Розведення гусей як бізнес. З чого почати і як досягти успіху

  1. оформляємо документи
  2. Яке приміщення необхідно
  3. Особливості вирощування гусей

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розведення гусей як бізнес - досить виграшна затія при мінімумі інвестицій і витрат.

  1. Гуси невибагливі в утриманні та годівлі (близько 80% того, що вони їдять, це звичайнісінька трава);
  2. Вони витривалі і можуть міститися в будь-яких кліматичних умовах;
  3. Гуси досить швидко ростуть, також швидко збільшується і їх вага;
  4. Мета вирощування гусей - це, перш за все продаж м'яса і нутрощів (печінки), а також яєць, пуху, жиру, і посліду для добрив;
  5. Починати справу можна без жодного ризику з невеликих капіталовкладень.

Вирощування гусей в домашніх умовах на м'ясо відео:

оформляємо документи

Для початку розведення гусей необхідно оформити як фермерство або як ТОВ. Також потрібно буде отримати дозвіл на ведення ферми у ветеринара, пожежної інспекції та санепідемстанції. А також придбати свідоцтво про якість продукції.

З огляду на те, що гуси більшу частину свого існування вільно пасуться на свіжому повітрі, їм краще виділити великий багатий соковитою зеленню ділянку далеко від міста з розрахунком близько десяти квадратних метрів на одного гусака. Трохи скромніше пасовище знадобиться для птахів, підгодовують комбікормом. Величезний плюс, якщо поруч знаходиться водойма.

Величезний плюс, якщо поруч знаходиться водойма

Яке приміщення необхідно

Під час холодів гуси повинні знаходитися в просторому добре продувається сухому приміщенні, цього достатньо, так як ці птахи добре пристосовані до будь-яких умов. Температура повинна бути близько +10 градусів, але можна і менше. При вирощуванні пташенят температура може коливатися в межах від + 28 градусів до +35.

Розміри приміщення розраховуються приблизно так - на одного гусака близько чотирьох квадратних метрів.

Також для ферми необхідно буде придбати наступне:

  • обігрівачі для молодняка
  • поїльника
  • інкубатори
  • різного виду годівниці

Розведення гусеі має два напрямки. Перше - це отримання яєць і інкубація пташенят. Друге - розведення для отримання м'яса. Фермер повинен продумати способи і можливості продажу реалізації продукції. Отримавши необхідну довідку у ветеринарній службі, можна буде вільно реалізовувати м'ясо, яйця, пташенят на ринки і в магазини.

Особливості вирощування гусей

  1. Для успішного вирощування гусенят зазвичай необхідно встановити інкубатор. Але якщо немає можливості його придбати, можна спорудити свій. Головна умова, щоб пташенятам було тепло і не продувало. Бажано для обігріву придбати інфрачервоні лампи;
  2. Також знадобляться звичайні лампи для освітлення в осінні і зимові місяці. Гусенят необхідно додатково обігрівати приблизно до того, як їм виповниться 3 тижні;
  3. Гусей для вирощування потрібно вибирати розумно, роблячи вибір на користь тієї породи, представники якої ростуть швидко і приносять багато яєць;
  4. Хоч гуси і невибагливі, вони повинні міститися в хороших умовах, в чистих і теплих приміщеннях, з достатньою кількістю свіжої води і трави.

При дотриманні цих нескладних правил по догляду та утримання птиці не хворітимуть, і будуть швидко набирати у вазі.

початкові витрати

При правильному бізнес-плані витрати окупляться вже через рік, але для цього потрібно буде витратитися на п'ятсот і більше голів. А саме - закупівля корми, необхідний інвентар для приміщення, обладнання для вирощування пташенят, витрати на електроенергію, можливі поломки і ремонт.

Рентабельність цього бізнесу

  • співпраця з м'ясними і продуктовими крамницями;
  • послід для добрив можна збувати в магазини, що спеціалізуються на продукції для садів і дач;
  • пух пропонувати в майстерні з пошиття, наприклад, подушок.

Що дає розведення гусей вже за один рік? Це і цінний досвід ведення ферми, і прибуток від реалізації продукції, і постійне збільшення гусяче потомство.
Це досить прибутковий бізнес, який має багато переваг, особливо для того, щоб розвивати цей вид діяльності всією сім'єю.

Удачі вам!

Що дає розведення гусей вже за один рік?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online