Податкові відрахування на дитину в 2017 році: розрахунок, документи, кому покладено

  1. Як реалізувати право на отримання податкового вирахування?
  2. Як розраховується відрахування на дитину?
  3. Як подати документи?
  4. Кому покладено відрахування в подвійному розмірі?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Короткий зміст:

Короткий зміст:

З 2016 року буде збільшено розмір максимального річного доходу платника податку, в рамках якого можливе отримання щомісячного спеціального податкового відрахування на дитину. Правова інструкція 9111.ru розповість, в якому розмірі надається податкове вирахування на дітей і як його отримати.

Як реалізувати право на отримання податкового вирахування?

Податкові відрахування - це сума, на яку знижується податкова база (доходи громадянина), оподатковувана податком за ставкою 13% (ПДФО). Тобто сума відрахування - це не конкретна сума в рублях, яку можна отримати, а тільки частину доходу, яка не буде обкладатися податком 13%. Згідно ст.218 НК РФ, стандартний податкові відрахування на дітей надається за кожний місяць податкового періоду (дорівнює календарному році) до місяця, в якому дохід платника податків перевищить 280 000 рублів (з 1 січня 2016 року - 350 000).

Зменшення податкової бази проводиться з місяця народження дитини або з місяця, коли відбулося усиновлення, встановлено опіку, вступ в силу договору про передачу дитини на виховання в сім'ю і до кінця того року, в якому дитина досягла віку 18 років, а учні очної форми навчання, аспірант, ординатор, інтерн, студент, курсант - 24 років.

Також право на відрахування припиняється, якщо закінчився термін дії або достроково розірваний договір про передачу дитини (дітей) на виховання в сім'ю, або смерті дитини (дітей). Тобто до настання зазначених термінів платник податків може використовувати право на відрахування кілька разів, тобто щороку з урахуванням правила про розмір доходу.

Що буде, якщо не платити податки?

Як розраховується відрахування на дитину?

Розмір податкового відрахування з 1 січня 2012 рік становить 1 400 рублів - на першу дитину; 1 400 рублів - на другу дитину; 3 000 рублів - на третю і кожну наступну дитину. З 1 січня 2016 року у підставі ФЗ від 23 листопада 2015 року N 317-ФЗ вступають зміни, згідно з якими відрахування складе 12 000 р. на кожну дитину в разі, якщо дитина у віці до 18 років є дитиною-інвалідом. У такому ж розмірі відрахування буде надаватися на учня очної форми навчання, аспіранти, ординатора, інтерна, студента у віці до 24 років, якщо він є інвалідом I або II групи. При наявності дітей зазначених категорій опікун, піклувальник, прийомні батьки, чоловіка (дружину) прийомного батька, на забезпеченні яких знаходиться дитина, отримають право на відрахування в розмірі 6 000 рублів.

Наприклад: у Іванової І.І. одна дитина 10 років. Її щомісячний дохід (заробітна плата) становить 40 000 рублів. Іванова І.І. подала письмову заяву на ім'я роботодавця на отримання стандартного податкового відрахування на утримання першої дитини. Загальна сума податкового вирахування складе 1 400 рублів на місяць. Ця сума буде відніматися з доходу Іванової до липня, тому що в цьому місяці дохід з початку року досягне 280 000 рублів. Щомісяця з січня по липень роботодавець буде утримувати ПДФО з суми 38 600 руб.

Як подати документи?

Податкові відрахування на дітей надається на підставі письмових заяв і документів, що підтверджують право на даний податкові відрахування. Рекомендації з оформлення документів на відрахування містяться в Листі ФНС Росії від 29.05.2015 N БС-19-11 / 112 і Листі ФНС Росії від 30.04.2015 N БС-3-11 / 1785. Перелік документів є на офіційному сайті ФНС https://www.nalog.ru/rn77/taxation/taxes/ndfl/nalog_vichet/standart_nv/

Є 2 способи його оформлення - у податкового агента (роботодавець) на підставі заяви та копій документів, що підтверджують право на отримання вирахування на дитину (дітей) і в податковому органі за місцем проживання (якщо не отримано у роботодавця або отриманий в меншому розмірі) на підставі декларації 3 ПДФО, довідки 2 ПДФО від роботодавця, заяви на отримання стандартного податкового відрахування, копій документів, що підтверджують право на отримання вирахування на дитину (дітей).

Кому покладено відрахування в подвійному розмірі?

Право отримання вирахування в подвійному розмірі надається єдиному батькові чи матері (прийомному батьку), усиновителю, опікуну, піклувальнику і зберігається за ними до повторного вступу в шлюб. Також подвійний відрахування надається одному з батьків (в тому числі прийомних) за їх вибором на підставі заяви про відмову одного з батьків від отримання податкового вирахування. Якщо один з батьків не працює і не має інших доходів, які підлягають оподаткуванню за ставкою 13%, або отримує дохід, який не підлягає оподаткуванню, то у нього немає підстав для відмови від отримання даного податкового відрахування на користь другого з батьків.

У заяві другого з батьків про відмову від вирахування, адресованого податковому агенту (роботодавцю) першого батька, повинні міститися всі необхідні персональні дані цього батька (П.І.Б., адреса місця проживання (постійного проживання), ІПН (при наявності), реквізити свідоцтва про народження дитини, щодо якої цей батько відмовляється від отримання вирахування). Заява про відмову від вирахування подається податковому агенту першого батька кожним з батьків. Якщо платник податків-батько, який відмовляється від вирахування, в попередньому податковому періоді користувався стандартним податковим вирахуванням на дитину (дітей) у будь-якого податкового агента, то копія заяви про відмову від вирахування також представляється цьому податковому агенту (ФНС РФ від 01.09.2009 N 3 -5-04 / 1358).

Як платити податок з продажу автомобіля?

Обов'язково приєднуйтесь до наших спільнот в соціальних мережах: ВКОНТАКТЕ , FACEBOOK , ОДНОКЛАССНИКИ .

Як реалізувати право на отримання податкового вирахування?
Як розраховується відрахування на дитину?
Як подати документи?
Кому покладено відрахування в подвійному розмірі?
Як реалізувати право на отримання податкового вирахування?
Що буде, якщо не платити податки?
Як розраховується відрахування на дитину?
Як подати документи?
Кому покладено відрахування в подвійному розмірі?
Як платити податок з продажу автомобіля?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online