Аліменти на дитину якщо батько не працює

  1. Кому повинен платити аліменти безробітний?
  2. Скільки аліментів можна отримати від безробітного?
  3. Інші порядки стягнення аліментів
  4. Якщо відповідач не є офіційно безробітним
  5. Якщо відповідач офіційно безробітний
  6. Інвалідність та інші причини безробіття
  7. Як подати на аліменти: стандартний порядок дій

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Процес розірвання шлюбу за наявності у подружжя спільних дітей нерозривно пов'язаний з вирішенням питань про визначення аліментних виплат. Традиційно зобов'язання за регулярним перерахуванню таких грошових відрахувань «лягають на плечі» батька, який після розлучення буде проживати окремо від дітей. Якщо батькам не вдається прийти до мирного вирішення, підкріпленому відповідним договором, розглядом справи про аліменти займається суд. Процес розірвання шлюбу за наявності у подружжя спільних дітей нерозривно пов'язаний з вирішенням питань про визначення аліментних виплат

Аліменти на дитину якщо батько не працює

Порядок розрахунку і стягнення аліментних виплат визначено відповідними законодавчими положеннями і має стандартний затверджений вид. Деякі труднощі виникають лише при наявності різного роду обтяжливих обставин, до числа яких, крім усього іншого, відноситься безробіття платника.

81 СК РФ

Далі вам пропонується ознайомитися з особливостями розрахунку і стягнення аліментних виплат з непрацюючого громадянина, а також іншими важливими нюансами у справі.

зміст матеріалу

Кому повинен платити аліменти безробітний?

Традиційно аліменти виплачуються на користь неповнолітньої дитини. Однак існують винятки і з цього правила.

Таблиця. Можливі одержувачі аліментів

Одержувач Умови і підстави Неповнолітня дитина Аліменти стягуються до моменту досягнення громадянином повноліття. Повнолітня дитина У разі офіційного визнання громадянина непрацездатним і нужденним в догляді;
У разі навчання повнолітнього громадянина на очній формі - до досягнення ним 24-річного віку. Дитина віком до 3 років В даному випадку мати може зажадати аліменти як на утримання дитини, так і на своє забезпечення. Положення актуально і для жінок в період вагітності.

Скільки аліментів можна отримати від безробітного?

83 СК РФ

Порядок розрахунку аліментів з безробітного платника визначається положеннями 83-й ст. актуального Сімейного кодексу. Відповідно до законодавчих нормативів, при відсутності у відповідача постійного заробітку, аліментні виплати розраховуються в твердій сумі.

Наведений вище порядок розрахунку дозволяє позбутися від прихильності до доходів громадянина і отримувати аліменти, встановлені з орієнтуванням на показник прожиткового мінімуму. При цьому величина відрахувань буде індексуватися відповідно до змін згаданого вище показника. Це положення закріплене нормативами 117-й ст. Сімейного кодексу.

Сімейного кодексу

Стаття 117. Індексація аліментів

В цілому при розрахунку аліментів суд враховує різного роду додаткові чинники. Наприклад, якщо у відповідача немає офіційного доходу, але є різні приховані заробітки, позивач може вказати на це в своїй заяві. Важливо, щоб в позові були наведені не різного роду припущення, а конкретні твердження, по можливості з доказами. Як згаданих джерел заробітку можуть служити найрізноманітніші види доходів, наприклад, від неофіційного надання житлових і нежитлових приміщень у користування інших громадян на умовах оренди, відсотки за депозитними вкладами та ін.

Припустимо вимагати половину від суми витрат на покупки для дитини. Але потрібні докази, наприклад, товарні чеки

У разі самостійної підготовки позивачем розрахунку необхідної суми аліментів, заявник повинен чітко аргументувати всі наведені значення, підтверджуючи їх чеками з магазинів, платіжними документами з різних освітніх установ і т.п. В цілому позивач може вимагати половину від загальної розрахункової суми витрат на утримання, виховання, розвиток і догляд за дитиною. Це обумовлено тим фактом, що закон зобов'язує батьків брати участь в утриманні їх спільних дітей в рівних частках.

При наявності достатніх підстав, зацікавлена ​​сторона може зажадати збільшення розміру аліментів в індивідуальному порядку. Наприклад, на утримання дитини-інваліда за фактом потрібно набагато більше коштів, ніж на забезпечення здорової дитини без відхилень. При наявності подібних обставин, суд може переглянути величину відрахувань на користь одержувача, але для цього потрібно подати відповідні докази у вигляді медичних висновків, чеків за покупку ліків, оплату різних процедур і т.п.

Інші порядки стягнення аліментів

Існує ряд обставин, при яких порядок стягнення аліментів з безробітного може бути переглянутий і встановлений у вигляді, що відрізняється від виплат у твердій грошовій сумі.

Якщо відповідач не є офіційно безробітним

Якщо платник не є офіційно безробітним, він буде виплачувати аліменти в пайовому розмірі

Підтвердженням офіційного безробіття громадянина є відповідна довідка з Центру зайнятості. Якщо платник не перебуває на обліку в згаданій службі, аліменти будуть стягуватися з нього в пайовому розрахунку. В якості головного розрахункового параметра при таких обставинах використовується розмір доходів громадянина на попередньому місці здійснення трудової діяльності або середня зарплата для регіону розгляду.

При відсутності відрахувань з боку платника, починає накопичуватися заборгованість по аліментах. Відповідно до судовою ухвалою, для компенсації боргу, що утворився може накладатися обтяження на майно неплатника. Ці обставини розглядаються в індивідуальному порядку.

Ці обставини розглядаються в індивідуальному порядку

аліменти

Якщо відповідач офіційно безробітний

У разі якщо громадянин перебуває на обліку в Центрі зайнятості, стягнення аліментів буде звернено на отримувану ним посібник. Розмір відрахувань складе стандартні 25% на одну дитину, 33% на двох і т.д.

Інвалідність та інші причини безробіття

У разі відсутності у громадянина можливості займатися трудовою діяльності через інвалідність, перебування на пенсії за віком, навчання на денній формі та іншим визначеним законодавством підстав, стягнення аліментів буде направлено на наявні доходи відповідача, тобто на допомогу, пенсію і т.д.

У разі якщо сукупність одержуваних громадянином доходів не перевищує мінімально встановлений розмір заробітної плати для регіону розгляду, обов'язок по сплаті аліментів на дитину візьме на себе держава. Порядок розрахунку буде визначатися індивідуальними особливостями ситуації.

Позовна заява про зниження розміру аліментів. завантажити зразок

Позовна заява про зниження розміру аліментів

Приклад позову про зменшення розміру аліментів

Як подати на аліменти: стандартний порядок дій

Аліменти на дитину

Послідовність подачі на аліменти щодо безробітного громадянина мало чим відрізняється від порядку дій у разі звернення стягнень до представників інших категорій громадян. Покроково цей захід можна описати таким чином.

  1. Встановлюється порядок стягнення аліментів. Він, як зазначалося, може бути пайовою або «твердим». Підстави для застосування будь-якого виду наводилися вище.
  2. Готується позовну заяву і необхідні документи. При складанні заяви можна використовувати будь-який відповідний шаблонний варіант. З необхідним переліком документів та іншої значущою інформацією вас ознайомить співробітник судової канцелярії. Також ця інформація зазвичай наводиться на інформаційному стенді в приміщенні суду.
  3. Заява та документи подаються до розгляду. Традиційно заява подається за місцем проживання відповідача. Але у випадку з аліментних розглядами закон нерідко йде назустріч заявникам і дозволяє звертатися позивачам в суд за місцем свого проживання.

    Розмір аліментів

  4. Сторони беруть участь в судових розглядах. Про час проведення таких позивач і відповідач довідуються шляхом відповідних повідомлень.
  5. Позивач отримує судове рішення і виконавчий лист.

Відповідно до чинних законодавчих положень, судові рішення щодо аліментних розглядів підлягають негайному виконанню відразу після їх винесення.

У разі якщо відповідач ухиляється від виконання судових постанов, тобто не платить аліменти, за позивачем зберігається законне право звернення в службу судових приставів. З собою потрібно взяти відповідну заяву і виконавчий лист. Надалі згадана служба буде своїми методами контролювати виконання неплатником покладених на нього зобов'язань.

Зразок заповнення заяви про стягнення аліментів на дитину

Зразок заповнення заяви про стягнення аліментів на дитину

Зразок заповнення заяви на аліменти в твердій грошовій формі

Зразок заповнення заяви на аліменти в твердій грошовій формі

Відео - Аліменти на дитину якщо батько не працює

Кому повинен платити аліменти безробітний?
Скільки аліментів можна отримати від безробітного?
Скільки аліментів можна отримати від безробітного?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online