Аліменти з ІП ​​(індивідуальний підприємець): особливості стягнення, розмір в залежності від доходу, оформлення

  1. Як і скільки платить ІП аліменти?
  2. Як розрахувати аліменти з ІП?
  3. Як відбувається процес обчислення доходу індивідуального підприємця для сплати аліментів?
  4. Який перелік документів необхідний для сплати аліментів?
  5. Як здійснюється процес стягнення аліментів з ІП?
  6. Як відбувається обчислення розміру коштів на утримання?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З розвитком економічних відносин, появою нових видів підприємницької діяльності сьогодні кожен хоче спробувати себе в ролі бізнесмена З розвитком економічних відносин, появою нових видів підприємницької діяльності сьогодні кожен хоче спробувати себе в ролі бізнесмена.

З відкриттям приватного бізнесу змінюється соціальний статус людини, але не його аліментні зобов'язання.

Питання стягнення аліментів в судовому порядку з осіб, що займаються господарською діяльністю, є досить актуальним.

Як і скільки платить ІП аліменти?

Індивідуальний підприємець не набуває особливого статусу і є зобов'язаним особою по аліментних зобов'язань, не маючи окремих привілеїв. Він так само, як і звичайні громадяни, що працюють на підприємствах, зобов'язаний сплачувати аліменти в разі появи такої необхідності. Процедура і норми законодавства в частині сплати аліментів рівні для всіх.

Кожен громадянин РФ, що має дохід, який до нього надходить у вигляді заробітної плати, або одержує дохід з іншого джерела, зобов'язується виплачувати кошти на утримання дітей і чоловіка, якщо вони цього потребують. Це правило стосується і до ВП.

Однак при цьому судом при призначенні виплат допомоги приймається в розрахунок специфіка зайнятості та структура отримання грошових коштів підприємцем. При цьому суд може обрати один із способів виплати аліментів ІП:

  1. виплата у формі певного відсотка від загальної суми заробітку.
  2. виплата грошей у твердій сумі .

ІП слід врахувати той факт, як відбувається обчислення величини фактичних виплат і провести їх точно і правильно. Інакше, при неправильних розрахунках може утворитися заборгованість , Яка призведе до появи пені і штрафів.

Крім цього, до питання сплати аліментів ІП слід поставитися з серйозністю і повною відповідальністю ще й тому, що в законодавстві існують норми, які дозволяють працівникам судової системи стягувати суму на утримання не тільки з реального прибутку, але і з об'єктів, що перебувають у власності або володінні підприємця .

Як розрахувати аліменти з ІП?

У разі сплати аліментів громадянином, який працює на будь-якому підприємстві, відповідальною особою за правильність і вірність всіх розрахунків є бухгалтер, а не він сам. З індивідуальними підприємцями все по-іншому. Він несе самостійну відповідальність за правильність розрахунків, в тому числі і розрахунків аліментів для ІП, а також за своєчасність перерахувань.

Згідно правовим нормам сімейного права, аліменти з ІП ​​сплачуються в одній з форм, описаних вище Згідно правовим нормам сімейного права, аліменти з ІП ​​сплачуються в одній з форм, описаних вище. З першим способом (коли аліменти призначаються у вигляді певного відсотка ), Як правило, питань не виникає. Судом при розгляді питання про розмір аліментів з ІП ​​призначається певна сума, пропорційна сумі прожиткового мінімуму.

У першому варіанті передбачається необхідність вірного визначення тієї частини доходу підприємця, з якого відбувається сплата аліментів.

У разі сплати аліментів ІП за власною ініціативою, як і раніше існує ймовірність неправильного підрахунку. А в результаті може утворитися заборгованість . Ускладнюється ще ситуація і тим, що судові виконавці можуть нарахувати пеню. А щоб уникнути таких негативних ситуацій необхідно правильно проводити розрахунок суми доходу і враховувати деякі нюанси.

Як відбувається процес обчислення доходу індивідуального підприємця для сплати аліментів?

Відзначимо, що довгий час не існувало чіткого визначення доходів ІП, які можуть підпадати під різні системи оподаткування. Природно, відповідь на питання жінки: «Який буде розмір аліментів, якщо чоловік ІП?», Був неоднозначним.

Дану ситуацію роз'яснило Постанова Конституційного суду РФ № 17-П, в якому було визначено конкретний перелік видів з / п і іншого доходу, з яких і слід утримувати аліменти. Судді акцентували увагу на той факт, що заборонено прив'язувати дохід ІП до будь-якої з систем оподаткування.

Державні органи в даний час одностайні в позиції щодо вирішення даного питання. А саме, вона виражається в тому, що незалежно від того, який податок сплачує підприємець ССО або ЕВНД, аліменти повинні розраховуватися виходячи з його доходу від підприємництва за вирахуванням суми витрат, які виникли під час його отримання, та суми податкових виплат, що вимагає сплати за конкретною системі оподаткування.

Таким чином, формула для розрахунку аліментів з ІП ​​на спрощеній системі і вмененке буде однакова. Підприємцем виплачуються аліменти з тієї частини суми доходів, що залишилася після утримання податковими органами.

Необхідно також врахувати, що сума на утримання не є витратами підприємця, оскільки не відноситься до здійснення господарських операцій, а виникає через аліментних зобов'язань по іншим нормам права.

Який перелік документів необхідний для сплати аліментів?

За загальним правилом, єдиним документом для сплати аліментів індивідуальними підприємцями є виконавчий лист , Це може бути також судовий наказ , Що видається на підставі рішення суду.

Даний документ містить всі необхідні дані, що стосуються сплати коштів на утримання. Крім цього, документ містить певні записи про те, чи відбувається сплата аліментів в добровільному порядку або примусовому.

Від індивідуального підприємця, що володіє даними документами, потрібно лише коректно визначати суми коштів на утримання. Також бізнесменам необхідно стежити за своєю діяльністю і правильно проводити розрахунки, щоб не провокувати судових приставів на предмет проведення додаткових перевірок по частині виявлення прихованих доходів.

Як здійснюється процес стягнення аліментів з ІП?

Основні розбіжності, з приводу яких відбувається сплата коштів на утримання з ІП, закріплені в СК РФ. Можна визначити такі ситуації:

Як відбувається обчислення розміру коштів на утримання?

У ст. 81 СК РФ встановлено такі відсотки на дохід індивідуального підприємця, що виплачуються в якості засобів на утримання дітей до 18 років :

У ситуації, коли встановлена ​​виплата коштів від доходу ВП у відсотковій формі не в інтересах дітей або в разі нестабільного доходу, судом може бути призначена виплата конкретної суми грошей. Даний розмір встановлюється відповідно до величини прожиткового мінімуму і підлягає щомісячній сплаті.

сума аліментів у фіксованому вигляді завжди призначається на користь:

  1. повнолітніх дітей, які є непрацездатними ;
  2. дружина, який здійснює догляд за такими дітьми;
  3. вагітної дружини або матері , Яка виховує спільну дитину (до 3 років).

зазвичай аліменти у вигляді відсотків встановлюються в тому випадку, коли ІП має високий рівень офіційного доходу. В інших випадках передбачається індивідуальний підхід.

Щоб оформити виплату аліментів, знадобиться наступний список певних документів :

  1. Довідка з місця проживання (в оригіналі);
  2. Копія паспорта;
  3. Копія свідоцтва спільну дитину;
  4. Копія свідоцтва про шлюб.

Якщо сторонами не може бути досягнута домовленість про сплату коштів на утримання, дане питання підлягає розгляду в порядку судового засідання.

щоб отримувати аліменти в певній частці від доходу ІП, необхідно звернутися в суд для отримання судового наказу . Якщо питання стосується фіксованих сум, то він підлягає розгляду в порядку судового розгляду з викликом сторін і дотриманням всієї судової процедури.

При виникненні труднощів самостійного розрахунку аліментів ІП може найняти фахівця або укласти з ним разовий договір на надання таких послуг.

Детальніше на відео:

Як і скільки платить ІП аліменти?
Як розрахувати аліменти з ІП?
Як відбувається процес обчислення доходу індивідуального підприємця для сплати аліментів?
Який перелік документів необхідний для сплати аліментів?
Як здійснюється процес стягнення аліментів з ІП?
Як відбувається обчислення розміру коштів на утримання?
Як і скільки платить ІП аліменти?
Як розрахувати аліменти з ІП?
Як відбувається процес обчислення доходу індивідуального підприємця для сплати аліментів?
Природно, відповідь на питання жінки: «Який буде розмір аліментів, якщо чоловік ІП?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online