C якого моменту нараховуються аліменти на дитину при розлученні? (2019 рік)

  1. Строки звернення за аліментами при розлученні
  2. Куди подавати позовну заяву?
  3. Процедура нарахування виплат на дітей
  4. Підстави для утримання дитини після 18 років
  5. Добровільне угоду між батьками на виплати
  6. З якого моменту починається виплата аліментів?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Після розлучення батьків дитина залишається жити з одним з них, в 93% випадків з матір'ю. Далі виникає питання про витребування аліментів.

Добре, якщо тато усвідомлює в повній мірі проблему і готовий без всяких примусів віддавати частину своїх доходів на утримання чада. А якщо батько забуває про свій обов'язок батька, мама повинна знати, куди і коли їй потрібно звертатися за аліментами.

Дорогі читачі!

Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер.
Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа або телефонуйте за телефонами нижче. Це швидко і безкоштовно!
до змісту ↑

Строки звернення за аліментами при розлученні

Самий раціональний спосіб вирішення питання про аліменти - це подача позовної заяви на стягнення грошового утримання одночасно з заявою про розлучення . Тоді ці два питання будуть вирішені одночасно і аліменти виплачуються практично відразу.

Звертатися за витребуванням аліментних виплат не пізно ніколи, законодавство РФ в цьому питанні повністю на боці матері і неповнолітнього сина (ст. 107 гл.17 Сімейного Кодексу РФ).

На практиці це означає, що якщо батько якийсь період забезпечував утримання дітей, а потім припинив це робити, тобто став ухилятися від своїх обов'язків батьків, то не має значення, скільки пройшло часу після розставання - суд зобов'яже непорядного батька платити аліменти.

При цьому слід розуміти, що батько буде повинен відшкодувати кошти за період несплати. Зрозуміло, суд розбереться досконально в нюансах проблеми, і якщо претензії колишньої дружини підтвердяться, то аліменти будуть відшкодовані, але не більше, ніж за три минулі роки.

до змісту ↑

Куди подавати позовну заяву?

Питання, пов'язані зі сплатою та несплатою аліментів, знаходяться в компетенції мирового суду. Позовна заява про виплату аліментів слід подавати мировому судді за місцем проживання або батька, або матері, це значення не має.

Бланк позовної заяви на стягнення аліментів на дитину: завантажити .

до змісту ↑

Процедура нарахування виплат на дітей

Процедура нарахування виплат на дітей

Після надходження заяви мировий суддя повинен отримати довідку про доходи платником аліментів. Чим більше відомостей дано в тексті позову, тим простіше і швидше робота суду, тоді не доведеться розшукувати татуся.

Краще, якщо колишня подружжя збережуть людські відносини, і на прохання матері дитини надати довідку з місця роботи піде позитивна реакція, тоді половина справи вже вирішена.

Суд перевірить через податкові органи обсяг доходів.

Варто знати, що на утримання дітей включаються всі види надходжень:

  1. зарплата,
  2. пенсія і стипендія,
  3. всі види премій,
  4. кошти від здачі в найм житла.

До досягнення дитиною віку 18 років буде потрібно вносити свою лепту на його утримання в розмірах, визначених законом.

У позовній заяві мати дітей вказує бажану суму, суд розгляне можливість утримань такої маси засобів і винесе вердикт про розмір. Далі на за місцем роботи батька, отримання пенсії або стипендії буде направлений виконавчий лист.

Відсоток аліментних виплат вважають від суми доходу після сплати всіх податків. Протягом 3-х днів, але не пізніше, ніж була проведено нарахування зарплати платником аліментів, належить обрахувати суму утримань і перерахувати гроші матері будь-яким із способів, обраних нею.

Якщо кошти відправляються поштою, то поштові витрати будуть за рахунок одержувача грошей.

до змісту ↑

Підстави для утримання дитини після 18 років

Підстави для утримання дитини після 18 років

Закони РФ гуманні до неповнолітнім дітям, але після досягнення 18-річного віку вважається правильним, якщо юний громадянин стане забезпечувати себе сам.

Це справедливо, але тільки якщо доросла дитина здорова.

на виплати аліментів на сина після його 18-річчя повинні бути вагомі підстави, до яких відносяться:

  1. недієздатність, встановлена ​​судом;
  2. непрацездатність, що не дає можливості забезпечувати себе матеріально.

Якщо недієздатний син (дочка) перебуває вдома, з матір'ю, то суд призначить виплату коштів від батька. У разі непрацездатності, кваліфікується ЛТЕК як інвалідність однієї з груп, то суд на підставі документів медичного огляду вирішить, чи варто продовжувати утримувати дорослу дитину за рахунок батька.

Варто зауважити, що чинну редакцію Сімейного Кодексу РФ пропонується доповнити новою статтею 85.1 про право на аліменти дітей, які здобувають освіту на очній формі навчання, у віці від 18 до 24 років.

до змісту ↑

Добровільне угоду між батьками на виплати

Добровільне угоду між батьками на виплати

Багато батьків не проти те, щоб обійтися без суду і без примусу згодні виплачувати кошти матері своїх дітей на їх утримання.

У цьому випадку складається Угода , В якому вказується, яка сума і в які терміни буде передаватися колишній дружині.

Документ складається в довільній формі, але обов'язково посвідчується нотаріально, інакше він не буде мати ніякої юридичної сили. З екс-дружиною також слід уточнити, яким чином їй зручніше отримувати гроші:

  • особисто в руки;
  • шляхом перерахування на банківську картку;
  • поштовим відправленням.

Батькові потрібно розуміти, що у нього повинні залишатися квитанції, чеки або інші докази того, що він аліменти виплачує.

Форма угоди по аліментах на дитину: завантажити зразок

Може бути і форма розрахунку з колишньою дружиною по аліментах без складання офіційного паперу, якщо люди повністю довіряють один одному. В цьому випадку гроші батько приносить на підставі усної домовленості.

до змісту ↑

З якого моменту починається виплата аліментів?

З якого моменту починається виплата аліментів

Відлік часу початку нарахування аліментів за законом вважається датою подання до суду заяви.

З цього періоду виплачуються кошти на утримання дітей.

Потреби дітей в наші дні зросли, кошти потрібні не тільки для покупки продуктів, одягу, меблів та інших речей, але і на отримання хорошої освіти, додаткових знань, оволодіння іноземними мовами та ін.

Мати і батько мають рівні права та обов'язки по відношенню до дітей, тому більшість сімей вирішує питання виплати аліментів з розумінням важливості цього моменту буття, не доводячи справу до суду.

Про розмір аліментів, які сплачуються на дітей радимо прочитати тут і тут .

Подивіться відео про те, з якого моменту нараховуються аліменти:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online