У 2018 році ціни на квартири будуть коливатися в межах 5-10%

  1. Вторинний ринок може втратити в ціні. Експерти радять покупцям торгуватися до останнього
  2. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  3. Вторинний ринок з секретом
  4. АВТОР:
  5. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

21 січня 2018, 7:24 Переглядів:

Вторинний ринок може втратити в ціні. Експерти радять покупцям торгуватися до останнього

21 січня 2018, 7:24 Переглядів:   Вторинний ринок може втратити в ціні

Найпопулярніші варіанти - однушки в новобудовах. Фото: Віталій Лазебник

За словами ріелторів, 2018 рік - хороший час для придбання власного житла для тих, хто вже зібрав потрібну суму. Якщо не буде значних потрясінь, ціни залишаться стабільними.

"Сегодня" дізналася, які тенденції будуть на ринку нерухомості в цьому році і скільки доведеться викласти за власну квартиру.

Експерти ринку в один голос твердять: зараз як гарячі пиріжки розлітаються однокімнатні квартири в новобудовах. За даними порталу нерухомості Domik.ua , Станом на грудень 2017 го нова одиничка в столиці коштувала приблизно в 1,5 млн грн ($ 50 тис.), В Одесі - 1,2 млн грн ($ 42 тис.), У Львові і Харкові - близько 1 млн ($ 35 тис.), в Дніпрі - близько 850 тис. грн ($ 30 тис.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Згідно з прогнозами експертів, в 2018-му ситуація з цінами на квартири сильно не зміниться.

"Сильні скачки і падіння можуть бути, тільки якщо в країні трапляться якісь катаклізми, наприклад, якщо почнеться активна фаза війни або долар підскочить до 50 грн. В такому випадку ринок негайно відреагує, - вважає голова правління Спілки консультантів з нерухомості Іван Кудояр. - в інших же випадках можливі незначні коливання цін на квартири в межах 5-10% ".

За його словами, трохи подешевшає вторинний ринок житла, а первинка залишиться на колишньому рівні.

"Зараз існує тенденція на покупку квартир серед молоді - близько 60% від всіх покупців. Часто це працівники сфери ІТ. Вони не хочуть селитися в старі" бабусині "квартири, вони хочуть не просто сучасне житло, але і новий житловий комплекс з певною інфраструктурою. Саме тому попит на хрущовки і сталінки невеликий, і продавці можуть трохи втратити в ціні. з новобудовами ж навпаки - зараз це 3/4 всіх угод по квартирах. тому вони можуть вирости в ціні, але не сильно - справа в тому, що новобудов зараз багато і квартири в них треба ка к-то розпродавати ".

Голова нацради Ріелторської палати України Віктор Несін радить українцям все ж не відкладати з покупкою житла, якщо необхідна сума вже зібрана.

"Зараз вдалий час для покупок, тому що ринок ще не до кінця стабілізувався. Через це продавці поки що більш лояльні і готові зробити хорошу знижку від заявленої ціни. Як тільки вони переконаються, що ринок стабільний, торгуватися буде складніше".

За словами експерта, за 2017 рік ціни на квартири плавно знизилися на 10-15% , І ця тенденція буде зберігатися.

"Єдиний соціальний внесок і ціни на бензин можуть вплинути тільки на вартість нових квартир, так як зросте витратна частина на будівництво. А ось вторинний ринок в основному функціонує на доларі", - говорить Несін.

Вторинний ринок з секретом

Для бажаючих обзавестися сучасним житлом і вкластися в бюджет є ще один секрет - можна купити квартиру на вторинному ринку, але в новобудові. За даними Domik.ua, така одиничка буде варто в будинку на околиці Києва 850-900 тис. Грн ($ 30-32 тис.), В Одесі - 1,2 млн грн ($ 43-45 тис.), В Харкові - 700 тис . грн ($ 26-27 тис.), в Дніпрі - 600-700 тис. грн ($ 23-26 тис.), а у Львові - 500-700 тис. грн ($ 20-25 тис.).

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Головні тренди на ринку нерухомості в 2018 році: новобудови і однушки". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ірина Крикуненко

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online