З 1 січня власники квадроциклів повинні отримувати права категорії тракториста і ставити свій апарат на облік в ДАІ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Білорусі з 1 січня 2018 року запроваджено обов'язкову реєстрацію Снігоболотохід і мотоусюдиходів в інспекціях держтехнагляду

У Білорусі з 1 січня 2018 року запроваджено обов'язкову реєстрацію Снігоболотохід і мотоусюдиходів в інспекціях держтехнагляду. Прийняте рішення стосується Снігоболотохід колісних малогабаритних ATV типу I категорії G і S, а також типу II категорії G і мотоусюдиходів UTV.

Спочатку дана адміністративна про-цедура матиме спрощений характер. Машини, які вже експлуатуються, будуть реєструватися за заявницьким принципом. При відсутності правовстановлюючих документів на снегоболотоход або мотовсюдихід, в тому числі документів заводу-виготовлювача, або документів, виданих митними органами, власник в заяві вказує обставини придбання транспорту, а реєстрація буде здійснюватися з обмеженнями, які забороняють зняття його з обліку протягом трьох років (крім випадків вибракування), з внесенням відповідного запису в реєстраційних документів.

Категорія H дасть право керування Снігоболотохід колісними малогабаритними (квадроцикли-ATV) типу I категорії G і S, а також типу II. Категорія I дозволить управляти мотовсюдихід UTV з автомобільної посадкою. По суті, керувати зазначеними машинами зможуть всі, хто має право водіння механічним транспортом хоча б однієї категорії посвідчення тракториста-машиніста або водійського посвідчення, за винятком категорії АМ і підкатегорії А1.

Крім цього, в ПДД буде внесений розширений термін мотоцикла. До мотоциклів зарахують шосейні квадроцикли і трицикли, призначені для руху по дорогах, повною масою до 1 тонни. Ці зміни спричинять обов'язкову держреєстрацію таких ТЗ в реєстраційних підрозділах ДАІ МВС.

Міліція попереджає: пересування даної техніки по полях і угіддях передбачає адміністративну відповідальність за ст. 10.8 КоАП Республіки Білорусь «Знищення або пошкодження посівів, зібраного врожаю сільськогосподарських культур або насаджень» і постановку транспорту на стоянку, що охороняється. Крім того, відповідна інформація направляється землекористувачам з рекомендаціями встановлення завданих збитків для подальшого його відшкодування порушником.

Старший державтоінспектор МО ДАІ Олександр Калінін

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online