Аліменти на дитину

  1. Аліменти на дитину на підставі судового наказу.
  2. Аліменти на дитину на підставі судового рішення.
  3. Аліменти на дитину, розміри.
  4. Аліменти на дитину початок стягнення.
  5. Аліменти на дитину і порядок стягнення.
  6. Аліменти на дитину і порядок і боротьба з ухильниками.
  7. Аліменти на дитину особливості.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Аліменти на дитину дуже важлива і проблемна тема в нашому житті. Проблеми в цьому питанні виникають в більшій мірі не при вирішенні питання про стягнення аліментів, а при виконанні самого стягнення аліментів. Аліменти на дитину дуже важлива і проблемна тема в нашому житті

Аліменти на дитину.

Але розглянемо по порядку. Аліменти на дитину можуть виплачуватися наступними способами:

  • добровільної сплатою;
  • на підставі угоди про сплату аліментів;
  • на підставі виданого судового наказу;
  • на підставі винесеного судового рішення.

Якщо з добровільної сплатою аліментів все зрозуміло, то угода про сплату аліментів вже є угода. Така угода оформляється нотаріально, в разі добровільного волевиявлення сторін спору.

Аліменти на дитину на підставі судового наказу.

Судовий наказ особлива форма судочинства, де передбачається безперечність розглянутого випадку. Запис про батька в документах у дитини дозволяє точно встановити батька. А вимоги на стягнення в частках до заробітку чи доходу дозволяють звернутися із заявою про видачу судового наказу на стягнення аліментів.

Судовий наказ розглядається протягом 5 днів і 10 днів дається боржнику на подачу заперечень щодо заперечень виконання судового наказу. Таким чином протягом 15-20 днів судовий наказ, за ​​відсутності спору, вступає законну силу і сам же має силу виконавчого листа.

Як бачимо спрощений порядок розгляду, а саме без виклику сторін та на підставі поданих документів, значно скорочує терміни отримання виконавчого документа і витрати сторін (оплачується державним митом у 50%). У зв'язку з цими особливостями і вимоги до пропонованих документах носять підвищений характер. Необхідні достовірні дані про дату і місце народження не тільки дитини, але і боржника.

Для боржника також необхідні дані про місце роботи (якщо є), крім цього мирові судді вимагають довідку про проживання дитини спільно з стягувачем. Як Ви вже здогадалися з приводу видачі судового наказу необхідно звертатися до мирового судді за місцем проживання боржника або Вашому.

Аліменти, зразок заяви на видачу судового наказу.

Аліменти на дитину на підставі судового рішення.

Якщо у подружжя, а частіше колишнього подружжя, є суперечка, а саме незгода чоловіка на виконання судового наказу, суперечка про місце проживання дитини, або суперечка про розмір аліментів (коли є вимоги про стягнення в твердій грошовій сумі), то без судового розгляду такої спір вирішено не буде.

Щоб стягнути аліменти на дитину позовну заяву в цьому випадку подається мировому судді, як правило, за Вашим місцем проживання. Форма позовної заяви мало чим відрізняється від будь-якого іншого позовної заяви.

Аліменти - зразок позовної заяви.

Аліменти на дитину, розміри.

Вимоги про стягнення аліментів в частках підлягають задоволенню в наступних розміру
1/4 на одну дитину, 1/3 на двох дітей і 1/2 на більш двох дітей. Вимоги про стягнення аліментів у встановленій судом грошовій сумі це невелика особливість, яку варто розглянути докладніше.

Призначення аліментів в грошовому вираженні припустиме лише у випадках, передбачених Сімейним Кодексом. До цих випадків слід віднести відсутність доходу, отримання мінливого доходу (наприклад сезонні доходи), отримання доходу у вигляді продукції, товару або в іноземній валюті.

Аліменти на дитину в грошовій формі стягуються з урахуванням двох протилежностей. Це збереження рівня життя дитини і матеріальна можливість платника. Тому при розгляді спорів в суді значущими обставинами для дослідження будуть матеріальне становище сторін. Саме розміри доходів, розміри витрат і рівень забезпеченості дитини до вирішенні питання щодо його утриманні.

Всі ці обставини досліджуються судом на підставі поданих сторонами доказів.

Аліменти на дитину початок стягнення.

Початком стягнення аліментів за загальним правилом є дата подачі заяви про стягнення аліментів. Але є і можливість стягнення аліментів за попередні три роки.

Для цього необхідно довести, що стороною вживалися заходи щодо стягнення аліментів, але вони були безрезультатними. Так подавши заяву про видачу судового наказу, у разі незгоди іншої сторони, Ви отримаєте в подальшому ухвалу про скасування судового наказу. У ньому буде роз'яснення про необхідність подання позовної заяви. У цьому випадку термін, з якого необхідно стягувати аліменти, настане в день звернення не з позовною заявою. А із заявою на видачу самого судового наказу.

Аліменти на дитину і порядок стягнення.

Отримавши виконавчий документ, а до них відноситься виконавчий лист, виданий на підставі судового рішення або сам судовий наказ, такий документ слід пред'явити для виконання судового пристава виконавця за місцем проживання боржника.

При наявності у боржника місця роботи або іншого джерела доходів (доходи від акцій, здачі майна в оренду) виконавчий документ буде направлений в цю організацію для утримань.

При наявності у боржника двох і більше місць, які є джерелом доходів слід отримати також кілька виконавчих документів в суді, особливо якщо ці місця знаходяться в різних районах, регіонах.

Підставою для отримання кількох виконавчих листів буде подання до суду заяви з підтвердженням наявності у боржника кількох місць в якості джерел доходів.

Аліменти на дитину і порядок і боротьба з ухильниками.

При все своїй простоті дій по стягненню аліментів багато стикаються з проблемою ухилення платників від своїх обов'язків.

Такі ухилення відбуваються найрізноманітнішими способами. Це закриття ІП та ведення справи в вигляді ІП на родичів, приховування місць роботи або робота неофіційно, формальне працевлаштування на посаду з низьким рівнем доходу і багато іншого.

Одержувачів аліментів повинен обнадіювати той факт, що держава активно підтримує методи і способи боротьби з не платниками аліментів. Наполегливі вимоги виконання своїх обов'язків судовими приставами виконавцями будуть стимулювати останніх застосовувати до не є платником всю масу заходів впливів, аж до кримінальної.

Крім цього є і інша відповідальність. Вона полягає в тому, що платник аліментів несе відповідальність у вигляді сплати неустойки в розмірі ½ відсотка за кожен день від суми боргу.

Сума боргу розраховується судовим приставом, про що їм виноситься постанова. Тому досить взяти таку постанову, розрахувати неустойку і подати позовну заяву про стягнення пені. Пеня розраховується за конкретний період, тому позовну заяву може подаватися повторно і досить регулярно.

Неустойки з таким відсотком значно підвищує розмір заборгованості, так як становить 15% в місяць або більше 180% річних. Так що є над чим замислитися.

Тому жорсткий контроль за судовим приставом у вигляді оскарження його бездіяльності і позовні вимоги про стягнення неустойки створюють запорука ефективного виконання боржником своїх обов'язків. Іншого поки не дано.

Аліменти на дитину особливості.

Багато індивідуальні підприємці припускаються помилки, вважаючи, що надаючи до податкової інспекції декларацію про нульовий дохід, не платитимуть аліменти на дитину. Так само як і індивідуальні підприємці, які перебувають на поставлений податок. ІП з нульовими деклараціями будуть виплачувати аліменти на дитину з розрахунку встановленої частки від середнього заробітку за Росії.

Підприємці, які перейшли на ССО, мають можливість представити судовому приставу документи, що підтверджують свої доходи. При цьому з урахуванням Постанови КС РФ № 17-П від 20.07.2010 р, витрати, понесені від підприємницької діяльності підлягають обліку для обчислення аліментів.

Тепер же підведемо підсумки. Аліменти на дитину це обгрунтоване з усіх боків вимога. Ця вимога як законне, так і морально справедливе. Не слід жаліти боржника, не треба відмовлятися від аліментів з іншого почуття, в тому числі гордості, образи.

Це гроші Вашої дитини, тому це не Ваш вибір, а Ваш обов'язок надати дитині допомогу на отримання належних йому грошових коштів. Викладені методи стягнення як аліментів, так і неустойки це також законні способи боротьби з не платниками. Якщо у Вас є право прощати борги своїм боржникам, то прав вибачення не є платником аліментів у Вас немає. Це право дитини і поки він неповнолітній Ви повинні діяти максимально в його інтересах.

Ростов-на-Дону проспект Михайла Нагібін 14 "а". Безкоштовна консультація за телефонами +7 (951) 4985231

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online