Заява на податкове вирахування на дітей

  1. Якщо батьки розлучені
  2. Право на використання податкових відрахувань на дітей
  3. Особливості розрахунку податкового вирахування

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Обов'язковою умовою для отримання вирахувань з податку на доходи фізичної особи, при наявності у нього дітей, є заява, що прямо встановлено Податковим Кодексом. Заява на здійснення податкового вирахування подається одним із батьків у бухгалтерію підприємства за місцем роботи. Обов'язковою умовою для отримання вирахувань з податку на доходи фізичної особи, при наявності у нього дітей, є заява, що прямо встановлено Податковим Кодексом

При стандартному відрахуванні на дитини або дітей, передбаченому п. 1 ст. 218 російського Податкового Кодексу, складається заяву в довільній формі, в ньому заявник викладає своє прохання про надання стандартного зменшення суми з податку на доходи фізосіб, вказує кількість що знаходяться на його забезпеченні дітей і вказує суму вирахування. До заяви додаються копії свідоцтв про народження дітей, довідка, видана навчальним закладом, що підтверджує, що дитина вчиться на денній формі.

Якщо батьки розлучені

Заява на податкове вирахування на дітей у подвоєному обсязі має право подавати батько, який виховує дитину самостійно, опікун або піклувальник. Такий податкове вирахування розраховується в подвійному обсязі і надається при відмові другого з батьків на отримання вирахування з податку. В цьому випадку до заяви додаються такі документи:

  • копія свідоцтва про розлучення;
  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • довідки, що підтверджують спільне проживання дитини і заявника.

Даний відрахування припиняють надавати з першого місяця після початку шлюбних відносин.

Заява на податкове вирахування на дітей за своєю суттю є вираженням працівником свого права на зменшення розміру податку та отримання більшого розміру доходу. Його виконання є обов'язком роботодавця і не робить ніякого впливу на його господарську діяльність. Тому немає необхідності в будь - яких резолюціях керівника підприємства на подібних заявах.

Право на використання податкових відрахувань на дітей

Батьки, дохід яких оподатковується за ставкою 13% податком на доходи, мають право отримання вирахування з податку. Поняття податкового вирахування передбачено Податковим Кодексом та являє собою певну суму доходу, що не підлягає обкладенню податком.

Відрахування з податку надається на кожну дитину, вік якого до 18 років і на кожну дитину до 24 років, який є учнем, студентом, ординатором, аспірантом, інтерном, курсантом денної форми навчання.

Відрахування може надаватися не обов'язково за основним робочого місця громадянина, а у будь-якого іншого джерела доходу. Однак при цьому потрібно пам'ятати, що закон дозволяє застосовувати податковий стандартний відрахування виключно у одного джерела доходу. Відповідальність за дотримання цієї вимоги покладається на платника податку.

Особливості розрахунку податкового вирахування

Податковий стандартний вирахування дозволяє людині отримати на руки велику суму заробітної плати , Так як при цьому податок розраховується не з усього розміру нарахованої зарплати , А з різниці між нею і сумою податкового вирахування.

Даний відрахування надається в кожному з місяців річного податкового періоду, база податку на доходи фізичних осіб скорочується щомісяця на суму покладеного платнику податків вирахування з податку. Відповідно до роз'яснень, наданих Міністерством Фінансів Росії, стандартні податкові відрахування з податку надаються також і за місяці періоду, в яких не було доходу.

У разі якщо працівник не надав заяву на податкове вирахування на дітей на початку року, а передав його в бухгалтерію, наприклад, в червні, то він не втрачає свого права на податкові відрахування за 5 місяців. За цей період часу у нього буде надмірно нарахований податок, однак провини організації як податкового агента в цьому немає, так як виробляти відрахування без заяви вона не має права.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online