Як зменшити аліменти при народженні другої дитини у другому шлюбі

  1. загальні положення
  2. Зміна розміру аліментів
  3. Коли знижується розмір перерахувань
  4. Алгоритм зменшення розміру виплат
  5. Зменшення аліментів через суд
  6. Алгоритм зниження виплат через суд
  7. підсумок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Стаття розповідає, як зменшити аліменти при народженні другої дитини у другому шлюбі, роз'яснює інші нюанси законодавства.

Стаття розповідає, як зменшити аліменти при народженні другої дитини у другому шлюбі, роз'яснює інші нюанси законодавства

загальні положення

Дитині належить матеріальна підтримка від батьків Дитині належить матеріальна підтримка від батьків. При цьому не мають значення наступні моменти: офіційна реєстрація відносин, наявність у батьків постійної роботи.

Одній дитині покладається двадцять п'ять відсотків від доходу батьків. На двох дітей перераховується одна третина заробітної плати. У сім'ях, де троє дітей, на їх утримання йде п'ятдесят відсотків від доходу батька.

Перерахування можуть встановлюватися в процентному відношенні до заробітку або фіксованою сумою, також можуть комбінуватися виплати.

Зміна розміру аліментів

Після розлучення життя не стоїть на місці Після розлучення життя не стоїть на місці. У новій сім'ї можуть з'явитися ще діти. Якщо народився другий малюк, то платити аліменти стає складніше. Як діяти боржнику?

Довільно зменшити розмір матеріальної підтримки не можна, навіть якщо народилися діти в іншому шлюбі. Такі зміни визнаються незаконними. Необхідно офіційно скорегувати розмір платежів, належний дітям.

Слід звертатися із заявою до суду для зниження розміру виплат. Спиратися необхідно на ст. 119 СК РФ. Згідно з цією нормою закону, сума перерахувань може знижуватися, коли змінюється матеріальне або сімейне становище платника. Якщо заяви не подавати, то зменшення аліментів у зв'язку з народженням другої дитини не відбудеться.

Важливо! Коли суддя зменшує розмір платежів, зниження повинно проводитися в частках від заробітної плати. Правило застосовується, якщо спочатку перерахування були призначені в процентному відношенні від доходу.

Сума перерахувань фіксується, коли визначення відсотків від доходу є скрутним.

Подавати заяву для перерахунку на 1 дитину необхідно в суд за місцем, де проживає відповідач. Боржник буде робити скориговані виплати з дня, як судовий вердикт вступить в силу. Рішення про коригування суми виплат висилається до суду, який спочатку виносив рішення.

Коли знижується розмір перерахувань

Питання про те, як зменшити аліменти на дитину від першого шлюбу, можна вирішити, якщо надати суду докази, що змінилися життєві обставини платника аліментів Питання про те, як зменшити аліменти на дитину від першого шлюбу, можна вирішити, якщо надати суду докази, що змінилися життєві обставини платника аліментів.

4 підстави для зниження розміру перерахувань:

  • зменшення рівня доходу;
  • наступ інвалідності;
  • втрата роботи;
  • емансипація дитини.

Спірне питання розглядається судом. Матеріальне становище дитини не повинно погіршуватися. Тому немає гарантій, що суддя обов'язково зменшить розмір перерахувань.

Суддя може і не зменшити аліменти на першу дитину при народженні другої, якщо чоловік досить добре заробляє, щоб забезпечувати обох дітей.

Алгоритм зменшення розміру виплат

Якщо між сторонами є згода, то питання, як відбувається зменшення аліментів при народженні третьої дитини у другій родині, вирішується легко. Домовленість про перерахування оформляється аліментних угодою. Коли виникає необхідність скорегувати умови, підписується додаткова угода. Документ про зміну розміру відрахувань на першу і другу дитину посвідчується нотаріально.

Інструкція щодо зниження розміру виплат:

  1. Скласти додаткову угоду до подачі документів нотаріусу.
  2. Подати документи для завірення нотаріуса.

5 документів, без яких угода не буде завірено:

  • документи, що підтверджують особу сторін;
  • свідоцтво, яким підтверджуються родинні стосунки між сторонами;
  • свідоцтво, яке підтверджує народження дітей;
  • документ про доходи за формою 2-ПДФО;
  • аліментні угоду.
    Подати документи, щоб зменшити розмір аліментів, необхідно того ж нотаріуса, який запевняв первинне угоду, підписану сторонами.

Передати оригінал або нотаріально завірену копію судовим виконавцям. Якщо утримання робляться за місцем роботи, то документ слід передати бухгалтеру.

Не можна визначити виплати менш того розміру, який встановлює суд. Угода, яким порушуються інтереси дітей, визнається недійсним. Тому не варто сильно знижувати розмір платежів. Таке правило затверджено ст. 102 Сімейного кодексу.

Якщо угода між сторонами не укладалася, то слід подати заяву в суд. Виплата не може бути скорочена довільно.

Зменшення аліментів через суд

Розмір аліментних зобов'язань знижується за результатами розгляду документів, поданих позивачем Розмір аліментних зобов'язань знижується за результатами розгляду документів, поданих позивачем. Якщо робилися фіксовані відрахування, необхідно представити документи про те, що немає можливості продовжувати надавати матеріальну підтримку в тому ж обсязі. Потрібні докази, щоб вирішити питання, як зменшити аліменти на першу дитину.

Алгоритм зниження виплат через суд

  1. Сплатити мито. Розмір платежу залежить від суми, на яку знижуються відрахування.

Приклад. Михайлов Н.С. перераховував дружині аліменти в десять тисяч рублів. За рік сума платежів становить сто двадцять тисяч рублів. Микола Сергійович вважає, що платежі повинні бути зменшені. В іншому шлюбі в чоловіка народився син. У зв'язку з народженням малюка чоловік звернувся в суд. Таким чином, син від першого шлюбу буде отримувати 86 000 р. щорічно.

Розрахунок мита:

  • Підрахувати, наскільки знизилися аліменти за рік: 120 000 р. - 96 000 р. = 24 000 р.
  • Сума вимог становить 24 000 р. З неї і буде розраховуватися мито.
  • 800 р. становить платіж за розгляд суперечок, де сума вимог не перевищує 20 000 р. Понад цю суму нараховується 3% від ціни позову, що перевищує 20 000 р.
  • У нашому прикладі сума спору становить 24 000 р. Саме на такому зменшенні розміру аліментів наполягає позивач.
  • 800 р. + 3% * 4 000 = 920 р.

Михайлов зробить платіж в 920 р. за розгляд спору про зменшення аліментів при народженні другої дитини.

  1. Подати позовну заяву в канцелярію суду.

Зміна розміру аліментів розглядається за територіальним принципом. Звертатися слід за місцем проживання відповідача або позивача. Правило про те, куди слід подавати позов на зниження виплат, затверджено ст. 28 Цивільно-процесуального кодексу РФ.

Щоб знизити платежі на одну дитину, потрібно навести докази до позову:

  • квитанція про внесення державного мита;
  • ксерокопія позовної заяви для відповідача;
  • аліментні угоду;
  • докази зміни матеріального або фінансового становища: свідоцтво про народження другої дитини, довідка 2-ПДФО, інші документи;
  • листи про зниження розміру перерахувань, які прямували відповідачу.

Коли проводиться перерахунок суми, затвердженої судом, то потрібно докласти первинне судове рішення.

  1. Взяти участь в судовому засіданні і грамотно аргументувати свою позицію.
  2. Дочекатися винесення судового рішення. Отримати через канцелярію суду завірене рішення і виконавчий лист.
  3. Передати виконавчий документ судовим виконавцям або бухгалтеру підприємства, де робляться утримання.

При зменшенні розмір нової суми також визначається в процентному відношенні від заробітної плати, коли спочатку виплати були визначені таким чином.

підсумок

  1. Можна зменшити перерахування на користь дітей, якщо грамотно зібрати документи. Не допускається самовільно робити платежі в новому розмірі.
  2. Якщо сторони оформляли виплати угодою, необхідно скласти зміни і оформити нотаріально. Процедура спрощується. Чи не доведеться витрачати час на участь в судових дебатах.
  3. Але не завжди можна мирно вирішити питання, як зменшити щомісячні аліменти при народженні другої дитини в другому шлюбі. Якщо дружина не погоджується на зменшення матеріальної підтримки, необхідно звернутися з позовною заявою до суду.

Як діяти боржнику?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online