Новобудови і вторинні квартири в Санкт-Петербурзі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ринок нерухомості північній столиці має свої особливості

Ринок нерухомості північній столиці має свої особливості. Наприклад, обсяг пропозиції в Санкт-Петербурзі набагато менше, ніж в його околицях. Так, дуже багато квартир виставлено на продаж в Ленінградській області, в тих частинах Всеволожського району, які примикають до кордону міста.

За результатами опитувань, які проводить компанія Infowave серед відвідувачів виставок нерухомості, близько 70% потенційних покупців в Петербурзі цікавляться ринком житла, що будується. Про купівлю на вторинному ринку, в тому числі в готових нових будинках, думають більше 40% відвідувачів виставок. У сумі виходить більше 100%, але помилки тут немає, так як багато потенційних покупців розглядають обидва ринки.

Цей попит відповідає пропозиції: в Петербурзі і на прикордонних територіях квартир у споруджуваних будинках виставлено на продаж приблизно вдвічі більше, ніж вторинного житла.

Нерухомість на продаж в Санкт-Петербурзі

7 головних відмінностей між новобудовами різних класів

Левову частку, близько 80%, ринку житла, що будується в Санкт-Петербурзі займають монолітні і монолітно-каркасні будинки. На панельні новобудови, в тому числі будинки монолітної або каркасної технології з навісними панельними фасадами, припадає близько 20% всіх квартир на первинному ринку житла. Частка цегляного житлового будівництва невелика і поступово скорочується.

Що стосується ринку новобудов, то безумовними лідерами за обсягом пропозиції є Приморський і Виборзький райони міста, на які припадає близько однієї третини пропозиції. На вторинному ринку лідерами пропозиції є Приморський, Невський і Центральний райони.

Квартири на вторинному ринку Санкт-Петербурга продаються приблизно на 6% дорожче, ніж квартири в новобудовах. Середня по місту ціна пропозиції (без урахування об'єктів Ленінградської області) на первинному ринку становить 94 тисячі рублів за кв. метр, на вторинному - майже 100 тисяч рублів за кв. метр.

Фото: © meoita - Fotolia.com

НЕ пропустіть:

Квартири в новобудовах Петербурга на продаж

Хочу купити квартиру - з чого почати?

Підсумки 2016 року у ринку новобудов Петербурга і Ленобласті

Новобудови і вторинні квартири в Москві

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online