Новобудови vs «вторинка»: де вигідніше купити квартиру цього літа?

  1. Дешева «вторинка»
  2. Бум на новобудови
  3. Чи вигідно зараз купувати квартири?
  4. Що буде з цінами?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На ринку нерухомості в Москві і Підмосков'ї влітку, незважаючи на сезон відпусток і негативні кризові тенденції, спостерігається купівельна активність. За даними аналітиків, попит на квартири в червні відносно травня виріс. Причому популярністю користуються як новобудови, так і вторинне житло.

Дешева «вторинка»


Ціни на квадратні заходи в сегменті «вторинки» плавно знижуються. За даними Департаменту вторинного ринку ІНКОМ-Нерухомість, середня вартість пропозиції на московському вторинному ринку житла за підсумками червня склала 183,8 тис. Рублів за кв. м. У порівнянні з червнем 2015 го зниження склало 6,4%.

При цьому в перший місяць літа частка продажів з дисконтом на вторинному ринку житла в Москві досягла нового максимуму за історію спостережень з 2012 року: 83% проданих об'єктів були реалізовані за підсумками торгу на зниження. Середній розмір знижки - 8,5%. Зараз найдешевшої квартирою «вторинки» в межах МКАД є відремонтована «одиничка» площею 17 кв. м на вул. Братеевской - 2,95 млн руб. У свою чергу найдорожчим пропозицією є восьмикімнатні дворівнева квартира площею 750 кв. м без обробки в 7-му Ростовському провулку - 650 млн рублів.

«Сьогодні вибір таких якісно застарілих об'єктів приблизно в 3 рази більше, ніж в минулому році, конкуренція величезна, і виграти боротьбу за покупця можливо тільки ціною - в середньому на 10% нижчі за середньоринкові аналогів і порівнянних квартир в новобудовах», - продовжив він.

У свою чергу, згідно з інформацією «МІЕЛЬ-Мережа офісів нерухомості», в цілому на вторинному ринку Москви середня питома ціна пропозиції в червні склала 211,4 тис. Рублів за кв. метр (в економ-класі - 172,4 тис. рублів кв. метр, в комфорт-класі - 215,1 тис. рублів кв. метр).

метр)

Фото: Олексій Верпека (МТРК «Мир») «Світ 24»

Бум на новобудови


Все більше охочих придбати житло і в новобудовах. Середня ціна на новобудови економ-класу в «старих» межах Москви становить 114,2 тис. Руб. за кв.м. У порівнянні з аналогічним показником минулого року зростання становить 7,7%. Квадратний метр в новобудові економ-класу в Новій Москві коштує 94,6 тис. Руб. за кв.м (зростання - 3,1%). Що стосується квартир комфорт-класу, то в «старих» межах Москви ціна становить 149,3 тис. Руб. за кв.м (в порівнянні з червнем 2015 року спостерігається падіння на 11,5%), в Новій Москві - 99,4 тис. руб. за кв.м (зростання - 4,1%).

Купівельний бум на новобудови в Московській області, який спостерігається останнім часом, підстьобнула в числі іншого і держпідтримка іпотечного кредитування, відзначають в ГК «Гранель».

«Не дивлячись на невизначеність економічної ситуації в країні, на ринку новобудов Московської області будівельна активність зберігається на високому рівні. Території Московської області забудовуються новим житлом, ринок регулярно поповнюється новими проектами і корпусами в рамках наступних черг реалізованих житлових комплексів. Доступність підмосковних новобудов у порівнянні зі столичними пропозиціями дозволяє розглядати придбання обласної квартири більш широкому колу покупців. Крім того, сьогодні забудовники охоче надають привабливі умови на покупку житла в вигляді знижок, акцій і розстрочок, продовжена програма державної підтримки іпотечного кредитування. Така ситуація на ринку найбільш комфортна для покупця, і при необхідності поліпшення житлових умов бажано цим скористатися і не відкладати рішення про покупку житла », - говорить прес-секретар ДК« Гранель »Наталія Меднікова.

З початку року ціни на ринку бюджетних новобудов істотно не змінилися. «В проектах з апартаментами економ-класу (74 181 руб. / Кв. М), а також в житлових комплексах комфорт-класу (86 623 руб. / Кв. М) середні ціни відповідають рівню кінця 2015 р Невелике зростання цін в перші місяці 2016 відзначений в апартаментах комфорт-класу (+ 3% відносно грудня 2015 г.), і станом на кінець березня 2016 р середня ціна пропозиції в сегменті склала 77 386 руб. кв. м. Корекція на рівні 1% торкнулася житлових проектів економ-класу (81 700 руб. / кв. м) », - повідомили в компанії.

м) », - повідомили в компанії

Фото: Олексій Верпека (МТРК «Мир») «Світ 24»

Чи вигідно зараз купувати квартири?


Експерти відзначають: зараз досить сприятливий час для покупки квартир в новобудовах Москви і області. Цьому сприяє рекордну пропозицію укупі зі зниженим попитом.

«У літній час купувати квартири вигідно. І це не пусті слова. По-перше, попит знижується, і покупець може спокійно вибрати об'єкт, який буде максимально відповідати його побажанням і уявленням про ідеальний житло. По-друге, влітку можна отримати більш високий дисконт під час торгу. По-третє, ймовірно, восени, ціни на нерухомість можуть трохи зрости », - інформує керуючий партнер« Міель-Мережа офісів нерухомості »Марина Толстик.

Що буде з цінами?


Довгого періоду низьких цін на квартири чекати не варто, зазначають аналітики. З причини подорожчання будматеріалів і викликаного цим зростання собівартості будівництва восени ціни на житло скорректируются в сторону підвищення.

«Восени, ймовірно, ми побачимо підвищення цін на об'єкти вторинної нерухомості. Це, скоріше буде пов'язано з тим, що можуть зрости ціни на об'єкти первинного ринку (через збільшення собівартості будівництва). Але, так як вторинний ринок більш інертний, то тут збільшення цін буде відбуватися більш повільними темпами », - уклала Марина Толстик.

Розмовляла Катерина Дегтярьова

Що буде з цінами?
Що буде з цінами?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online