Як подати на аліменти в шлюбі без розлучення: заяву, документи, де подавати

  1. Чи можна подати на аліменти без розлучення
  2. Що загрожує відповідачу за відмову виплати аліментів
  3. Як подати на аліменти перебуваючи в шлюбі
  4. Які потрібні документи
  5. терміни
  6. Заява на аліменти в шлюбі: як написати і зразок 2017
  7. Консультація на відео

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Часто зустрічаються ситуації, коли будь-хто з родини хоче подати в суд на стягнення з протилежного боку аліменти. Н при цьому, не хоче офіційно розлучатися.

Саме тому розглянемо це питання детальніше.

Чи можна подати на аліменти без розлучення

Стягнути аліменти і при цьому не розлучатися можна в таких випадках, якщо чоловік або його дружина не виконує своїх зобов'язань по відношенню до свого загального дитині Стягнути аліменти і при цьому не розлучатися можна в таких випадках, якщо чоловік або його дружина не виконує своїх зобов'язань по відношенню до свого загального дитині.

У житті зустрічаються ситуації, коли аліменти можуть призначатися і на саму дитину. Простим прикладом цього є ситуація коли дружина є вагітною або ще не пройшло 3 років з моменту народження первістка. У цій ситуації аліменти покладені не тільки на себе, а й на дитину.

При цьому сама процедура подачі клопотання є такою ж самою, як і при шлюборозлучному процесі.

У тому випадку, якщо сім'ї вдалося досягти компромісу в питанні виплати аліментів, то можна скласти самостійне угоду. Але при цьому не варто забувати про те, що його необхідно нотаріально завірити.

Якщо говорити про судове стягнення без розлучення, то необхідно підготувати перелік такої документації, як:

  • оригінал і копію свідоцтва про народження дитини;
  • оригінали та копії паспортів обох батьків;
  • довідки про доходи кожної зі сторін;
  • довідку, яка підтверджує місцезнаходження відповідача.

В даному випадку, судовий процес буде коротким за часом, і суд однозначно ухвалить рішення на користь позивача.

Що загрожує відповідачу за відмову виплати аліментів

У тому випадку, якщо хто-небудь з батьків відмовляється виплачувати аліменти, то згідно з чинним законодавством йому передбачена кримінальна відповідальність У тому випадку, якщо хто-небудь з батьків відмовляється виплачувати аліменти, то згідно з чинним законодавством йому передбачена кримінальна відповідальність.

Якщо при настанні періоду здійснення виплати, один з батьків не може перевести гроші, то замість цього можна оформити державну допомогу. Варто відзначити, що це всього лише тимчасово.

Повна сума, яка була компенсована державою, в подальшому підлягає стягненню з відповідача.

Як подати на аліменти перебуваючи в шлюбі

Згідно з чинним законодавством, позов про стягнення аліментів подається однією зі сторін за місцем свого проживання в районний суд Згідно з чинним законодавством, позов про стягнення аліментів подається однією зі сторін за місцем свого проживання в районний суд.

У тому випадку, якщо доведено факт материнства або батьківства, то весь процес займає не більше 20 хвилин.

Але, в тому випадку, якщо відповідач не визнає своєї дитини, додатково призначається аналіз ДНК, і залучаються свідки, які бачили або чули з вуст відповідача слово "мій синочок", "моя дочка" і так далі. Одним словом, у них є які-небудь докази в цьому напрямку.

Після подачі заяви, суд призначає дату і час слухання цієї справи.

В ході слухання, суддя визначає розмір аліментів, спираючись на законодавчу базу. Зокрема порядок розрахунку наступний:

  • при наявності однієї дитини - покладена виплата в розмірі чверті доходу відповідача;
  • при наявності 2 дітей - третьої частини доходу;
  • при наявності більше 2 дітей - половина доходу.

Але при цьому, розмір виплат може бути змінений в індивідуальному порядку, якщо матеріальне становище обох сторін дозволяє це зробити.

Після рішення суду, позивачу надається виконавчий лист, який може бути наданий:

  • на підприємство, де працює відповідач;
  • в виконавчу службу.

У тому випадку, якщо відповідач є офіційно безробітним, то до уваги береться середня заробітна плата по всій країні.

На 2016 рік, середня оплата за Російської Федерації становить близько 26 000 рублів. Виходячи з цих даних, мінімальний розмір аліментів на 1 дитину складає 6 000 рублів.

Які потрібні документи

Варто відзначити, що при судовому стягненні заборгованості необхідно підготувати такий   перелік документів   , Як: Варто відзначити, що при судовому стягненні заборгованості необхідно підготувати такий перелік документів , Як:

  • заяву (при цьому кращим варіантом буде звернутися з цим питанням до кваліфікованого адвоката), в якому заявник просить суддю стягнути аліменти з відповідача;
  • оригінал і копію паспорта;
  • довідку (свідоцтво), яке підтверджує факт наявності офіційного шлюбу з відповідачем;
  • оригінал і копію свідоцтва про народження дитини;
  • оригінал і копію довідки з ЖЕКу;
  • довідку про свої доходи (якщо такі є). При відсутності таких, необхідно звернутися в центр зайнятості і взяти підтвердження відсутності офіційного місця роботи

У тому випадку, якщо будь-якого документа буде не вистачати, суд може не прийняти заяву і відправити позивача виправляти всі наявні недоліки.

Важливо пам'ятати, що цей перелік є обов'язковим і його потрібно пред'являти в повному обсязі.

терміни

При бажанні стягнути аліменти з одного з батьків варто пам'ятати про той момент, що строку позовної давності як такого не існує.

Одним словом, подати на стягнення аліментів можна до того моменту, поки дитині не виповнилося 18 років, тобто до його повноліття.

Але при цьому, необхідно враховувати, що стягнути заборгованість за минулі роки хоч і можна, але не за все. Якщо говорити простими словами, то стягнути аліменти можна тільки за попередні 3 роки.

Заява на аліменти в шлюбі: як написати і зразок 2017

Для того щоб в ході судового стягнення не виникало ніяких непередбачених наслідків, слід особливо уважно підійти до процесу складання позовної заяви Для того щоб в ході судового стягнення не виникало ніяких непередбачених наслідків, слід особливо уважно підійти до процесу складання позовної заяви.

Перш за все, воно повинно включати в себе таку інформацію, як:

  • найменування суду, до якого подається заява (його повна назва подивитися на самій табличці при вході в будівлю);
  • всю детальну інформацію про дві сторони цього конфлікту (мається на увазі інформація про дружині і дружини);
  • в основній частині позовної заяви, повинні міститися всі вимоги до відповідача. Одним словом, - необхідно чітко і ясно написати весь період, за який відповідач повинен виплатити аліменти.

Варто також відзначити, що до позовної заяви завжди необхідно докладати наявну доказову базу: свідчення свідків, різні інші клопотання і так далі.

Без всякого сумніву, якщо відштовхуватися від таких невеликих рекомендацій, то мало хто зможе самостійно без прикладу скласти позовну заяву.

Саме тому, для кращого розуміння того, яким чином слід складати позовну заяву в 2017 році, рекомендується звернутися до прикладу. Його можна подивитися тут .

Консультація на відео

Чи можна стягнути аліменти без розлучення і як грамотно це зробити? Відеоконсультацій від каналу «Правовий експерт»

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online