Як подати на аліменти в шлюбі якщо чоловік вже платить першій дитині

  1. Нормативні особливості розрахунку аліментів на дитину від другого шлюбу
  2. Справляння аліментів в судовому порядку
  3. Чи припустимо зменшити аліменти на дитину від першого союзу
  4. Що служить вагомою причиною для зниження виплат
  5. Оцініть статтю

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Діти, незалежно від того, скільки разів їх батьки були   у шлюбі   , Повинні отримувати матеріальне забезпечення

Діти, незалежно від того, скільки разів їх батьки були у шлюбі , Повинні отримувати матеріальне забезпечення. Тому, законодавчо прописано, що батько, який не проживає зі своєю дитиною, зобов'язаний виділяти кошти на його утримання, за допомогою виплати аліментів.

У разі народження дитини від другого шлюбу, батько зобов'язується надавати фінансову допомогу обом дітям. Тому, друга дружина має право отримувати аліменти на другу дитину, якщо на першого вже виплачуються. Примітно, що для цього навіть не обов'язково анулювати шлюбний союз.

Нормативні особливості розрахунку аліментів на дитину від другого шлюбу

Сімейним кодексом Російської Федерації встановлено, що батько повинен забезпечувати дітей з будь-якого шлюбу матеріальною допомогою, шляхом утримання відсотка з заробітної плати . Якщо регулярна прибутковість відсутня, допустимо виплачувати аліменти дитині в твердому еквіваленті (фіксована сума).

Що стосується розміру аліментів, то він не залежить від порядкового номера шлюбу. Сума виплат визначається виходячи з кількості які не досягли повноліття дітей у батьків.

Відповідно до ст. 81 Сімейного кодексу РФ, на утримання двох дітей батько зобов'язується віддавати третину доходу. При цьому отримана сума ділиться на дитину у другому шлюбі і першому в рівних частках.

Правда, є кілька нюансів, які можуть змінити розмір виплат. Увагу варто зупинити на наступних:

  • При підписанні нотаріального угоди між матір'ю другої дитини і його батьком, допустимо змінити суму виплат (розмір не може бути менше, встановленого законом).
  • Судовий орган може збільшити або зменшити суму аліментних виплат на кожного з дітей, відповідно до матеріального статусом потенційного платника.
  • Максимальна утримання із заробітної плати може скласти 70%.
  • Мінімальна сума матеріальної допомоги для другої дитини від іншого шлюбу залежить від загальної кількості дітей, які перебувають у платника на утриманні.

Матеріальна допомога дитині від другого шлюбу в добровільній формі

Якщо фізична особа не є дитина, який вже отримує аліменти, що народився в іншому шлюбі малюк також має право на отримання матеріальної допомоги. Мати може укласти з батьком нотаріальне угоду (навіть без розірвання шлюбу), в результаті чого фінансова підтримка буде виплачуватися добровільно.

Угода складається з дотриманням таких умов:

  • Договір укладається між батьком, які виплачують матеріальну допомогу, і опікуном (тобто матір'ю) дитини від другого шлюбного союзу.
  • У документі прописується сума аліментних виплат, періодичність, тривалість і спосіб передачі коштів. Примітно, що при бажанні батька, сума може бути більше, ніж на першу дитину. При цьому важливо врахувати, що першому малюкові батько як і раніше повинен виплачувати не менше 25% від заробітної плати .
  • Коригувати угоду допустимо тільки за обопільного бажання сторін.

Зрозуміло, отримувати аліменти мати дитини в другому шлюбі може і за постановою суду.

Справляння аліментів в судовому порядку

Законна або колишня дружина, дитина якої був ущемленим в правах, має право подати позовну заяву на стягнення з чоловіка аліментів . Аліменти на другу дитину від іншого шлюбу буду виплачуватися, навіть якщо у чоловіка є дитина, вже отримує виплати. Найчастіше суд наказує батькові виплачувати 1/6 (близько 16%) від загальної прибутковості на кожного з дітей.

Варто зауважити, що якщо друга дружина хоче подати позовну заяву, не розриваючи шлюб, їй буде потрібно зібрати певний пакет документів. До цієї документації відносять:

  • Ксерокопія паспорта заявника.
  • Ксерокопія свідоцтва про народження спільного з потенційним платником дитини.
  • Ксерокопія свідоцтва про укладення шлюбного союзу.
  • Довідка про прибутковість обох сторін.
  • Виписка, яка свідчить склад сім'ї.
  • Оригінальна квитанція про здійснення оплати державного мита.

Ці документи доповнюють позовну заяву про стягнення аліментів, які повинен буде отримувати дитина від іншого шлюбу. Вся документація передається до місцевого судовий орган, де буде розглядатися справа. При визначенні суми виплат, суд обов'язково врахує сплату матеріальної допомоги першій дитині.

Чи припустимо зменшити аліменти на дитину від першого союзу

Коли в новому шлюбі у чоловіка народжується друга дитина, матеріальне становище батька здатне істотно змінитися. Якщо заробітна плата чоловіка не дозволяє йому продовжувати надавати фінансову допомогу першому малюкові в установленому раніше розмірі, сума буде змінена.

Тобто, аліменти на дитину від іншого шлюбу - вагомий аргумент для перерахунку виплат першому (таким чином, щоб не ущемити права жодного з дітей).

зменшити аліменти можна, подавши позовну заяву до суду, що знаходиться за місцем проживання особи, яка здійснює аліментні виплати. Для проведення судового розгляду, необхідно буде надати судовому органу таку документацію:

  • Безпосередньо позовну заяву, написану платником.
  • Ксерокопія свідоцтва про укладення шлюбу і його ануляції, завірена нотаріусом.
  • Ксерокопії свідоцтв про народження дітей від обох спілок, завірені нотаріусом.
  • Документація, яка свідчить про зміну матеріального становища, в силу чого аліменти не можуть виплачувати в повному обсязі.
  • Ксерокопія виконавчого листа про стягнення аліментів на дитину або копія нотаріального аліментного угоди.
  • Довідка про податок на доходи фізичних осіб (2-ПДФО) за останні шість місяців, що свідчить про розмір прибутковості, джерелі і сумі утримань.
  • Виписка за місцем проживання з ксерокопією особового рахунку, завірені нотаріальною написом.

Варто розуміти, що перша дитина буде отримувати менший відсоток від заробітної плати батька лише в тому випадку, якщо судова інстанція отримає вагомі аргументи на силу неможливості сплати встановлених раніше аліментів

Що служить вагомою причиною для зниження виплат

Є кілька критеріїв, згідно з якими суд може знизити розмір аліментних сплати для дитини від першого союзу. До них відносять:

  • Щомісячна сума виплат перевищує 50% від загальної прибутковості платника (наприклад, якщо в пунктах нотаріального угоди було прописано відповідне умова).
  • Платник, виплачуючи аліменти, не має можливості задовольняти власні потреби.
  • Права дітей були порушені, в силу нерівного розподілу прибутковості платника (такий варіант можливий, знову ж таки, якщо між першою дружиною і платником підписано нотаріальне Угода на аліменти , З сумою, що відрізняється від встановленої законом).

Позовна заява на зниження частки виплат рекомендується подавати нової дружині і матері дитини від другого шлюбу. У цьому випадку суд зобов'яже батька виплачувати аліменти другу дитину, в зв'язку з чим знизить суму для першого.

Оцініть статтю

Натискаючи "Задати питання" я погоджуюся з політикою конфіденційності і призначеним для користувача угодою .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online