Як правильно подати на аліменти в шлюбі (без розлучення)

  1. Порядок укладення нотаріального угоди
  2. Примусове виконання передбачених нотаріальним угодою зобов'язань
  3. Зміст в рамках шлюбного договору
  4. судовий порядок
  5. Чи потрібно звертатися до юриста

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Мало хто знає, що сімейне законодавство надає можливість, перебуваючи у шлюбі, подати на аліменти Мало хто знає, що сімейне законодавство надає можливість, перебуваючи у шлюбі, подати на аліменти. Тим часом, отримувати в шлюбі аліменти цілком реально і законно. Сімейним кодексом передбачено обов'язок за взаємною матеріального та фінансового змісту подружжя і обов'язок по їх спільному утриманню та вихованню спільних дітей.

Передбачається, що цей обов'язок буде виконуватися кожним чоловіком добровільно, оскільки шлюб в принципі грунтується на засадах добровільності, взаємності та бажання створити сім'ю. Але не у всіх випадках подружжя або один з них погоджуються на несення своїх обов'язків. Тоді закон дає можливість другому з подружжя вимагати виконання норм права, незалежно від того, розірваний шлюб, чи планується його розірвання взагалі, як довго триватиме шлюб. Аліменти можна отримувати в шлюбі без розлучення.

Ось, як подати на аліменти в шлюбі:

  • Домовитися з чоловіком про звернення до нотаріуса з тим, щоб, не розлучаючись, вирішити питання отримання змісту на дітей та / або на непрацездатного чоловіка. Рішення тут має на увазі складання документа (угоди) про надання утримання, несенні додаткових витрат і посвідчення цього документа нотаріусом. Угода повинна невідступно виконуватися, оскільки набуває чинності виконавчого документа.
  • При наявності угоди і констатації невиконання його систематично можна подати заяву судовим приставам про примушення до виконання угоди чоловіком в ході виконавчого провадження. При цьому роль виконавчого листа грає нотаріальне угоду, ніяких інших паперів надавати приставам не потрібно, крім паспорта звернувся.
  • Подавати на аліменти без розлучення можна в суд. Стягнення аліментів у шлюбі шляхом участі в судовому засіданні - не таке часте явище, як стягнення змісту з одночасним розірванням шлюбу або після нього, але теж досить часто зустрічається на практиці. Подати на аліменти на чоловіка можна в будь-який час, якщо він не виконує добровільно обов'язки щодо забезпечення дітей або непрацездатною дружини.

Щоб подати на аліменти і отримати позитивне рішення за зверненням, найкраще звернутися до юриста. Він підкаже, як правильно подати на аліменти, як готувати необхідні документи, чи можна отримувати аліменти без розлучення в бажаному обсязі.

Порядок укладення нотаріального угоди

Документи на аліменти без розлучення найчастіше посвідчуються нотаріусом Документи на аліменти без розлучення найчастіше посвідчуються нотаріусом. Текст угоди подружжя погоджують між собою. У ньому вказується розмір змісту, обсяг несення додаткових витрат, порядок і умови його ненадання.

Не можна ніяким способом і ніякими формулюваннями обмежувати право дітей і непрацездатних батьків на надання їм змісту. Тобто кошти повинні надходити незалежно від особистих відносин подружжя, порядку і видів спілкування батьків з дітьми, виконання аліментополучателя подружніх обов'язків і інших чинників.

Неможливо ні односторонньо відмовитися від угоди, ні односторонньо змінити будь-яке його умова. Навіть якщо чоловік і жінка разом прийшли до необхідності внести корективи в текст угоди, їм знову варто відвідати нотаріуса і зафіксувати знову все з'явилися нюанси. В іншому випадку домовленість не буде вважатися юридичним фактом, що тягне правові наслідки, а відступ від умов угоди стане розцінюватися як навмисне його невиконання. Будь-які зміни в тексті угоди вносяться в нотаріальному порядку.

Є важливе правило про визначення розміру змісту: якщо зміст визначається для неповнолітнього, то його розмір не може бути менше, ніж розмір аліментів, які могли б бути стягнуті з батьків судом. Для розміру змісту чоловіка нижня межа суми не встановлюється.

Примусове виконання передбачених нотаріальним угодою зобов'язань

Коли угода є, а виплат змісту по ньому немає, або виплати здійснюються не в тому обсязі, не в тому порядку і не в ті терміни, які чітко передбачені в тексті, вимагати виконання угоди на користь аліментополучателя будуть судові пристави. До них аліментополучателя звертається із заявою і угодою. Після звернення до приставам заявник набуває статусу кредитора, а аліментообязанного - боржника.

Судові пристави використовують всі дозволені законом засоби для стимуляції боржника на виконання угоди: бесіди з боржником, з метою переконати добровільно без примусу погасити борг і виконувати документ про аліменти, стягнення частини зарплати в рахунок виконання, арешт банківських рахунків, арешт майна для реалізації в рахунок вмісту , заборона на закордонні поїздки.

Зміст в рамках шлюбного договору

Отримання аліментів без розлучення непрацездатним чоловіком можливо в разі укладення шлюбного договору. Цей документ визначає фінансові взаємини подружжя, в тому числі він надає можливість отримати аліменти без розлучення. А ось аліменти на дитину у шлюбі за шлюбним договором отримати не можна в силу його особливої ​​природи: він регулює лише фінансову сторону і тільки відносини між подружжям. Особисті відносини і відносини інших членів родини, в тому числі дітей, не є його предметом. Зміна будь-яких умов шлюбного договору допускається в суді.

судовий порядок

Стягнення аліментів без розірвання шлюбу відбувається зазвичай в суді за таким сценарієм:

  • Подача заяви на аліменти без розлучення із зазначенням розміру грошової суми і порядку її надання одержувачу або його представнику,
  • Додаток пакету паперів, що ілюструють викладену в заяві інформацію,
  • Участь в засіданні з приводу порушеної справи в рамках,
  • отримання судового акту ,
  • Залежно від змісту судового акта - оспорювання його або передача для виконання.

Перелік документів, що подаються на аліменти без розлучення такий:

  • Власне заяву з викладом вимоги про сплату аліментів,
  • Документи, що підтверджують право подавати на аліменти на користь потенційного одержувача: свідоцтво про народження неповнолітнього і довідка про інвалідність повнолітнього дитини, довідка про непрацездатність та потребу чоловіка - дослідника,
  • Свідоцтва про шлюб,
  • Документи про фінансове благополуччя потенційного платника (якщо позивач ними не має, суд має право витребувати їх).

Чи потрібно звертатися до юриста

Судячи з кількості питань щодо теми виплати змісту участю одружених подружжя (наприклад, як подати на аліменти без розлучення; чи можу я подати на аліменти, розходячись з чоловіком; чи можна подати на аліменти, перебуваючи в шлюбі, - і інші), юридична грамотність знаходиться на досить низькому рівні Судячи з кількості питань щодо теми виплати змісту участю одружених подружжя (наприклад, як подати на аліменти без розлучення; чи можу я подати на аліменти, розходячись з чоловіком; чи можна подати на аліменти, перебуваючи в шлюбі, - і інші), юридична грамотність знаходиться на досить низькому рівні.

Отже, чи можна подати на аліменти без розлучення? Однозначно - так, можна. Закон передбачає таку можливість, треба просто вміти скористатися нею правильно і з мінімальними втратами часу і грошей.

Для недосвідченого в питаннях сімейного права людини проблематично буде правильно скласти і подати заяву на аліменти, підкріпити його доказами - обгрунтуваннями і захистити свої вимоги в суді.

Тому звернення до кваліфікованого юриста допоможе заощадити час, нерви і дозволить отримати бажаний результат з високим ступенем ймовірності. Вартість юридичних послуг стабільно висока, але вона окупається швидким досягненням результату, можливість якомога швидше отримати зміст.

Отже, чи можна подати на аліменти без розлучення?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online