Аліменти на другу дитину в другому шлюбі

  1. Чи можна отримати аліменти на другу дитину в другому шлюбі
  2. Зниження аліментів при народженні у другому шлюбі дитини
  3. Документи, які подають на аліменти у другому шлюбі
  4. Як скласти зразок позову на аліменти на другу дитину
  5. Як відбувається стягнення грошових виплат на другу дитину

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За сімейним законодавством батько повинен утримувати своїх утриманців в рівній мірі, незалежно від того, в якому за рахунком шлюбі вони народилися, навіть якщо дитина народилася поза шлюбом, він має ті ж самі права. Які зміни торкнулися аліментів на другу дитину?

Чи можна отримати аліменти на другу дитину в другому шлюбі

Розмір аліментів на другу дитину від іншого шлюбу залежить виключно від загального числа неповнолітніх дітей у батьків, а не від порядкового номера шлюбу, в якому він народився.

Суд призначає виплати на утриманців в частках від доходу його батька. Рідше суд може призначити фіксований розмір допомоги, це відбувається, коли у батька непостійний заробіток або він зовсім не працює.

Рідше суд може призначити   фіксований розмір   допомоги, це відбувається, коли у батька непостійний заробіток або він зовсім не працює

Різниця лише в тому, що, коли обидві дитини народилися в одному шлюбі, батько віддає всю суму матері дітей і вона розпоряджається їй так, як вважає за потрібне. Якщо ж друга дитина народжена в іншому шлюбі, то сума аліментів на двох дітей розділиться навпіл, і кожна дитина отримає по 16,5% доходу батька.

А що якщо в другому шлюбі народилися двоє дітей? У цьому випадку батько повинен забезпечити трьох дітей. Який розмір аліментів на трьох дітей ? По закону розмір аліментів на трьох дітей і більше дорівнює 50% від доходу. 50% діляться на три рівні частини, таким чином, третя дитина від другого шлюбу отримає 16,7% доходу батька, також, як і інші два утриманця. При народженні третьої дитини зменшення розміру аліментів на другу дитину необгрунтовано.

Ці цифри наведені з урахуванням того, що призначається в судовому порядку. Теоретично сторони можуть домовитися мирно і прописати бажані суми в добровільному угоді, завіреному у нотаріуса. Але якщо двом сторонам аліментних суперечок рідко вдається досягти компромісу, то в ситуації, коли в грошах зацікавлені три сторони, ймовірність укласти договір без звернення до суду стає ще менше.

Зниження аліментів при народженні у другому шлюбі дитини

Поява дитини від другого шлюбу це і поява нового джерела значних фінансових витрат. А значить зміна фінансового становища сім'ї, що є причиною для перегляду колишніх виплат. Але цей перегляд не відбувається автоматично. Один з батьків повинен звернутися з позовом про перегляд до суду. Зниження аліментів при народженні дитини досить часта практика.

Корисно дізнатися, як виплачуються аліменти на дитину при розлученні, скільки відсотків від доходу? Коли у батька був дитина тільки від першого шлюбу, згідно із законом він виплачував аліменти на дитину від першого шлюбу в розмірі 25% своїх доходів. Коли народилася друга дитина, мати дитини в принципі має право подати позов на аліменти в суд, навіть, незважаючи на те, що вони з чоловіком не збираються розлучатися і живуть разом. Вона має на це повне право у відповідності з сімейним законодавством Росії. Якщо суд задовольнить клопотання дружини, то чоловік буде виплачувати першій дитині 16,5% від свого заробітку і таким чином сім'я зможе зберегти 8,5% доходів чоловіка.

Документи, які подають на аліменти у другому шлюбі

Коли сторони не знаходять компроміс, вони змушені йти до суду. Щоб суддя розглянув ваша справа в першу чергу потрібно написати позовну заяву на аліменти, а до нього прикласти невеликий пакет документів:

  • свідоцтво про шлюб і якщо було розлучення, то свідоцтво про розірвання шлюбу;
  • паспорт заявника;
  • свідоцтво про народження утриманця;
  • довідка про сімейний складі відповідача.

Якщо у позивача є можливість представити довідки, що підтверджують дохід відповідача, це буде не зайвим. І бажано обґрунтувати витрати на дитину, які здійснює позивач, надавши чеки на чинені витрати.

Куди подавати на аліменти від другого шлюбу вирішує позивач. Це можна зробити за місцем своєї реєстрації і за місцем реєстрації відповідача.

Як скласти зразок позову на аліменти на другу дитину

Вгорі документа вказується номер судового ділянки, на який подається заява і його адреса. Там же вказуються особисті дані позивача і відповідача за позовом, до них відносяться ПІБ, дата народження і місце проживання. Після цієї інформації пишеться назва позову: «Позовна заява про стягнення аліментів на другу дитину» і після цього позивач описує ситуацію, що склалася.

Описуючи ситуацію, слід вказати розведені позивач і відповідач, вступали вони в цивільний або офіційний шлюб Описуючи ситуацію, слід вказати розведені позивач і відповідач, вступали вони в цивільний або офіційний шлюб. Всі важливі події слід вказувати з датами їх пригоди.

Після цього потрібно вказати спільних дітей з їх особистою інформацією. Сказати з ким зараз проживає дитина. Якщо відповідач не допомагає в фінансовому забезпеченні утриманця і живе окремо це потрібно обов'язково вказати. Якщо відповідач має дітей від інших шлюбів, їх також необхідно згадати. І повідомити платить відповідач аліменти на цих утриманців. Це потрібно для того, щоб суд точніше оцінив фінансовий стан відповідача та призначив оптимальну суму виплат.

Далі йде прохальна частина. У ній позивач повторює, з кого він просить стягнути виплати і на чию користь. Позивач прописує частку, яку він бажає отримувати від відповідача.

Потім йде додаток з переліком всіх доданих до позову довідок і документів, після чого ставиться дата і підпис.

Як відбувається стягнення грошових виплат на другу дитину

Якщо аліменти обумовлені в добровільному угоді, то процедура стягнення відбувається так, як домовилися батьки в цьому документі. Така угода обов'язково повинна бути завірена нотаріусом, в огидно випадку при виникненні спірних питань воно не матиме юридичної сили. Крім того, договір може бути визнаний недійсним якщо батьки вкажуть в ньому сильно занижені розміри виплат в порівнянні з тими що покладені дитині по закону.

Як стягнути аліменти на дитину через суд? В судовому порядку стягнення може відбуватися двома шляхами:

  1. За судовим наказом. Таке стягнення застосовується до платників, які раніше уклали з одержувачем добровільний договір, але з якихось причина перестали виплачувати обумовлену суму грошей. Ця процедура вважається спрощеною. Суду навіть не буде потрібно викликати батьків дитини для з'ясування ситуації. Суд просто створює судовий наказ, який направляється приставам, для того, щоб вони проконтролювали сплату заборгованості і виплату наступних платежів. Якщо платник не бажає платити за боргами, тоді пристави будуть вживати заходів щодо примусового відшкодування.
  2. За виконавчим листом. Даний судовий розгляд відбувається між батьками в тому випадку, коли відповідач не бажає йти на контакт і домовлятися добровільно. В таких судових засіданнях бере участь і позивач і відповідач, для того, щоб у суду склалася повна картина того, що відбувається між ними і їх фінансового становища. Якщо суд приймає рішення на користь заявника, судом випускається виконавчий лист . Якщо відповідач працює офіційно, лист надсилають в бухгалтерію за місцем його роботи та бухгалтер, без участі відповідача, кожен місяць буде переводити одержувачу необхідну суму. Якщо у відповідача немає офіційного заробітку, лист передається судовим приставам, які будуть шукати варіанти отримання з платника потрібної суми.

Які зміни торкнулися аліментів на другу дитину?
А що якщо в другому шлюбі народилися двоє дітей?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online