аліменти 2018

  1. аліменти 2018
  2. Аліменти на 2 дітей: розмір і відсоток в 2018 році
  3. Розмір аліментів 2018 на трьох дітей у 2018 році
  4. З яких доходів можна стягнути аліменти?
  5. Аліменти на утримання дітей у твердій грошовій сумі 2018
  6. Що робити в таких випадках?
  7. Як стягнути аліменти з безробітного батька?
  8. Аліменти після 18 років, якщо дитина навчається на 2018 рік
  9. До якого віку потрібно платити аліменти?
  10. Чи можна подати на аліменти без розлучення?
  11. Куди подати на аліменти на дитину без розлучення?
  12. Як оформити прохання?
  13. Рішення
  14. Які результати?
  15. Аліменти на утримання колишньої дружини: який відсоток?
  16. Аліменти на дитину: найчастіші запитання юристу
  17. Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

аліменти 2018

Середня оцінка: 5 Всього голосів: 2

Аліменти 2018 - який розмір аліментів на дитину в цьому році? Поговоримо про закон, скільки ви отримаєте і багато інших, що цікавлять в статті.

Всім відомо, що при розлученні і рішення суду на користь матері, чоловік зобов'язаний платити аліменти на дитину. Це передбачено законодавством, оскільки неповнолітні діти не мають право офіційно працювати і рідко отримують допомогу. Тому цивільна особа зобов'язана щомісячно виплачувати суму, яка якщо не повністю, але все ж забезпечить дитину всім необхідним. Останнім часом все більше людей стикаються з проблемою невиконання законного обов'язку. Детальніше про аліменти на дитину у 2018 році, а також способи їх отримання далі в статті.

аліменти 2018

Розмір аліментів на одну дитину в 2018

На питання скільки відсотків виділяє держава на одну дитину, відповідь неоднозначний. Розмір відрахувань залежить не тільки від доходів батьків, але і від інших факторів. Сімейний кодекс ст. 81 говорить наступне:

  1. Без офіційної угоди на сплату аліментів відсоток скласти чверть від доходу або заробітної плати батька на одну дитину.
  2. Відсоток буде варіюватися в залежності від додаткових доходів або інших обставин.
аліменти 2018   Середня оцінка: 5 Всього голосів: 2   Аліменти 2018 - який розмір аліментів на дитину в цьому році

аліменти 2018

На замітку: з 1 січня 2018 року запроваджується закон про підвищення щомісячних виплат за першу дитину. Також сам відсоток залежить від того, чи погодився платник добровільно виплачувати грошову суму або ж змушений за рішенням суду.

Аліменти на 2 дітей: розмір і відсоток в 2018 році

Умови сплати аліментів на двох дітей в 2018 році істотно відрізняються від вищеперелічених. Це обумовлено тим, що відсоток на одну дитину в цьому випадку зменшується в півтора рази. Тобто якщо в першому випадку компенсація становить 25%, то на двох дітей нараховується 33% від доходів аліментщика.

Також в статті 81 Сімейного Кодексу вказані наступні розміри виплат і умови їх отримання:

  1. Без угоди про сплату аліментів, суд приймає рішення про стягнення 33,5% від офіційних і додаткових доходів батьків на утримання двох дітей неповнолітнього віку. Сума не повинна перевищувати 1/3 від всього заробітку фізичної особи.
  2. При підрахунку відсотка враховуються матеріальний і соціальний стан обох сторін, а також інших важливих обставин. В результаті сума, яка справляється з посадової особи, може бути збільшена або зменшена.

Існують різні види платників, які зобов'язані виплачувати певну суму наступним особам:

  • батько матері спільних дітей і навпаки;
  • аліментники законним представникам дітей або організаціям, в яких вони містяться.

Дивіться також: Допомога по догляду за дитиною в 2018 році

Розмір аліментів 2018 на трьох дітей у 2018 році

Багатьох цікавить розмір аліментів на трьох дітей у 2018 і чи змінився відсоток виплат? Цього року поправок до статті 81 Сімейного кодексу немає. Все залишається як і раніше:

  1. Без офіційної угоди, на трьох і більше дітей суд має право стягнути 50% з усіх доходів фізичної особи.
  2. Відсоток виплат може бути як зменшений, так і збільшений. При підрахунку офіційної суми, суд враховує різні обставини обох сторін. Це може бути як складне матеріальне становище матері, хвороба або інвалідність дитини та ін.

розмір аліментів 2018

До речі, для батьків, які в 2018 році очікують другу або третю дитину, чекає знижка на іпотеку. Цей закон був прийнятий владою в кінці 2017 року.

З яких доходів можна стягнути аліменти?

У разі, якщо людина, з якого повинні стягнути аліменти - безробітний, в законі прописані обхідні шляхи.

Про це чітко написано в Постанові уряду РФ від 18 липня 1996 № 841, де вказані всі доходи, з яких можна за законодавством утримати аліменти:

  • Зарплата в будь-якій валюті. Наприклад, посадова особа працює на іноземну фірму і офіційно не влаштовано. Цей випадок також вказано в законі;
  • Грошові субсидії, виплачувані військовим особам, а також колишніх службовців МВС, прокуратури та інших силових структурах;
  • Субсидії, що виплачуються державним службовцям;
  • Гонорар або іншу винагороду за роботу у відділах засобів масової інформації. Наприклад, додаткові виплати журналістам, телевізійникам і т.д;
  • Надбавка за багаторічний стаж роботи;
  • Надбавка за професіоналізм. Видається в разі, якщо людина постійно підвищував кваліфікацію протягом всього робочого діяльності;
  • Локальні виплати;
  • Додаткові винагороди за небезпечну / шкідливу роботу. Також враховуються і інші обставини: робота в нічний час, особливі умови і т.д;
  • Робочі та інші професійні премії;
  • Виплати по безробіттю;
  • Допомога по інвалідності або тимчасової непрацездатності;
  • Винагорода, як класному керівнику в школах і інших середніх освітніх установах;
  • Винагорода, як медичному працівнику. Також залежить від стажу і напрямки;
  • стипендія;
  • Пенсійні виплати;
  • Компенсація у зв'язку зі скороченням робочого штату або закриттям підприємства;
  • Доходи від власного бізнесу або підприємницької діяльності в будь-яких розмірах;
  • Рента від здачі в оренду власної нерухомості;
  • Дохід від фінансових операцій та інших цінних паперів;
  • Матеріальна / грошова допомога від благодійних та соціальних організацій;
  • Доходи від авторського права на книги, винаходи та ін.

Аліменти на утримання дітей у твердій грошовій сумі 2018

Як було сказано раніше, є багато різних казусів, внаслідок яких батько перестає приймати матеріальне участь в житті сім'ї. Розглянемо найчастіші інциденти:

  • Один з членів сім'ї не має постійних грошових доходів;
  • Дохід в негрошовій формі;
  • Батько не має заробітної плати, допомог та іншого матеріального доходу зовсім.

Дивіться також: Материнський капітал в 2018 році

Оскільки випадки бувають різні, наприклад, глава сімейства вибирає розгульний спосіб життя, пропиває або програє весь свій заробіток, влади прописали спеціальні закони, що захищають неблагополучні сім'ї. У разі, якщо батько отримує лише мізерна допомога з безробіття, з якого практично неможливо стягнути ніяких грошових виплат на утримання сім'ї, держава створила статтю 83 Сімейного кодексу. Стаття 83 дає повне право на передачу позовної заяви на перерахунок аліментів у світовій суд.

Стаття 83 дає повне право на передачу позовної заяви на перерахунок аліментів у світовій суд

Стаття дійсна лише в разі, якщо у фізичної особи, з якого потрібно стягнути аліменти, допомога або дохід нижче прожиткового мінімуму. А якщо вичитувати з цих доходів 25 відсотків на одну дитину або 33 на двох, то вийде зовсім мізерна сума, що не покриває і третина всіх витрат.

Що робити в таких випадках?

Потрібно звернутися до місцевого управління і дізнатися локальний прожитковий мінімум на одну людину. У різних регіонах РФ сума варіюється від 7 до 11 тисяч рублів. Суд зобов'язаний врахувати всі обставини і розрахувати суму, яка згідно із законом буде покривати хоча б основні витрати. Потрібно звернутися до місцевого управління і дізнатися локальний прожитковий мінімум на одну людину

Як стягнути аліменти з безробітного батька?

Ми живемо в сучасному світі, і ситуації бувають абсолютно різні. Наприклад, батько сімейства сидить у в'язниці, п'є або просто відмовляється витрачати свої заощадження на сім'ю. Бувають і випадки, коли доходи батько має неофіційні доходи або мізерна допомога, тоді сума виходить дуже маленькою, що є нижчими за прожитковий мінімум. На замітку: мінімальна компенсація / допомогу з безробіття становить 900 рублів. У такій ситуації сміливо звертайтеся до суду, який слідуючи законам Сімейного Кодексу, встане на ваш захист і захист дітей.

Після всіх виконаних процедур, відповідачу прийде судовий наказ про стягнення аліментів у твердій грошовій сумі без шансів на ухилення від виплат. Тому батькам необхідно буде встати на службу зайнятості і в терміновому порядку знайти собі роботу.

Аліменти після 18 років, якщо дитина навчається на 2018 рік

У більшості випадків аліменти на дитину виплачуються батьком сімейства плоть до повноліття. Але є умови, при яких виплати можуть бути безстроковими. Наприклад, якщо у дитини будь-яка ступінь інвалідності і він визнаний непрацездатним. Буває і навпаки: якщо до 18 років у дитини з'являється робота, або він одружується, аліментник має право подати прохання про припинення виплат. Що ж стосується учнів в університетах або коледжах, правила ті ж. Тобто, при офіційному проханні про сплату аліментів на утримання студента, якому виповнилося 18 років, ви швидше за отримаєте відмову. За великої частини, в нашій країні складно отримати будь-які субсидії на повнолітнього дитини. Виняток становлять студенти до 23 років, які отримують пенсійні виплати у зв'язку з втратою годувальника. Це стосується тільки учнів на денному і бюджетному навчанні.

До якого віку потрібно платити аліменти?

Отже, до скількох виплачують аліменти дітям в 2018 році? У статті 120 СК Російської Федерації чітко прописаний наступний закон: офіційна виплата щомісячних грошових сум припиняється за рішенням суду, як тільки дитина досягає повноліття.

Чи можна подати на аліменти без розлучення?

Багатьох цікавить: чи можна подати на аліменти без розлучення, тобто будучи в шлюбі? Це дійсно можливо при наступних обставинах:

  • Офіційного розірвання шлюбу не було, але подружня пара проживає окремо;
  • Подружня пара проживає разом, але один з них ніяк не бере участі в утриманні спільних дітей;
  • Дружина має право подати на аліменти будучи в шлюбі з метою знизити суму нарахувань за іншими напрямами (Податки та інші обов'язкові нарахування).

Однак, в цьому випадку все трохи складніше. Процедура відбувається в кілька етапів і має на увазі ряд документів.

Куди подати на аліменти на дитину без розлучення?

З метою справляння аліментів без розлучення не достатньо звернутися в місцеву судову інстанцію. Процедура може бути здійснена лише мировим суддею. Це стосується всіх справ про матеріальне забезпечення неповнолітньої дитини.

Що необхідно зробити: потрібно знайти філія світового судового ділянки за місцем проживання фізичної особи, який зобов'язується щомісяця виплачувати грошові субсидії на утримання спільних дітей.

Як оформити прохання?

Щоб стягнути аліменти з фізичної особи без розірвання шлюбу, необхідно заповнити заяву. При цьому не потрібно подавати позов, оскільки прохання вважається безперечним. Вимога про стягнення щомісячних виплат для утримання спільних дітей розглядання в спрощеному наказному провадженні. Одне з головних переваг такого прохання є той факт, що фізична особа звільняється від сплати деяких податків. За більш детальною інформацією зверніться до місцевого управління або до місцевого світової судовий ділянку.

Рішення

Щоб ваша справа розглядалася в першу чергу, слід надати суду повний перелік документів, а також вагомі факти і докази. Тобто, якщо ви хочете, щоб ваш чоловік виплачував свою частку на утримання дітей, потрібні офіційні, юридично підтверджені докази про неучасть чоловіка у вихованні та забезпеченні дітей.

Юристи радять надати наступний перелік документів в суді:

  • Папір з щомісячними витратами на утримання спільних дітей;
  • Чеки, що вказують витрати на придбання шкільного приладдя, одягу та інших необхідних предметів побуту, канцелярії тощо;
  • Рахунки на придбання продуктів харчування;
  • Договори / контракти на відвідування додаткових занять, гуртків, шкіл і т.д.

Які результати?

При правильному виконанні перерахованих вище операцій, вашому чоловікові прийде судовий наказ вже через 5-6 днів. Цей спосіб зручний тим, що для винесення рішення на користь позивача не потрібно викликати до суду обидві сторони. Достатньо надати повний перелік документів і письмових доказів. Важливо: всі документи повинні бути офіційно підтверджені юристом. Відсоток і розмір виплат, а також терміни стягнення, будуть вказані безпосередньо в судовому наказі. Обидві сторони, тобто і позивач і відповідач, будуть повідомлені про прийняте рішення.

Аліменти на утримання колишньої дружини: який відсоток?

Сімейний кодекс глава 14 говорить, що в деяких випадках чоловік зобов'язаний виплачувати аліменти колишній дружині на її утримання в 2018 році . Отже, детальний перелік випадків, коли дружина має право звернутися до суду із заявою про щомісячні виплати на утримання себе:

  1. Якщо до моменту розлучення дружина перебувати в положенні. У цьому випадку суд задовольняє клопотання і після узгодження з колишнім чоловіком, призначає щомісячні виплати позивачеві, тобто в даному випадку дружині, на період вагітності;
  2. При вихованні спільну дитину / дітей. Тоді суд стягує аліменти на період, поки дитині не виповниться 3 роки ;
  3. Якщо у спільну дитину одна зі стадій інвалідності та за ним потрібен відповідний догляд. Термін виплат залежить від ступеня інвалідності дитини. Зазвичай суд призначає щомісячні субсидії до 18 років . У разі першої групи вони є безстроковими.
  4. Якщо дружина в період спільного шлюбу стала непрацездатною, суд стягує аліменти на період, узгоджений двома сторонами;
  5. Дружина досягла пенсійного віку в момент шлюбного періоду або після розірвання протягом 4-5 років.

Аліменти на дитину: найчастіші запитання юристу

Чи можу я вимагати аліменти з чоловіка, якщо шлюб був цивільним?

Зрозуміло. Незалежно від вашого статусу, обоє батьків зобов'язані забезпечувати своїх дітей аж до повноліття. У деяких випадках може знадобиться генетична експертиза про підтвердження батьківства.

Чоловік справно виплачує аліменти. Однак дитині необхідна дорога операція. Що робити? Чи можна подати прохання про збільшення виплат на даний період?

Відповідь ви знайдете в статті 86 СК РФ. Там говориться, що ви маєте право подати заявку на аліменти понад встановленої і раніше обговореної суми. Важлива інформація: обоє батьків повинні будуть з'явитися в суді, де потрібно буде довести, що дитину неможливо лікувати безкоштовно. Також, вам знадобиться перелік необхідних ліків і чеки з витратами.

Будучи в шлюбі, ми усиновили з чоловіком дитину, але через деякий час розлучилися. Дитину було вирішено залишити у мене. Чи маю я право по закону просити грошові виплати з чоловіка?

Стаття 137 СК РФ передбачила такий випадок. Незалежно, рідний чи це син чи ні, ви зобов'язані нести відповідальність за нього до настання повноліття. Зібравши перелік необхідних документів, сміливо йдіть до мирового судді і пишіть заяву.

Чоловік платить справно аліменти вже не перший рік. Однак в результаті нещасного випадку у дитини 2 група інвалідності . Чи можу я змінити умови «договору» і подати нове прохання про стягнення аліментів?

Так можете. Однак, без юридично підкріплених документів, довідок про інвалідність і списку витрат ви нічого не доб'єтеся. Порада: зверніться до місцевого суду для більш докладної інформації.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter

Поділіться в соціальних мережах Поділіться в соціальних мережах

Дивіться також:

Новини партнерів

Як стягнути аліменти з безробітного батька?
Чи можна подати на аліменти без розлучення?
Куди подати на аліменти на дитину без розлучення?
Як оформити прохання?
Аліменти на утримання колишньої дружини: який відсоток?
З яких доходів можна стягнути аліменти?
Що робити в таких випадках?
Як стягнути аліменти з безробітного батька?
До якого віку потрібно платити аліменти?
Отже, до скількох виплачують аліменти дітям в 2018 році?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online