У Центрі "Віза" взяли заявки на отримання 65 біометричних паспортів (ФОТО)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На минулому тижні, 25 липня, мер дав старт пілотному на Дніпропетровщині проекту виконкому Криворізької міської ради з видачі біометричних паспортів в Центрі «Віза». За перші 4 дні було видано 65 біометричних паспортів.

Про це повідомляється на офіційному сайті виконкому Криворізької міськради.

Дві робочі станції закуплені на кошти міського бюджету та встановлені в центральному офісі «Візи» на пл. Молодіжна, 1 (I поверх).

Паспортне обладнання «Візи» дозволяє видавати біометричні закордонні та внутрішні ID паспорта, але адміністратори почали роботу з видачі біометричних закордонних паспортів протягом місяця в тестовому режимі. Паралельно опрацьовуються процедурні питання по видачеID-паспортів.

"Уже в перший робочий день виконком міської ради отримав багато позитивних відгуків від криворіжців, тому що у нас просто, доступно, якісно! Ми дякуємо наших перших клієнтів!", - відзначили в центрі "Віза".

Тестовий режим протягом цього тижня передбачав 20 клієнтів в день. Заявник повинен особисто зареєструватися в електронній черзі Центру «Віза» (режим роботи паспортного офісу з 9.00-16.00) через те, що дані в Держреєстр Єдиної інформаційно-аналітичної системи управління міграційними процесами передаються в день прийому заяв.

У Центрі тимчасово закрили попередній запис на ці послуги для того, щоб посередники не змогли скористатися можливістю керувати чергою по-своєму. Такі факти були встановлені в інших містах України.

Щодня, прозоро, відвідувачі Центру інформуються про зміст електронної черги та її просування (в режимі реального часу). Ця інформація доступна кожному і не викликає зайвих питань і виникнення корупційних ризиків.

Вартість паспорта, встановлена нормативними актами Уряду Вартість паспорта, встановлена нормативними актами Уряду

За перших 4 робочих дня тижня прийнято 65 заяв на оформлення паспортів, в тому числі 12 дітей від 3-х років до 16.

Читайте також: До Дня Конституції семеро юних криворіжців отримали перші в своєму житті ID-паспорта (ФОТО)

Сама процедура оформлення заяв тривала від 18 до 45 хвилин:

  • оформлення заяви-анкети;
  • дактилоскопія (сканування відбитків пальців рук, фото зображення обличчя та підпис)

Але протягом цих 4-х днів є приклади того, що приймати документи на оформлення біометричного паспорта доводилося більше однієї години. Причини цього - нестабільна робота Реєстру Державної міграційної служби України, тривала процедура отримання відцифрованих відбитків пальців рук окремих замовників.

Звертаємо увагу громадян, що дітям до 12 років не обов'язково бути присутнім особисто при подачі документів, а батькам досить мати фото дитини розміром 10х15см.

Всі заявки день-у-день направляються в Металургійний районний відділ Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області. Слід зазначити, що основною суб'єкт надання послуги з оформлення паспортів, як і раніше - Державна міграційна служба України.

Районним відділом ГМС здійснюються необхідні перевірки і запити. У визначені законодавством і нормативно-правовими актами уряду терміни, готові документи передаються в Центр «Віза».

"Ми працюємо для Вас! Наша якість - Вашу довіру!", - підсумували в Центрі адмінууслуг "Віза".

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»: телефон 0-800-500-459 (безкоштовно), 493-08-28. Електронна пошта [Email protected]

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online