Аліменти на вагітну дружину і дитину, чи можна подати

  1. Обов'язок чоловіка за змістом вагітної дружини
  2. Умови виплати аліментів на утримання дружини
  3. Розмір аліментних виплат
  4. Сума аліментів вагітній дружині
  5. Сума аліментів на дитину
  6. Порядок призначення аліментів
  7. добровільний порядок
  8. судовий порядок
  9. Перелік необхідних документів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Обов'язок платити аліменти на вагітну дружину, здавалося б, не потребує уточнення. Період, коли жінка перебуває в декреті або сидить з дитиною, якій ще не виповнилося трьох років, самий фінансово незахищений для матері. В цей момент чоловік повинен містити свою дружину і дитину. Але не завжди ці зобов'язання чоловік хоче виконувати добровільно.

За законодавством РФ такий обов'язок покладається на чоловіка в обов'язковому порядку, будь він у шлюбі або знаходиться вже в розлученні. Дружина може звернутися до суду з вимогою стягувати зі свого чоловіка аліменти на своє утримання в шлюбі в примусовому порядку.

Обов'язок чоловіка за змістом вагітної дружини

Народження дітей це не тільки особливо трепетне період, але і досить важке випробування для сімейного бюджету.

Під час вагітності жінка не має можливості заробляти гроші, а тому всі турботи по її змістом лягають на чоловіка. Сімейний кодекс РФ чітко регламентує фінансово-правові відносини між подружжям в даний період. Якщо чоловік не виконує добровільно ці пункти, то вагітна дружина може звернутися до судових органів і змусити себе утримувати примусово.

Аліменти на дружину в декреті нараховуються тільки за умови офіційно зареєстрованих відносин. Шлюб може мати правовий статус на даний момент часу або може уже бути розірваним. Розірвання шлюбних відносин не знімає обов'язки чоловіка по утриманню дітей і дружини в декреті.

Умови виплати аліментів на утримання дружини

Аліменти в декретній відпустці можуть виходити дружиною за двома підставами:

  1. Було підписано угоду на добровільно встановлену суму щомісячних виплат. Такий документ отримує статус офіційного шляхом запевнення його у нотаріуса. Сума виплат виражається в будь-якому зручному для сторін розмірі.
  2. Винесено судове постанову про стягнення з чоловіка змісту.

Винесено судове постанову про стягнення з чоловіка змісту

Головна умова призначаються виплат - відмова від добровільного змісту подружжя. При цьому суд завжди враховує матеріальні можливості обох подружжя і враховує наявність неповнолітніх та інших утриманців у чоловіка.

Розмір аліментних виплат

Розмір аліментного змісту на вагітну дружину залежить від цілого ряду чинників:

  1. Вимог самого заявника. Зазвичай в позові вказується сума бажаних утримань.
  2. Матеріальної забезпеченості позивача.
  3. Фінансових можливостей відповідача.
  4. Наявності інших обтяжуючих обставин у заявника. Наприклад, важке протікання вагітності, що вимагає стаціонарного лікування та реабілітаційного курсу.
  5. Наявних у відповідача інших зобов'язань по утриманню дітей, батьків або інших родичів, які знаходяться на його утриманні.

Факт передачі дружині цінного майна не звільняє відповідача від виплат.

Сума аліментів вагітній дружині

Як правильно розрахувати аліменти на вагітну дружину?

Аліменти дружині в декреті можуть нараховуватися по:

  1. встановленим в нотаріальному угоді розмірами. Хоч угоду і укладається добровільно , Але має офіційний юридичний статус і може бути передано судовим виконавцям для утримань в примусовому порядку;
  2. виконавчим листом.

В обох випадках аліменти на виплату змісту вагітної дружини встановлюються у фіксованому обсязі. Сума не може бути виражена у вигляді відсотків від одержуваного доходу.

Розмір аліментів на вагітну дружину варіюється від декількох сотень до декількох тисяч і безпосередньо залежить від добробуту чоловіка.

Розмір аліментів на вагітну дружину варіюється від декількох сотень до декількох тисяч і безпосередньо залежить від добробуту чоловіка

Сума аліментів на дитину

Виплата аліментів на вагітну дружину не применшує необхідності утримувати ще і дитини. На відміну від утримань на матір, аліменти на дітей мають завжди стабільний розмір. Він виражається у відсотках і залежить від кількості спільно нажитих дітей і розміру офіційного доходу, з якого здійснюються відрахування.

Чинний або колишній чоловік зобов'язаний виплачувати на одну дитину - 25% від усіх отриманих офіційним чином доходів. Аліменти на двох дітей складуть вже 33%. Дана сума може виплачуватися загальним чином в одну сім'ю або ділитися на дві, за умови, що діти від різних дружин. Якщо дітей троє, четверо і більше, то виплати утримуються з розрахунку 50% на всіх неповнолітніх. Утримана сума ділиться порівну між усіма дітьми.

Із зароблених грошей не можна утримувати більше половини на виплату аліментів. Виняток становлять лише випадки, коли крім щомісячного нарахування провадиться відрахування раніше скупчилася заборгованості.

Порядок призначення аліментів

Багато жінок, перебуваючи в шлюбі, але, не маючи фінансової підтримки від чоловіка, просто не знають, що можна подавати документи на аліментні зміст.

Утримання можуть призначатися:

  1. Жінці, яка перебуває в шлюбі і навіть проживає під одним дахом зі своїм чоловіком.
  2. Колишній дружині, яка розлучилася, будучи вже вагітною.
  3. Колишній дружині, яка дізналася про вагітність протягом трьох місяців після розлучення.

У будь-якому зазначеному випадку домовленість про виплати може бути досягнута:

  1. добровільно;
  2. примусово.

Найпростішим способом для обох подружжя є укладення угоди, в якому обмовляється сума для утримання дружини. Цей метод не завжди прийнятний, адже деякі чоловіки ухиляються від свого обов'язку. Тому найчастіше аліменти на дружину, яка перебуває в декретній відпустці, призначають в примусовому порядку за рішенням суду.

добровільний порядок

Чи повинен чоловік платити аліменти своїй дружині, якщо вона знаходиться в декреті в добровільному порядку? Добровільність заперечує сам факт повинності і має на увазі наявність здорової відповідальності у чоловіка і його бажання гідно утримувати матір своїх майбутніх дітей. Розуміючи, що прожити з декретних жінка не в змозі, він може визначити для неї зміст.

Пункти угоди обумовлюються попередньо. При досягненні консенсусу з усіх питань пара звертається до нотаріуса, який і закріплює домовленість документально. Нотаріальне угоду має чітко обумовлені терміни, зазвичай до виконання трьох років спільною дитиною.

Нотаріальне угоду має чітко обумовлені терміни, зазвичай до виконання трьох років спільною дитиною

судовий порядок

Суд, на основі наданих документів, приймає рішення про нарахування утримань з чоловіки. Для розрахунку розміру аліментів на дружину, яка перебуває в декреті, суд розглядає надані документи про доходи обох сторін. Можуть брати до уваги і наявність або відсутність житлоплощі у подружжя. Важливим аспектом є і фізичне здоров'я обох сторін. Якщо чоловік в даний момент серйозно хворий або знаходиться на пенсії по інвалідності, то виплати можуть бути призначені мінімальні.

Перелік необхідних документів

Для походу до нотаріуса і запевненням у нього досягнутої угоди буде потрібно мінімальний пакет документів:

  1. посвідчення особи обох сторін;
  2. довідка про наявність вагітності;
  3. свідоцтво про народження дітей;
  4. свідоцтво про одруження або документ про його розірвання.

Для судових органів до даного переліку доведеться докласти:

  1. довідку про склад сім'ї;
  2. документ про доходи сторін.

Можуть додаватися і інші документи, що дозволяють оцінити матеріальний стан сторін і можливості покладання на чоловіка обов'язків по сплаті змісту.

Розлучення при вагітності

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online