Вирощування квітів в теплиці як бізнес: особливості, етапи відкриття, стартовий капітал, прибуток

  1. Особливості вирощування квітів в теплиці як бізнес
  2. Етапи відкриття бізнесу по вирощуванню квітів
  3. Початковий капітал для вирощування квітів
  4. Оформлення документів
  5. Витрати на будівництво та обладнання теплиці
  6. Додаткове обладнання
  7. розсада
  8. службовці
  9. Бізнес-план по вирощуванню розсади квітів
  10. Прибуток від бізнесу
  11. Тепличний квітковий домашній бізнес (відео)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Квіти є популярним варіантом для початку свого особистого бізнесу. Вони завжди користуються попитом і популярні в будь-який час року. Крім того, почати такий бізнес під силу навіть недосвідченому бізнесменові, адже для цього не потрібні специфічні знання в області розведення квітів. Розглянемо приблизні бізнес-плани, а також рекомендації, як почати бізнес з розведення квітів.

Особливості вирощування квітів в теплиці як бізнес

Вирощування квітів в теплиці - найвигідніший варіант бізнесу, оскільки в такому випадку погодні умови і клімат практично повністю втрачають своє значення. Ви зможете орієнтуватися на свій стартовий капітал, вибираючи найбільш підходящий тип теплиці. Вона має дуже багато переваг, серед яких:

  1. Можна самостійно виготовити теплиці або придбати готовий варіант, що знижує кількість початкових витрат. У першому випадку необхідно мати спеціальні навички, інакше побудована теплиця в підсумку може стати причиною провалу бізнесу;
  2. Тип обігріву та освітлення власник також вибирає самостійно, спираючись на власні бажання, а також на сорт квітів, клімат і т.д .;
  3. Можна регулювати початковий розмір теплиці в залежності від передбачуваного сорти квітів, обраної земельної ділянки або вашого капіталу.

;   Можна регулювати початковий розмір теплиці в залежності від передбачуваного сорти квітів, обраної земельної ділянки або вашого капіталу

Нарешті, перед підприємцем відкривається широкий асортимент вибору найрізноманітніших кольорів, аж до екзотичних видів. Тепличні умови дозволяють працювати з усіма сортами.

Етапи відкриття бізнесу по вирощуванню квітів

Розглянемо поетапно всі труднощі і особливості процесу відкриття такого типу бізнесу:

  1. Реєстрація ІП. Якщо ви маєте намір відкрити досить широке виробництво і згодом організовувати збут великих партій свого товару, то вам обов'язково потрібно оформитися як індивідуальному підприємцю, щоб узаконити свою діяльність.
  2. Придбання або оренда ЛПГ. Цей варіант представляє альтернативу першому. ЛПГ - це особисте присадибне господарство, в даному випадку, земельну ділянку, де буде встановлена ​​теплиця для квітів. Переваги ЛПГ полягають в тому, що власникові не знадобиться платити податки або нести відповідальність перед податковою службою. Недоліком ЛПГ є те, що власник залишається обмеженим в засобах збуту своєї продукції і може лише співпрацювати з перекупниками. Вони, як правило, купують товар оптом, але за дуже низькою ціною. Це буде невигідно, особливо, якщо ви маєте намір розводити квіти, які потребують особливо ретельного догляду.
  3. Підбір теплиці і ділянки. В середньому теплиці мають шириною в 5 метрів, а завдовжки - за бажанням замовника. Обмеження в ширині пов'язані з тим, що це може негативно відбитися на тепличному ефекті (послабити), а от довжина на це ніяк не вплине. Разом з теплицею купується і необхідне для ведення бізнесу обладнання. Залежно від бажаного розміру теплиці підбирається і ділянку, тобто він зможе бути відносно невеликим. Це дозволяє бізнесмену придбати землю, а не взяти її в оренду.
  4. Вибір квітів для розведення. Найважливіший етап, оскільки від виробленого продукту будуть залежати початкові вкладення, а також і прибуток. Вивчіть квітковий ринок вашій місцевості. Які квіти користуються найбільшою популярністю і привертають увагу? Звичайно, ви можете пропонувати найрізноманітніші варіанти з різних цінових категорій, а також з часом розширювати свій асортимент.
  5. Робота з квітами. Якщо ви не розбираєтеся в кольорах, то подумайте про наймання професійного флориста (або флористів, в залежності від масштабів вашого бізнесу), який зможе доглядати за вашими рослинами і підійде до роботи зі знанням справи. У разі офіційного найму працівників необхідно задуматися про оформлення необхідних для них документом, наприклад, санітарної книжки. Доведеться також розрахувати заробітну плату на кожного службовця. Якщо ж ви будете самі розводити квіти, але при тому не є професіоналом, то краще за все почати з простих квітів, робота з якими доступна для новачка. Але в такому випадку не доводиться сподіватися на високий дохід.

Читайте також:

Початковий капітал для вирощування квітів

Тепер розрахуємо, які витрати потрібні для відкриття бізнесу по розведенню квітів, виходячи з етапів його відкриття.

Оформлення документів

Сюди буде входити оформлення індивідуального підприємництва, а також вибір коду КВЕД , Отримання дозвільних документів на ведення бізнесу і вибір типу оподаткування.

Для отримання дозвільних документів необхідно спочатку визначитися з асортименту квітів, які ви будете розводити. Враховуйте, що цей етап вимагає значної кількості часу. З метою економії можна скористатися послугами фахівців, які допоможуть в максимально короткі терміни зібрати потрібні папери без вашої участі. Звичайно, за це доведеться додатково заплатити, зате ви зможете швидше приступити до бізнесу.

Приблизні витрати на оформлення документів можуть становити від 20 000 до 50 000 рублів.

Витрати на будівництво та обладнання теплиці

Розглянемо варіант, при якому будівництвом і монтажем вашої теплиці будуть займатися фахівці. Як правило, вони самі підбирають потрібні матеріали, а також розраховують необхідні витрати на додаткові покупки. Таким чином, середня вартість 1 кв. м. з урахуванням всіх витрат складе 5000 рублів.

Орієнтовна площа теплиці буде 25 кв. м., що дорівнює 250 000 рублів.

Додаткове обладнання

Сюди можна віднести обігрів і освітлення. Витрати будуть стосуватися не тільки обладнання, яким ви оснастите готову теплицю, але також і вартості комунальних послуг (електроенергії). Приблизна щомісячна плата за електроенергію складе 8000 рублів (в ті періоди, коли квітам необхідний додатковий обігрів).

розсада

Припустимо, що ви будете вирощувати троянди. Середня вартість одного рожевого куща становить близько 300 рублів. На 50 кв. м. потрібно 100 кущів, що зажадає від вас 30000 рублів вкладень.

службовці

Наймання одного співробітника значно спростить роботу в теплиці. Залежно від сорту, будуть потрібні спеціальні навички для їх вирощування. Отже, варто приймати на роботу тільки кваліфікованих співробітників. Зарплата такого службовця може складати близько 25 000 рублів.

До кінцевої сумі з упевненістю можна додати ще не менше 100 000 рублів на додаткові витрати. Це може бути нерентабельність продажів на початкових етапах торгівлі, необхідність закупівлі додаткових добрив для стимуляції росту і т.д.

В кінцевому підсумку, усереднена сума початкового капіталу складе 500 000 рублів.

Бізнес-план по вирощуванню розсади квітів

Вирощування розсади - ще один прибутковий варіант для тих, хто хоче розводити квіти як бізнес. Розсаду можна продавати в будь-який час року, а її вирощування досить просте і доступне справа навіть для кімнатних умов. Крім того, це досить цікава справа, що відкриває широкі можливості для експериментів.

Розглянемо приблизний бізнес-план для такого типу бізнесу:

  1. Оформлення документів. Незважаючи на те, що бізнес може бути і порівняно невеликим, якщо ви хочете професійно організувати прибутковий варіант збуту товару, то вам доведеться отримати спеціальні документи. Як і у випадку з тепличними квітами, вам буде потрібно отримати дозвільні документи, код КВЕД, а також зареєструвати себе як індивідуального підприємця. Вартість оформлення паперів може становити від 20 000 до 50 000 рублів.
  2. Теплиця і її організація. Розсада вирощується в спеціально відведених горщиках, тому головним завданням теплиці буде відповідний для квітів температурний режим, а також вологість. Саму по собі таку теплицю можна виготовити самостійно, обладнавши необхідними пристроями для збереження і підтримання кліматичних умов. Можна її також замовити у фахівців. У будь-якому випадку, тут зовсім не потрібна велика площа для розведення, як в попередньому випадку, тому остаточна вартість теплиці, включаючи обладнання та витрати на будівництво, не перевищуватиме 100 000 рублів.
  3. Закупівля насіння. У даній ситуації краще всього співпрацювати з професійними і зарекомендували себе постачальниками насіння, адже так ви не ризикуєте закупити неякісний товар і втратити гроші. Найкраще купувати насіння в зимовий період - січень або лютий. Починаючи з березня, вартість насіння різко зростає, що пов'язано з підвищеним попитом, тому їх купівля принесе вам меншу вигоду в весняний період. Середня вартість насіння буде варіюватися в залежності від того, яку культуру ви вирішили вирощувати. На теплицю площею 30 кв. м. ви витратите приблизно 10 000 рублів.
  4. Співробітники. Для такої невеликої теплиці досить буде найняти одного професійного співробітника, який зможе впоратися з усіма рослинами. Щомісячна зарплата - 25 000 рублів.

Таким чином, початкові вкладення складуть приблизно 175 000 рублей.

Прибуток від бізнесу

Найбільш важливим питанням для кожного бізнесмена є підрахунок прибутку: чи варто бізнес тих вкладень, які ми робимо? Розглянемо варіанти з вирощуванням квітів і розведенням розсади окремо.

  • Розведення розсади. На 1 кв. м. можна розвести до 100 коренів розсади. Таким чином, якщо площа вашої теплиці становить 30 метрів, то це 3000 коренів розсади. Середня вартість кожного кореня - близько 20 рублів. Таким чином, прибуток з такої теплиці складе 60000 рублів.
  • Продаж квітів. В даному випадку прибуток буде залежати від того, який метод збуту ви вибираєте. Можна поширювати квіти через перекупників або відкрити свій особистий кіоск або квітковий бутік. Крім того, чималу роль зіграє і рекламна кампанія, дуже важлива для залучення клієнтів. При стабільній торгівлі трояндами за ціною 150 рублів / квітка щомісяця можна заробляти близько 50 000 рублів.

Окупність бізнесу буде залежати від численних факторів, головним з яких є цілеспрямованість і амбітність підприємця. Успішний квітковий бізнес здатний окупити себе вже через 6-10 місяців після старту роботи.

Тепличний квітковий домашній бізнес (відео)

Якщо ви бажаєте познайомитися з таким типом бізнесу наочно, а також дізнатися рекомендації від фахівця, дивіться наступний відеоролик:

Як видно, бізнес по вирощуванню квітів в теплиці не потребує багато вкладень, але при грамотному веденні справи окупність настане вже через рік. Щоб квіти приносили очікуваний дохід, варто запросити на роботу професійних флористів, до цього погодивши етапи по веденню бізнесу в юридичній конторі.

Які квіти користуються найбільшою популярністю і привертають увагу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online