Декупаж - Сайт любителів декупажу - DCPG.RU | До якого віку платять аліменти в Росії

  1. Виплати по аліментах - як довго?
  2. Коли виплачують аліменти повнолітнім?
  3. Коли може відбутися дострокове припинення аліментних виплат?
  4. Можливість стягнути аліменти після 18 років
  5. Аліменти для абітурієнтів
  6. Чи зобов'язаний платити аліменти неповнолітній батько?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

(16 березеня 2017 р о 19:52)

До якого віку виплачуються аліменти - це питання хвилює будь-яку матір, яка без підтримки чоловіка виховує дітей. У даній статті ми розглянемо, як довго платять допомогу на дитину в Росії в різних випадках.

Виплати по аліментах - як довго?

У Сімейному кодексі РФ є відповідь на це питання. Батьки повинні матеріально забезпечувати своїх дітей поки вони не досягнуть повноліття. На підставі цього правила, аліменти виплачуються зобов'язаною особою. Після 18 років матеріальне забезпечення дітей відбувається на розсуд батьків. Тим не менше, з цього правила є ряд виключень, коли дитина за законом має право на грошові дотації від батьків після 18 років.

Коли виплачують аліменти повнолітнім?

Сплата аліментів дорослій дитині відбувається в тих випадках, коли він за станом здоров'я не може забезпечувати себе самостійно. Непрацездатним вважається дитина у статусі інваліда 1-2 групи. Якщо дитині присвоєно третю групу інвалідності - в основній масі випадків цей фактор не стане причиною для продовження аліментних виплат.

Посібник на непрацездатного дитини виплачуються за рішенням суду без чітких обмежень за часом. Так само платежі аліментів можуть бути продовжені, коли діти потребують додаткової допомоги. Це поняття розкривається, як відсутність доходу, який перевищує прожитковий мінімум на дитину в регіоні. при безробітного батька суми аліментів так само змінюються і варіюються в залежності від ситуації.

Однак і з цього правила можуть бути винятки. Незважаючи на матеріальну забезпеченість дитини, важка хвороба може стати причиною для продовження виплат допомоги платником. При розгляді такої справи суд буде враховувати витрату на догляд за дитиною, ліки та інші нюанси.

Тому скільки платити аліменти - індивідуальне питання, який залежить від конкретної ситуації. У міру зміни ситуації з матеріальним становищем дитини суд може зупинити платежі аліментів.

(16 березеня 2017 р о 19:52)   До якого віку виплачуються аліменти - це питання хвилює будь-яку матір, яка без підтримки чоловіка виховує дітей

Як впливає аліментні угоду на термін виплат допомоги?

Відповісти, до якого віку платять аліменти, може відповідну угоду, якщо воно було складено батьками дитини. У тексті аліментного угоди обов'язково вказується сума допомоги, періодичність і форма виплат, а також терміни його дії. Тому якщо така угода була складена і на його підставі дитина повинна після 18 років забезпечуватися аліментами - він буде отримувати допомогу навіть після повноліття. Головне щоб документ був завірений у нотаріуса і мав формат виконавчого листа.

Термін останньої виплати по аліментах в угоді обмовляється індивідуально без посилання на законодавчу базу.

Коли може відбутися дострокове припинення аліментних виплат?

Припинення виплат аліментів на дитину може статися ще до досягнення нею 18 років. Відбувається це в наступних випадках:

  • Дитина, який отримував допомогу, була усиновлена ​​/ удочерити;
  • Якщо дитина до 18 років одружився;
  • Якщо в угоді по аліментах була вказана дата припинення виплат;
  • Кончина людини, який виплачував аліменти.

Можливість стягнути аліменти після 18 років

З різних причин батько, який після розлучення виховує дитину, міг не подавати позов на стягнення аліментів. Якщо дитина ще не досяг повноліття, він може самостійно подати заяву до суду на стягнення аліментів. На розсуд судового пристава в цьому випадку позивачеві можуть компенсувати суму аліментів за останні три роки несплати.

Щоб така компенсація могла відбутися, необхідно врахувати наступні фактори:

  • До подачі позову з зобов'язаного сплачувати аліменти намагалися вимагати їх сплату;
  • Батько аліменти не виплачує систематично.

Якщо дитині виповнилося 18 років, але аліментообязанного не виплатив весь обсяг допомоги - необхідну суму можна стягнути через суд. Досягнення повноліття не скасовує даних платником аліментів зобов'язань перед дитиною.

Аліменти для абітурієнтів

У Державну думу РФ був поданий законопроект, на підставі якого пропонується ввести продовження аліментних виплат дітям до 23 років. Розширеними аліментами повинні бути забезпечені діти, які надійшли до ВНЗ на очну форму навчання. Ще одна вимога для отримання допомоги - навчання дитини за рахунок бюджетних грошей. Якщо ця ініціатива отримає підтримку, то з її допомогою має збільшитися число дітей, які зможуть отримати вищу освіту.

Чи зобов'язаний платити аліменти неповнолітній батько?

Від необхідності платити аліменти не звільняють батьків наступні фактори:

  • Відсутність постійної роботи;
  • Відсутність прибутку;
  • Вік до 18 років.

Проте, при призначенні суми аліментів судовий пристав врахує всі чинники справи. Якщо той з батьків, який зобов'язаний платити допомогу, визнаний недієздатним, то за нього виплати повинен здійснювати опікун. Але кошти на аліменти будуть в будь-якому випадку вичитуватися з доходів відповідача у справі про аліменти.

Таким чином, відповідь на питання, до якого віку платять аліменти буде залежати від конкретного випадку. Не завжди досягнення дитиною 18-річного віку веде до скасування аліментів.

Середній бал: 0

Перегляди: 515 · Додати в обране


Виплати по аліментах - як довго?
Коли виплачують аліменти повнолітнім?
Коли може відбутися дострокове припинення аліментних виплат?
Виплати по аліментах - як довго?
Коли виплачують аліменти повнолітнім?
Як впливає аліментні угоду на термін виплат допомоги?
Коли може відбутися дострокове припинення аліментних виплат?
Чи зобов'язаний платити аліменти неповнолітній батько?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online