Адміністративне позовну заяву - ціна складання позову юристами

  1. зміст:
  2. Складання адміністративного позову
  3. Подача адміністративного позовної заяви
  4. Послуги з позовами
  5. зразок позову

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фахівці юридичного центру ПРАВО ЛЕГ надають правову допомогу з ведення справ в порядку адміністративного провадження.

зміст:

Порядок адміністративного судочинства (КАС)

Адміністративні справи розглядаються судами за правилами Кодексу Адміністративного Судочинства (КАС). У КАС строго регламентовано, хто може бути відповідачем за заявою, хто має право заявляти позов, які саме рішення (постанови), а також дії або бездіяльність посадових осіб можна оскаржити в судовому порядку.

Зверніть увагу: якщо позов подається про скасування рішень або про оскарження дій (бездіяльності) до державних або муніципальних органів, то виробництво ведеться за правилами (КАС), які відрізняються від Цивільно-процесуального кодексу (ЦПК) або Арбітражно-процесуального (АПК).

Недотримання вимог КАС призводить до залишення заяв без розгляду та поверненню документів позивачеві без зупинення перебігу строків, відведених на звернення до суду.

Перед зверненням до суду переконайтеся, що Вами був дотриманий претензійний порядок, передбачений ст. 125 КАС. Якщо заява не прямувала відповідачу, то адміністративний позов буде повернутий позивачеві без розгляду в порядку ст. 129 КАС.

Зверніть увагу: на дотримання досудового вирішення спору потрібно близько 1 місяця, що істотно скорочує терміни, відведені для звернення в судові органи. Дуже важливо своєчасно звернутися з претензією до відповідача, а згодом з позовом до суду.

Порушення встановлених термінів приведе до необхідності їх відновлення і обґрунтування поважності їх пропуску, що значно ускладнить справу, а в деяких випадках призведе до неможливості призначення судового розгляду.

Питання про прийняття позовної заяви до провадження суддя розглядає одноособово протягом 3 днів з дати його надходження, якщо інше не встановлено законом (ст. 127 КАС).

Складання адміністративного позову

При складанні (оформленні) адміністративних позовних заяв необхідно керуватися ст. 125 КАС. У зазначеній статті представлений перелік необхідної інформації, відсутність якої призведе до залишення позовних заяв без руху, а саме:

  • найменування суду, в який подається справа

  • найменування позивача, із зазначенням ПІБ (найменування), адреси реєстрації (місцезнаходження), ПІБ представника, наявність вищої юридичної освіти у представника, номери телефонів (факсів), адреси електронної пошти та інша контактна інформація;

  • найменування відповідача, із зазначенням всієї відомої контактної інформації та адреси місцезнаходження (відповідно до регламентних документів);

  • вказівка ​​на порушені права і свободи, а також вказівку на норми права, їх регламентують;

  • вказівка ​​оспорюваних рішень (дій, бездіяльності) з вимогами до відповідача;

  • докази дотримання досудового врегулювання спору;

  • результати розгляду скарг при їх подачі;

  • документи (перелік додатків).

В адміністративному позові важливо грамотно обгрунтувати свої вимоги відповідно до законодавства РФ, а також правильно викласти прохальну частина.

Подача адміністративного позовної заяви

Адміністративний позов подається відповідно до ст. 22 КАС.

Зверніть увагу: адміністративні позови можуть бути подані за місцем знаходження відповідача, а також за місцем знаходження позивача.

При зверненні до суду необхідно враховувати і дотримуватися термінів позовної давності. Загальний термін встановлений рівним трьом місяцям з дати, коли права позивача були порушені або з дати, коли позивач дізнався або повинен був дізнатися про порушення своїх прав.

Справи відповідно до КАС розглядаються в скорочені терміни. Як правило, термін встановлений - 2 місяці з дати звернення до суду, але при наявності поважних причин строки можуть бути припинені і збільшені.

Послуги з позовами

Представник позивача або відповідача в адміністративній позовної заяви обов'язково повинен мати вищу юридичну освіту.

При спробах самостійного оскарження дій держорганів, суди часто залишають справи без руху, так як позовна заява не відповідає нормам КАС.

Скористайтеся послугами професійних юристів!

Адміністративне позовну заяву в центрі ПРАВО ЛЕГ коштує від 3 000 до 5 000 рублів.

Адміністративне позовну заяву 3000 руб - 5000 руб Участь в судовому засіданні 5000 руб Подача позову 3000 руб Під ключ 30000 руб

Для уточнення ціни відправте заявку на юридичні послуги:

зразок позову


Зверніть увагу: всі зразки носять інформаційно-довідковий характер. Центр ПРАВО ЛЕГ гарантує актуальність документів тільки при замовленні юридичних послуг. Всі ризики використання безкоштовних зразків лежать на користувача.



Всі ризики використання безкоштовних зразків лежать на користувача

Замовити консультацію

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online