Ціни на "вторинці" за однокімнатну квартиру опустилися нижче $ 1 тис. За квадрат

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У березні медіанна ціна пропозиції квартир на вторинному ринку Києва, представлених в базі даних порталу Address.ua, склала $ +1022 кв. м, що на 2,4% нижче значення в попередньому місяці. Даний показник в категорії однокімнатних квартир знизився на 1,9% до $ 974 кв. м. Двокімнатні і трикімнатні квартири подешевшали на 2,8%, і 2,2% відповідно. Медіанна ціна 4-х і більше кімнатних квартир впала на 0,5%, до $ 1399. кв.м.

Про це повідомили аналітики порталу пошуку житлової нерухомості Address.ua і дослідницької групи Colliers International .

За їхніми словами, ринок вторинної нерухомості Києва в березні 2018 року продовжувала демонструвати високу динаміку цінової корекції. Незважаючи на стабілізацію і навіть зміцнення курсу національної валюти в першому кварталі року, інші чинники, що впливають на ринок і його цінові показники, залишалися недостатніми для зміни довгострокового тренда.

Відтік економічно активного населення за кордон, а також рекордну пропозицію кількості квартир на первинному ринку сприяють триваючому зниження цін на "вторинці".

Відповідно до опублікованого міністерством консенсус-прогнозом , Погіршений показник інфляції в поточному році - до 9,7%, при зростанні ВВП 3,2%.

Відповідно до опублікованого міністерством   консенсус-прогнозом   , Погіршений показник інфляції в поточному році - до 9,7%, при зростанні ВВП 3,2%

При цьому попит на однокімнатні квартири в березні 2018 року був найвищим порівняно з іншими групами житла і склав 41%. Ще 40% запитів користувачів порталу Address.ua були зосереджені в категорії двокімнатних, трикімнатними квартирами в минулому місяці цікавилися 19% користувачів, які шукають нерухомість для покупки.

Найвища ціна на квартири пропонувалася в Голосіївському, Дарницькому та Деснянському районах.

Читайте також: ТОП-5 забудовників Києва в 2017 році

Раніше експерти порталу Address.ua відзначили, що 2018 рік на ринку нерухомості буде турбулентним . При цьому покупці очікують подальшого зниження цін на нерухомість і не поспішають з придбаннями. Як мінімум протягом найближчого року збережеться стагнаційний стан ринку "вторинки" столиці, падіння цін може скласти 5-10%.

Як повідомляло Delo.UA, з січня по вересень 2017 року столиці введено в експлуатацію 1,093 тис. кв. м житла. У порівнянні з аналогічним періодом 2016 року приріст нової пропозиції збільшився більш ніж в три рази.

Не пропустіть найважливіші новини і цікаву аналітику. Підпишіться на Delo.ua в Telegram

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online