Яким чином отримати довідку соціального податкового вирахування за формою КНД 1160077

  1. При розірванні яких договорів потрібна довідка КНД 1160077
  2. Порядок отримання довідки по формі КНД 1160077

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При розірванні договорів добровільного страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення, добровільного пенсійного страхування, повернення (виплати) фізичній особі грошової (викупної) суми з'являється необхідність отримання довідки по формі КНД 1160077 (далі по тексту - довідка). Розглянемо докладніше, яким чином отримати довідку соціального податкового вирахування за формою КНД 1160077 і в яких випадках виникає необхідність її отримання.

В даному випадку є винятки: випадки розірвання договорів з причин, що не залежать від волі сторін, і коли мова йде про договір недержавного пенсійного забезпечення, коли розірвання відбувається через переведення грошової (викупної) суми в інший НПФ.

При поверненні (виплаті) зазначених коштів НПФ або страхова організація повинні утримати ПДФО. З метою визначення податку при цьому вони зменшують виплату, яка вам належить, на суму внесків, внесених вами по позначених договорами, якщо ви не скористалися соціальним податковим вирахуванням у відношенні зазначених внесків. Цей момент повинен бути підтверджений довідкою, виданою податковим органом за місцем проживання.

Слід розуміти, що на підставі цієї довідки ви можете сплатити ПДФО в меншому розмірі. Про це свідчить пп.2,4 п. 1 ст. 213, п. 2 ст. 213.1, пп. 4 п. 1 ст. 219 НК РФ.

Правила, які ми виклали, працюють також при зміні терміну дії договору недержавного пенсійного забезпечення. Тому моменти, про які ми поговоримо далі, відносяться і до таких випадків (п.2 ст. 213.1 НК РФ).

При розірванні яких договорів потрібна довідка КНД 1160077

Зменшення грошової (викупної) суми на суму внесків за договорами добровільного пенсійного страхування, добровільного страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення на підставі довідки допускається в тому випадку, якщо дотримуються певні умови. Вони закріплені на законодавчому рівні в:

  • Листі Мінфіну Росії від 25.06.2015 №03-04-07 / 36707;
  • Ч. 1 ст. 4 Закону від 29.11.2014 № 382-ФЗ;
  • пп. «А» п. 4, п.5, Пп. «А» п.10 ст.1, ч.1,5 ст. 4 Закону від 24.07.2007 №216-ФЗ.
  • пп. «Б» п.9 ст. 2, пп. «А» п. 12 ст. 2;
  • п.п 2,4 п. 1 ст. 213, п. 2 ст. 213.1, пп.4 п.1 ст. 219 НК РФ.

Умови такі:

  1. Договір добровільного пенсійного страхування повинен бути укладений фізичною особою на свою користь і (або) на користь батьків (усиновлювачів), чоловіка, дітей-інвалідів (до них відносяться також діти, які були усиновлені або знаходяться під опікою (піклуванням)). До відрахування при цьому приймаються страхові внески, які були сплачені за вказаними договорами, починаючи з 1 січня 2008 року.
  2. Договір добровільного страхування життя повинен бути укладений з фізичною особою на термін, не менше 5 років в свою користь і (або) на користь батьків (усиновлювачів), чоловіка, дітей-інвалідів (до них відносяться також діти, які були усиновлені або знаходяться під опікою (піклуванням)). До відрахування при цьому приймаються страхові внески, які були сплачені за вказаними договорами, починаючи з 1 січня 2015 року.
  3. Договір недержавного пенсійного забезпечення повинен бути укладений фізичною особою з вітчизняним НПФ, які мають відповідну ліцензію на свою користь і (або) на користь батьків (усиновлювачів), дружина, сестер, братів, дідусів, онуків, бабусь, дітей, що мають статус інваліда, які знаходяться під опікою (піклуванням). До відрахування при цьому приймаються страхові внески, які були сплачені за вказаними договорами, починаючи з 1 січня 2008 року.

Порядок отримання довідки по формі КНД 1160077

Говорячи про те, яким чином отримати довідку соціального податкового вирахування за формою КНД 1160077, слід розуміти, що для оперативного отримання довідки, необхідно дотримуватися певного алгоритму дій.

Крок № 1 Зберіть необхідні документи і напишіть заяву

Крок № 1 Зберіть необхідні документи і напишіть заяву

Щоб отримати довідку, знадобиться підготувати заяву про її видачу. До того ж, необхідно зібрати такі документи:

  1. Копії договору з НПФ або зі страховою організацією (це страховий поліс);
  2. Копії документів, які підтверджують ступінь вашого споріднення з особою, за яке ви вносили внески. Це можуть бути свідоцтва про народження дитини або документи про усиновлення, свідоцтво про шлюб;
  3. Копії платіжних документів, які підтверджують, що ви сплатили внески за відповідними договорами. Йдеться про банківські виписки, платіжні доручення, квитанції до прибуткових касових ордерів і т.д.

Цей момент зафіксований в п. 2.1 Рекомендацій до Листа ФНС Росії від 19.05.2008 № ШС-6-3 / 368 @; пп. 4 п. 1 ст. 219 НК РФ.

Крок № 2 Уявіть в податковий орган документи

У вас є кілька способів, як можна представити підтверджуючі документи і заяву до податкового органу за місцем проживання:

  • Самостійно відвідавши податковий орган;
  • передавши документи через свого представника;
  • В електронній формі. Ви можете подати документи через особистий кабінет на сайті ФНС Росії. Якщо ваш вибір припав на цей варіант, знадобиться зробити скан-копії необхідних документів і прикласти їх до електронній заяві;
  • Поштою. Оптимальне рішення - відправка документів рекомендованим листом з повідомленням про вручення, а також з описом вкладення для того щоб мати документальне підтвердження, що папери потрапили до податківців.

Ці моменти закріплені в п. 2.1 Рекомендацій до Листа ФНС Росії від 19.05.2008 № ШС-6-3 / 368 @; пп. 4 п. 1 ст. 219 НК РФ.

Крок № 3 Очікуйте на результат розгляду заяви та підтверджуючих документів

Якщо в період розгляду заяви та необхідних документів посадові особи податкового органу встановлять, що ви зібрали неповний пакет документів, не вказали необхідну інформацію або у вас немає права на отримання соціального податкового вирахування, то ви отримаєте відмову у видачі довідки. Про цей факт вас поставлять до відома, надіславши письмове повідомлення. Цей момент прописаний в 4.3 Рекомендацій.

Якщо після розгляду документів, вас чекає позитивну відповідь від податківців, ви отримаєте довідку, яку знадобиться постати в НПФ або до страхової компанії, коли ви будете звертатися до них для розірвання існуючих договірних відносин.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online