктивних обставин, наприклад, перебуваєте в декретній відпустці, очікуєте народження ще одного малюка. У цьому випадку чоловік буде зобов'язаний платити допомогу не тільки на дитину, але і на ваше утримання.

Вести подібні розрахунки самостійно зазвичай немає потреби, так як судове рішення відправляється за місцем роботи боку, зобов'язаною сплачувати аліменти і все відрахування провадяться бухгалтерією. Але якщо ваш чоловік працює неофіційно, то цією формулою ви можете скористатися при полюбовному вирішенні про сплату грошової допомоги на дитину. Якщо ж ваш чоловік не працює, він все одно зобов'язаний виплачувати вам грошове утримання - його сума буде визначатися від суми середнього заробітку по регіону. За даними на 2017 рік, сума виплат в цьому випадку на одну дитину складе близько п'яти-шести тисяч рублів.

Правила виплат допомоги після досягнення дитиною повноліття

Вище вже згадувалося про те, що право на отримання аліментних виплат зберігається при ряді обставин, а саме, якщо дитина проходить навчання у вищому навчальному закладі або має інвалідність. Сума виплат при цьому не змінюється, проте в першій ситуації посібник буде сплачуватися зобов'язаною стороною до досягнення дитиною віку 23-х років (навіть якщо навчання проходить протягом не 5 років, а 7, як, наприклад, в медичних ВУЗах). Якщо ж дитина визнаний інвалідом, то обов'язок сплати аліментів триває протягом усього життя утриманця. Правда, це відбувається лише в тому випадку, якщо утриманець визнаний інвалідом першої групи.

Що потрібно знати про заборгованість по аліментних виплат

На жаль, деякі батьки активно нехтують своїми обов'язками по утриманню дітей і злісно ухиляються від своєчасної виплати аліментів. Таким чином, зі сплати допомоги виникає заборгованість. У цій ситуації другій стороні не слід тягти і вірити обіцянкам боржника розплатитися - негайно звертайтеся в суд з вимогою сплати заборгованості. Майте на увазі, що борг по аліментах може бути витребуваний і після досягнення дитиною віку в 18 років.

Читайте також: Як відбувається стягнення аліментів у твердій грошовій сумі

Не чекайте і не збирайте борги, по аліментних заборгованості існує позовна давність. Якщо ви не істребуете суму боргу до закінчення трьох років з моменту її утворення - ніякий суд вам не допоможе. Крім того, меншу суму боргу ви зможете отримати набагато швидше. Звертаючись до суду позовів про аліменти боргах, зберіть наступний пакет документів:

  • лист судового рішення про виплату аліментів;
  • власний паспорт.

Також вам потрібно буде написати позовну заяву. На підставі заяви та поданих документів суд винесе рішення про витребування з боржника суми заборгованості за останні три роки, і з недобросовісним чоловіком почнуть працювати пристави.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online