Аліменти з ІП: визначення суми і механізм здійснення виплат

  1. Виконання аліментних зобов'язань індивідуальним підприємцем Існує думка, що підприємець не зобов'язаний...
  2. Порядок примусового отримання аліментів з ІП

Виконання аліментних зобов'язань індивідуальним підприємцем

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Існує думка, що підприємець не зобов'язаний виплачувати фінанси на утримання дітей, так як у нього, в порівнянні зі звичайним працевлаштованим громадянином, немає постійного місця роботи. Однак це не є правдою. Насправді, Сімейний кодекс РФ говорить, що підприємницька діяльність незалежно від порядку її здійснення не скасовує зобов'язань по сплаті аліментів. Зміст свою дитину є прямою і безумовною обов'язком підприємця. У цьому він нічим не відрізняється від інших людей, які отримують зарплату (або інша систематична дохід).

Як виплачуються аліменти на дитину , Якщо його батько індивідуальний підприємець? Головна відмінність в нарахуванні аліментів для цієї групи осіб пов'язано з особливою структурою їх доходів. Засоби у вигляді конкретної суми або у формі відсотків від одержуваної бізнесменом прибутку можуть бути стягнуті судом. У першій ситуації обсяг виплат залежить від мінімальної заробітної плати в регіоні на період, коли суд виніс відповідне рішення. У другому випадку аліментами вважається 25% від заробітку на одну дитину, 33% і 50% на двох, на трьох і більше дітей відповідно. До речі, зменшити розмір аліментів при народженні другої дитини на першого можливо.

Батько, який проживає разом з дитиною, і Батько, який проживає разом з дитиною, і   займається його вихованням, має право вибрати найбільш виграшний спосіб нарахування аліментів займається його вихованням, має право вибрати найбільш виграшний спосіб нарахування аліментів. Наприклад, якщо ІП має стабільну високу прибуток від своєї діяльності, то краще за все, якщо виплати будуть призначатися в частках від доходу. А в разі, коли стабільності в плані заробітку немає, не завадить звернутися до суду з проханням про розгляд можливості змішаного характеру аліментів. Так, частина з них може бути представлена ​​у формі конкретної суми, а інша частина визначається, як відсоток від доходу.

Єдине, що варто пам'ятати, - для утримання аліментів у вигляді відсотка від доходу індивідуального підприємця буде досить судового наказу. У разі фіксованої суми необхідно підготувати позовну заяву про стягнення коштів та взяти участь в судовому розгляді, де буде присутній другий батько. Детальнішу інформацію можна отримати, як отримати судовий наказ про стягнення аліментів ?

До речі, корисно дізнатися, яка максимальна сума утримання аліментів із заробітної плати або доходу батька дитини?

Для призначення аліментів з ІП ​​при собі треба мати документ, що підтверджує факт народження дитини (причому підійде і його копія), довідка з місця постійного проживання платника. Також потрібно паспорт (копія) та документ, що підтверджує укладення / розірвання шлюбу.

За великим рахунком, цей список не відрізняється від всіх інших випадків оформлення аліментів і є спільним як для укладення угоди між батьками (засвідчується нотаріально), так і для вирішення питання з виплатами через суд. У разі виплат за угодою, рекомендується складати розписку про отримання аліментів на дитину зразок якої нічим не відрізняється від звичайної розписки.

Що стосується документів, необхідних для виплати грошових коштів на утримання дитини, досить одного виконавчого листа (або відповідного судового наказу). У цьому документі є всі необхідні дані.

Корисно дізнатися, в який термін перераховують аліменти , Щоб не виникало заборгованості.

Особливу цінність ця інформація набуває в світлі того, що у разі несвоєчасної сплати аліментів федеральний орган виконавчої влади має право їх стягнути. Причому для цих цілей цілком може послужити власність і майно підприємця. Так само як різноманітне обладнання, вихідні матеріали, транспортні засоби та продукти, які використовуються для побудови бізнесу. Детальніше про те, як стягнути аліменти з батька дитини ?

У разі, коли аліментні зобов'язання представлені у вигляді фіксованої суми (до цього варіанту вдаються, коли дохід індивідуального підприємця не постійний або частка від прибутку не здатна покрити потреби дитини), все набагато простіше. Розрахунки аліментів для ВП у формі відсотка від доходу можуть бути пов'язані з певними труднощами.

Отже, щоб визначити, на якому рівні знаходиться прибуток, є два способи:

  • за основу береться чистий прибуток підприємця;
  • суд спирається на загальну суму доходів ВП.

Важливу роль при визначенні обсягу коштів на утримання грає застосовуваний до підприємця режим оподаткування.

Як наймані працівники, так і ІП, можуть виступати в ролі неплатників. Однак якщо для звичайного громадянина спроба приховати свій реальний дохід і зменшити тим самим суму виплат цілком здійсненна, то розміри аліментів з ІП ​​зменшити не вдасться. В даному випадку поняття «зарплата в конверті" не застосовується.

Корисно дізнатися, як відбувається збільшення розміру аліментів на дитину?

Залежність суми аліментного платежу від системи оподаткування

Протягом тривалого часу не вдавалося Протягом тривалого часу не вдавалося   вирішити питання про те, що вважається доходом при тій чи іншій системі оподаткування вирішити питання про те, що вважається доходом при тій чи іншій системі оподаткування. Ось чому Конституційним Судом РФ були внесені поправки в законодавство (постанова від 20.07.2010 N 17-П), які скасували прив'язку реального прибутку бізнесмена до порядку оподаткування її податками.

Розрахунок аліментів пов'язаний з режимом оподаткування.

  1. При ЕНВД сплата податку залежить від доходу. Обсяг виплат в цьому випадку розраховується, грунтуючись на реальних доходах ВП. Тобто, потрібно з прибутку відняти всі витрати, які поніс підприємець в ході її отримання. Потім віднімається податок. Сума, що залишилася в підсумку, і є підстави для визначення величини аліментів.
  2. При ССО потрібно враховувати понесені бізнесменом витрати, загальну суму внесків і податки. Потім вже з чистого прибутку розраховувати відсоток, що становить аліменти з ІП ​​на спрощеній системі (25%, 33% і 50% по відношенню до одного, двох, трьох і більше дітей відповідно).
  3. При ОСН (загальна система оподаткування) мається на увазі, що аліментних платіж буде утриманий за таким же принципом, що і податок на прибуток. Обсяг виплат теж залежить від чистого прибутку.

Як бачимо, незалежно від режиму оподаткування ІП зобов'язаний виділяти кошти вже після всіх відрахувань на користь держави, тобто з його чистого доходу. Платіж, призначений для утримання дітей, не включається в загальні витрати бізнесмена, оскільки жодним чином не відноситься до його виду діяльності. Це зобов'язання, що покладаються на самого людини.

Корисно дізнатися, як здійснюється перерахування частини аліментів на рахунок дитини і чи можливо це?

Порядок примусового отримання аліментів з ІП

Порядок сплати і стягнення аліментів з індивідуального підприємця відбувається за стандартною процедурою.

Підстави для примусового утримання та виплати аліментів на дитину з ІП:

  • платник відмовляється здійснювати по відношенню до дітей прямі обов'язки по їх утриманню;
  • батьками не було досягнуто домовленості про виплату змісту;
  • особистість, що займається підприємництвом, відмовляється виділяти кошти на забезпечення дитини, який досяг повноліття, але є непрацездатною;
  • особа, яка займається підприємницькою діяльністю, не виконує аліментних зобов'язань по відношенню до дружини / вагітної колишній дружині, яка доглядає за дітьми молодше трирічного віку.

Процедура отримання аліментів з ІП: ви прямуєте до суду з пакетом необхідних документів, отримуєте на руки відповідний виконавчий документ або судовий наказ і далі вдаєтеся до допомоги судового пристава. Він, в свою чергу, починає процедуру щодо стягнення аліментів. До речі, з деяких категорій громадян, виплати стягують в певному порядку: припустимо, аліменти з військовослужбовця .

Корисно дізнатися, чи можливо стягнення аліментів після скасування судового наказу ?

https://www.youtube.com/watch?v=BXsCJi9N37g

Com/watch?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online