Як платити аліменти за новими законами в Україні? Оновлене роз'яснення Мін'юсту (відео)

  1. Міністр юстиції Павло Петренко розповів, як платити аліменти по новому Закону №7277, пояснив, як оформити...
  2. Що робити, якщо аліменти на дитину не виплачуються?
  3. Як присуджуються аліменти?
  4. До якого суду подавати позов про стягнення (нарахуванні, отриманні) аліментів?
  5. Як звернутися до суду, які документи для цього потрібно зібрати?
  6. Коли аліменти стягуються в судовому порядку?
  7. Як платити аліменти, якщо з'явилися діти в новому (другом) шлюбі?
  8. Рейтинг популярних товарів наших читачів

Міністр юстиції Павло Петренко розповів, як платити аліменти по новому Закону №7277, пояснив, як оформити аліменти, яка відповідальність настає за ухилення від сплати аліментів, як присуджуються аліментні платежі і куди звернутися, якщо батько не платить аліменти на дитину, вказав статті законів для аліментників.

Як виплачувати аліменти в Україні після зміни в законах?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Петренко пояснюючи, який порядок виплати аліментів, повідомив, що на його думку, найкращим варіантом для дитини і батьків є домовленість між дорослими, які спокійно обговорили питання фінансового забезпечення дитини.

Для цього батько і мати повинні укласти договір із зазначенням термінів і розмірів аліментних платежів. Документ потрібно укладати у письмовій формі із обов'язковим нотаріальним "запевненням".

"Аліментний договір", в ситуації відмови виконувати одним з батьків взятих на себе зобов'язань, дозволяє стягувати аліменти не за рішенням суду, а на підставі виконавчого напису нотаріуса.

Що робити, якщо аліменти на дитину не виплачуються?

За спостереженнями чиновника, після розлучення, в більшості випадків, батьки не можуть знайти "спільну мову", незважаючи на те, що питання зачіпає майбутнє їхньої спільної дитини. У ситуації, коли з яких-небудь причин компромісного рішення досягти не вдається, той з батьків, з ким проживає дитина, може звернутися до суду з відповідним позовом.

Зразки позовних заяв на аліменти: після 18 років (два варіанти) , в шлюбі (по ст. 141, 180, 181, 184 СКУ) , в твердій грошовій сумі і відсотках .

Як присуджуються аліменти?

Аліментники платять матерям на дитину частку від свого заробітку або у вигляді конкретно визначеною (твердої) суми. Визначені рішенням суду аліментні платежі виплачуються щомісяця.

Корисна інформація по темі питання в статті Який мінімальний і максимальний розмір аліментів в Україні?

До якого суду подавати позов про стягнення (нарахуванні, отриманні) аліментів?

Петренко відповідаючи на питання пояснив, що в українському законодавстві передбачено, справи про стягнення аліментів розглядають місцеві (районні) суди в порядку цивільного судочинства. "Аліментні заяву" можна подати судді в таких випадках:

  1. Звернутися з заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі на одну дитину - 25% доходу, на двох дітей - 1/3 доходу, на трьох і більше дітей - 50% заробітку аліментщика.
  2. Звернутися до суду з заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі 50% прожиткового мінімуму для дитини, який щорічно оновлюється Кабміном. Наприклад, при наявності тільки періодичних доходів.
  3. Позов до суду про виплату аліментів у твердій грошовій сумі подають, як правило, якщо батько безробітний тривалий час і не перебуває в Службі зайнятості населення.

Як звернутися до суду, які документи для цього потрібно зібрати?

Керівник Мін'юсту повідомив, що до заяви "на аліменти" додаються документи (на розсуд позивача) підтверджують факт необхідності дитини в аліментних платежах.

Коли аліменти стягуються в судовому порядку?

Примусове стягнення аліментних платежів визначається рішенням суду в ситуації, якщо батько чи мати дитини ухиляється від сплати аліментів.

За новим законодавством, реалізація права на отримання аліментів у судовому порядку здійснюється за двома процедурам:

  1. В порядку наказного провадження (в більшості "аліментних справ").
  2. У порядку позовного провадження.

Ст. 161 (ч. 1, п. 4 і 5) Цивільного процесуального кодексу України (ГПКУ) передбачає, що в порядку наказного провадження розглядаються нижче вказані вимоги про стягнення аліментів:

  • на одну дитину - 1/4, на двох дітей - 1/3, на трьох і більше дітей - 1/2 заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше 10 прожиткових мінімумів на кожну дитину;
  • в твердій грошовій сумі - в розмірі 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Коли заявляється вимога, частіше матір'ю, про стягнення аліментів з батька в твердій грошовій сумі в більшому розмірі, або вимога пов'язана з оскарженням батьківства (материнства) та необхідністю залучення третіх осіб, тоді необхідно реалізовувати право на стягнення аліментів у порядку позовного провадження.

Звернемо увагу на чотири важливих нюанси під час примусового стягнення аліментів:

  1. Законодавство, в даному випадку, передбачає спрощене наказне провадження ( ст. 274 ЦПКУ ), Яке передбачає "прискорену процедуру" видачі судового наказу в 5-денний період без виклику учасників судового процесу.
  2. Судовий наказ виступає (!) Виконавчим документом і підлягає примусовому виконанню без видачі на нього виконавчого листа.
  3. Для реалізації законних підстав на нарахування аліментів в наказному провадженні подається заява про видачу судового наказу, в позовній - позовної заяви.
  4. (!) Ніяких правових обов'язків повідомляти боржника про намір стягнути аліменти за рішенням суду немає.

Як платити аліменти, якщо з'явилися діти в новому (другом) шлюбі?

Висновок аліментник нового шлюбу не впливає на розмір аліментів. Зміна життєвої ситуації у платника, поява у нього інших дітей можна використовувати для зменшення розміру аліментних платежів.

Суд зобов'язаний враховувати наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатної дружини (чоловіка), батьків при визначенні суми аліментів. В даному випадку зміна аліментних виплат відбувається тільки за рішенням суду.

Читати статтю далі >>>

Популярна інформація по темі:

Оцініть новина (статтю)

Рейтинг популярних товарів наших читачів

Завантаження ...

Завантаження ...


Новина (статтю) «Як платити аліменти за новими законами в Україні? Оновлене роз'яснення Мін'юсту (відео) »підготували журналісти видання Бізнес портал fdlx.com

Дата публікації:, останнє оновлення сторінки: 11.07.2018 20:07:05

Що робити, якщо аліменти на дитину не виплачуються?
Як присуджуються аліменти?
До якого суду подавати позов про стягнення (нарахуванні, отриманні) аліментів?
Як звернутися до суду, які документи для цього потрібно зібрати?
Коли аліменти стягуються в судовому порядку?
Як платити аліменти, якщо з'явилися діти в новому (другом) шлюбі?
Як виплачувати аліменти в Україні після зміни в законах?
Що робити, якщо аліменти на дитину не виплачуються?
Як присуджуються аліменти?
До якого суду подавати позов про стягнення (нарахуванні, отриманні) аліментів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online