Як купити квартиру на вторинному ринку

  1. Яке житло пропонується на вторинному ринку?
  2. способи розрахунку
  3. Самостійно або з агентством?
  4. На що дивитися при огляді квартири?
  5. Перевірка квартири на юридичну чистоту
  6. Торгуємося як цивілізовані люди
  7. Що робить агентство для гарантії безпеки угоди
  8. Кілька корисних порад

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купівля квартири на вторинному ринку - один з варіантів придбання житла в Мінську. У той час, коли більшість покупців віддає перевагу виключно новобудови , Деякі клієнти більше зацікавлені в квартирах на вторинному ринку . Часто це більш обжиті мікрорайони, з уже налагодженою інфраструктурою. Вибираючи квартиру на вторинному ринку, можна розглядати житло декількох варіантів.

Короткий зміст статті

Яке житло пропонується на вторинному ринку?

Сталінки - нечисленні будинки, побудовані на початку 50-их років минулого століття. Це умовно «масове» житло, яке будувалося в Мінську - традиційно в центрі міста, вздовж головних магістралей. Умовно - тому що квартири такі будувалися для чиновників, військової та творчої еліти. Стіни в сталінках товсті, добре тримають тепло і мають відмінні звукоізоляційні властивості. Ще одна відмітна характеристика сталинок - високі 3-метрові стелі, красиві великі вікна і багато світла в квартирі. Вхідні групи в будинках часто характеризуються статностью і масштабністю: холи просторі, під'їзди з автентичною обробкою (відреставрованої чи ні).

Хрущовки - квартири в будинках першого покоління масової типової забудови, 1958-1969 р п Хрущовки - квартири в будинках першого покоління масової типової забудови, 1958-1969 р п. Завдяки їм у мільйонів радянських громадян з'явилося приватний простір. Для квартир цього періоду характерні невеликі кухні і коридори, прохідні загальні кімнати і суміщені санвузли.

Брєжнівки - квартири в будинках 1963-1975 роках будівництва Брєжнівки - квартири в будинках 1963-1975 роках будівництва. У порівнянні з квартирами попереднього періоду - вони більш привабливі для покупців. У цих квартирах вже є роздільний санвузол, підсобні приміщення по площах більше, а всі кімнати - ізольовані один від одного.

У 1967-1999 р.р. масова забудова пішла вгору: тепер міське будівництво не обмежувалася 5-ю поверхами. Переважно 9-поверхові панельні або цегляні будинки мали вільні коридори, в стандартних квартирах тепер з'явилася можливість розташувати вбудовані меблі. Площа кухонь збільшилася і стала не менш 7 кв. м.

Квартири поліпшених планувань 1976-2005 р п Квартири поліпшених планувань 1976-2005 р п. Мають просторі підсобні приміщення з місткими вбудованими шафами і антресолями. Площа кухонь становить не менше 8 кв. м. Деякі будинки мають стелі до 2,7 м, які зараз часто зустрічаються в каркасно-блокових новобудовах. Сучасні квартири (2000-2005 г.п.) і новобудови (2005 г.п. - наші дні) вже мають більш індивідуальний характер. Квартири з еркерниє вікнами, великими підсобними приміщеннями; оригінальна забарвлення фасадів будівель, поліпшена обробка місць загального користування, панорамне скління лоджій, французькі вікна - все це створює сьогодні вигляд міста. Планування в таких будинках зручні, кухні просторі (від 9,5 до 13,5 кв. М.), В квартирах передбачені зони для вбудованих меблів і для зберігання речей.

Часто загальна вартість квартири з хорошим ремонтом, частково або повністю мебльованої на вторинному ринку в обжитому мікрорайоні менше, ніж квартири в новобудові Часто загальна вартість квартири з хорошим ремонтом, частково або повністю мебльованої на вторинному ринку в обжитому мікрорайоні менше, ніж квартири в новобудові. Це пов'язано перш за все з тим, що площа квартир на вторинному ринку в щодо старому фонді істотно менше площі квартир в новобудовах. Наприклад, площа двокімнатної квартири стандартних споживчих якостей в панельному будинку 80-го року побудови - 48 кв. м., а площа однокімнатної квартири в сучасному житло часто буває 50 кв. м. На вторинному ринку можна купити квартиру в хорошому житловому стані і це позбавить вас від необхідності ремонту. Важливо визначитися з уподобаннями: станом квартири, по району і, звичайно, за вартістю.

способи розрахунку

Традиційно найбільш поширений спосіб розрахунку за квартиру на вторинному ринку - це 100% оплата. Часто продавці квартир є одночасно і покупцями (житла на вторинному ринку або в новобудові), і потребують одноразовому фінансуванні. Такі розрахунки простіше контролювати і продавцеві, і покупцеві. Розрахунки за квартиру можуть проводитися в готівковому і безготівковому порядку, з використанням банківських рахунків.

Ми все частіше стикаємося з питанням: чи можна купити квартиру на вторинному ринку в розстрочку ? Так, така можливість є. Продавці іноді погоджуються на розстрочку до 6 місяців, максимум - до року. Порядок розрахунків є істотною умовою договору купівлі-продажу та умови розстрочки повинні бути ретельно прописані, щоб уникнути неприємних сюрпризів. В умовах, коли власних коштів на покупку квартири може не вистачати, невелика розстрочка для покупця може стати рятівною. При оформленні квартири в розстрочку ми рекомендуємо вказувати вартість квартири в договорі купівлі-продажу квартири в валюті, а курс, за яким за квартиру буде розраховуватися покупець, прив'язувати до курсу Нацбанку Республіки Білорусь або іншому, погодженому між сторонами на день проведення платежу. Такий підхід дозволяє гарантувати продавцю, що які належать їм суму грошей за квартиру він отримає в будь-якому випадку.

Тривалі розстрочки, на кілька років, як правило пропонують сьогодні забудовники, на вторинному ринку такі розстрочки зустрічаються рідко.

Ще один спосіб розрахунку за квартиру на вторинному ринку - це розрахунок з використанням кредитних коштів . З початку 2017 роки ми спостерігаємо поступове зниження банківської ставки рефінансування, що істотно відбивається на привабливості банківських кредитів, зокрема кредитів на будівництво або придбання нерухомості. Вони стають все доступніше. Провідні білоруські банки пропонують своїм клієнтам продукти, що дозволяють прискорити вирішення житлового питання найбільш сприятливим чином. Рекомендуємо попередньо, ще до моменту остаточного вибору тієї чи іншої квартири на вторинному ринку, звернутися в банк за консультацією по кредитним продуктам.

До речі, у іпотечного   консультанта   компанії «СмартРіелт» ви отримаєте детальну консультацію по вимогам до кредитоотримувачу, вам позначать термін і максимальну суму кредиту, яку ви можете отримати виходячи з вашого доходу До речі, у іпотечного консультанта компанії «СмартРіелт» ви отримаєте детальну консультацію по вимогам до кредитоотримувачу, вам позначать термін і максимальну суму кредиту, яку ви можете отримати виходячи з вашого доходу. Вам розкажуть, які документи будуть необхідні для отримання і оформлення кредиту, в який термін ви зможете отримати кредитні кошти. Ми працюємо з кращими кредитними продуктами надійних білоруських банків - узгодження кредиту пройде максимально комфортно.

Ще один спосіб профінансувати вашу покупку - скористатися лізингом. Але це вже зовсім інша історія.

Самостійно або з агентством?

Вибравши квартиру на вторинному ринку, покупець стикається з питанням: займатися оформленням самостійно або співпрацювати з агентством? Часто в основі стоїть економія, іноді уявна. Але якщо ви вирішили все зробити самостійно, для вас у нас є інструкція . Якщо ж ви зацікавлені в грамотної професійної юридичної допомоги та супроводі угоди і готові платити за надані послуги, то робота з ліцензованою ріелтерської компанією - здорове рішення.

На що дивитися при огляді квартири?

Перед тим, як правильно купити квартиру на вторинному ринку, варто уважно її розглянути. При покупці квартири з ремонтом варто приділити увагу фактичному стану квартири і особливостям її комплектації.

1. Стан статі. Скриплять чи мостини або ламінат, рівні чи стики. Якщо на підлозі лежить плитка, подивіться, чи немає сколів і тріщин. 1 2. Стіни повинні бути рівними, без істотних поглиблень або горбів. Переклеювання шпалер не займе значної частини бюджету на ремонт, а ось виправлення нерівностей стін - цілком може. 3. Стеля також повинен бути рівним, без тріщин, він не повинен сипатися. Натяжна стеля повинен бути рівномірно натягнутий і не мати розривів.

4. У санвузлі зверніть увагу на стан плитки, сантехнічної посуду і змішувачів. Як мінімум крани і раковина не повинні текти. Не забудьте перевірити натиск води. Ремонт у ванній кімнаті і туалеті - це суттєва стаття витрат, будьте уважні. 4 5. Які вхідні двері стоять у ваших сусідів - металеві або старі дерев'яні? Якщо все складеться, вам доведеться ділити з цими людьми загальний тамбур (і кілька стін), так що питання звукоізоляції, на наш погляд, варто вашої уваги.

6. Стан під'їзду також має вплинути на вибір тієї чи іншої квартири. Прибрано чи на сходових клітинах, чи є сторонній неприємний запах, чи піклуються мешканці будинку про місця загального користування? 6

Перевірка квартири на юридичну чистоту

Щоб після покупки квартири не виникло ніяких питань, що стосуються прав на квартиру, варто зайнятися перевіркою юридичної частоти. На вторинному ринку перевірка квартири є особливо важливою і актуальною, тому що простежується історія, часто довжиною в кілька десятків років. У квартир на вторинному ринку власники могли змінюватися не один і не два рази. Якщо ви - покупець квартири і звертаєтеся в ріелторську компанію, укладаєте з нею договір на надання ріелтерської послуги, то послуга перевірки квартири - одна з послуг, яка буде надана вам в рамках договору. Юристи і ріелтери перевірять квартиру, яка вам сподобалася, нададуть вам необхідні документи і висновок про можливість здійснення угоди.

Якщо ви прийняли рішення займатися самостійним оформленням угоди купівлі-продажу квартири на вторинному ринку, то без допомоги продавця вам не обійтися. Для розуміння того, які саме документи будуть потрібні для оформлення угоди і реєстрації переходу права власності, вам можна звернутися в Мінське міське або Мінське обласне агентство по реєстрації та земельного кадастру або до нотаріуса у якого ви плануєте засвідчувати угоду купівлі-продажу. Врахуйте, що державний реєстратор або нотаріус буде вимагати тільки документи, необхідні для посвідчення договору купівлі-продажу поточної угоди. Реєстратор, так само як і нотаріус, не перевірятиме угоди, попередні вашої купівлі-продажу.

Торгуємося як цивілізовані люди

Чому ми стикаємося з таким поняттям як «торг»? Це відбувається через розрив між тією ціною, яку продавець хоче отримати за квартиру, і тієї, яку готовий запропонувати покупець. Іноді ця різниця разюча і вражає уява . Але якщо вартість квартири при продажу визначена вірно, про значне торзі мова звичайно йде. У зв'язку з цим, в питанні торгу є дві сторони: дійсно справедлива ціна за квартиру і то, як саме ми торгуємося.

Часто бажання покупця купити квартиру розбивається вщент об небажання продавця торгуватися і рухатися по ціні Часто бажання покупця купити квартиру розбивається вщент об небажання продавця торгуватися і рухатися по ціні. Невиправдано завищені очікування продавців призводять до того, що квартири можуть не продаватися місяцями, іноді роками. В результаті чого ні продавець, ні покупець не можуть вчасно вирішити свої житлові або фінансові питання.

Велика частина продавців квартир негативно реагує на категоричність з боку покупця, на тиск з його боку, на агресію і зайву наполегливість. Знову ж правильним варіантом торгів нам видається не усне «забираю за 45 і ні копійкою більше», а написання оферти із зазначенням вартості та термінів, протягом яких ви як покупець готові будете розрахуватися. Ваше цінова пропозиція має бути справедливим і аргументованим. Тільки так ви зможете успішно торгуватися з продавцем і не упустити відповідний вам варіант.

Що робить агентство для гарантії безпеки угоди

Отже, якщо ваш вибір - це робота з професійним посередником , Врахуйте, що тільки укладення договорів на надання ріелтерської послуги гарантує максимальний захист ваших інтересів. Договір на надання ріелтерської послуги дає вам і можливість при необхідності скористатися страховим полісом «Белгосстраха», який повинен бути у кожного агентства нерухомості.

Клієнту, зацікавленому в покупці конкретної квартири, ми пропонуємо до висновку договір на надання наступних видів послуг:

  • Послуги з надання допомоги в підготовці (оформленні) документів, пов'язаних з реєстрацією нерухомого майна, прав на нього та угод з ним - відчуження і (або) придбання квартири (кімнати, частки);
  • Послуги з надання допомоги в підготовці (оформленні) документів, пов'язаних із здійсненням операції з об'єктом нерухомості - відчуження і (або) придбання квартири (кімнати, частки);
  • Організація і проведення узгодження умов майбутньої угоди - об'єкти житлового фонду;
  • Послуги з огляду об'єкта нерухомості з письмовим оформленням акту огляду об'єкта нерухомості.

Вартість цих та іншими відокремленими х послуг для покупця нерухомості визначається відповідно до постанови Ради Міністрів Республіки Білорусь № 386 від 14 березня 2008 року і становить 60 базових величин або 1380 рублів.

Врахуйте, що договірні відносини з ріелтерської компанією є суто добровільними, клієнт має право відмовитися від надання йому тієї чи іншої послуги, або взагалі не укладати договір.

Якщо людина вирішує займатися перевіркою самостійно, то щоб запобігти найбільш часто зустрічаються проблеми, рекомендуємо:

1. Простежити, щоб всі особи, зареєстровані в квартирі на момент укладання угоди купівлі-продажу квартири, дали свою згоду на продаж цієї квартири.

2. Якщо вам відомо, що в квартирі зареєстровані неповнолітні діти, то варто подбати про отримання листа з адміністрації району про те, що діти не перебувають в соціально-небезпечному становищі. Рекомендуємо отримати такий документ і в разі, якщо неповнолітніх виписують до угоди.

3. Уточніть, чи не купувалася чи квартира з залученням кредиту. У разі, якщо кредит власник не виплатив, і квартира знаходиться під заставою у банку, потрібно буде звертатися в банк. Простежте, щоб власник надав банку інше забезпечення або погасив заборгованість до угоди. Після того, як іпотека буде припинена, можна буде здійснити операцію. Якщо для будівництва квартири, що купується використовувався пільговий кредит, послідовність дій буде інша.

Якщо кредит був погашений, то ще протягом 5 років право переважної покупки буде у адміністрації міста. Існує перелік випадків, при яких квартиру можна продати третім особам до закінчення цих 5 років. Наприклад, коли люди розлучаються або купують щось більше за площею, тобто покращують свої житлові умови. Але в цьому випадку доведеться отримати рішення адміністрації району, в якому знаходиться квартира.

Якщо кредит ще не виплачений, то його потрібно погасити і вже потім йти в адміністрацію міста, отримувати дозвіл на відчуження квартири іншим особам.

У кожному разі перелік документів індивідуальний.

Кілька корисних порад

1. Перед операцією упевніться в тому, що ваші продавці усвідомлюють, що роблять. Ріелтер повинен надати вам довідки з наркологічного і психоневрологічного диспансерів про те, що продавці квартири не перебувають в цих закладах на обліку.

2. При огляді квартири зверніть увагу на показання лічильників. Попросіть у вашого агента або власника інформацію про останні здійснення платежу за електроенергію, газопостачання та водопостачання. Невеликі розбіжності між сплаченими і фактичними показаннями допустимі. Але десятки кубометрів і сотні кіловат повинні вас насторожити. 2 3. Щоб уникнути зміни фактичного стану квартири, а також псування меблів, техніки та іншого майна, яке домовлено було залишити в квартирі після продажу, рекомендуємо перед реєстрацією договору купівлі-продажу разом з вашим агентом і продавцем квартири подивитися квартиру ще раз. Стан квартири має відповідати заявленому в попередньому договорі (угоді про намір здійснити операцію).

Щасти вам покупки! І стежте за нашими порадами.

Фото: Неврев Микола Васильович - «Торг. Сцена з кріпосного побуту. З недавнього минулого », google.com

com

Яке житло пропонується на вторинному ринку?
На що дивитися при огляді квартири?
Самостійно або з агентством?
Вибравши квартиру на вторинному ринку, покупець стикається з питанням: займатися оформленням самостійно або співпрацювати з агентством?
На що дивитися при огляді квартири?
5. Які вхідні двері стоять у ваших сусідів - металеві або старі дерев'яні?
Прибрано чи на сходових клітинах, чи є сторонній неприємний запах, чи піклуються мешканці будинку про місця загального користування?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online