Скільки робиться закордонний паспорт через держпослуги в 2019 році

  1. Як встановлюються терміни
  2. У звичайному порядку
  3. прискорена форма
  4. Державна таємниця
  5. Оформлення через держпослуги
  6. Якщо затримують видачу
  7. У скільки обійдеться процедура
  8. Допомога з боку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як дізнатися, скільки робиться закордонний паспорт через держпослуги в 2019 році? Для відповіді на це питання найкраще звернутися до Федерального закону №114 «Про порядок виїзду і в'їзду в Російську Федерацію», стаття 10 якого обмежує термін оформлення виїзних документів 30 днями. Щодо того, скільки чекати закордонний паспорт після подачі документів через держпослуги, громадянам варто враховувати додаткові обставини - терміновість і місце отримання оформленого паспорта.

Як встановлюються терміни

Як встановлюються терміни

У переважній більшості випадків місячний термін оформлення закордонного паспорта влаштовує всіх громадян, оскільки поїздка за кордон на відпочинок або у справах планується завчасно. Винятком є ​​необхідність термінового оформлення закордонного паспорта через держпослуги в зв'язку з сімейними обставинами або лікуванням за кордоном. У цій ситуації термін видачі готового виїзного документа може бути прискорений (до 3 днів).

завантажити ФЗ-114 «Про порядок виїзду і в'їзду в Російську Федерацію» (.DOCX)

У звичайному порядку

Якщо громадянин заздалегідь подасть заявку, то його навряд чи буде цікавити питання, за скільки днів роблять закордонний паспорт. Оформлення проїзного документа, незалежно від місця подачі заявки: в МФЦ, УМВС або через держпослуги, не може перевищувати 30 днів. Однак такий термін діє лише тоді, коли громадянин бажає отримати готовий закордонний паспорт в тому місті (районі), де він офіційно зареєстрований.

Якщо ж заявник зацікавлений в отриманні закордонного паспорта не за місцем своєї реєстрації, а за адресою фактичного проживання, то термін оформлення закордонного паспорта старого зразка через держпослуги, МФЦ або УМВС може розтягнутися до 4 місяців.

прискорена форма

Не маючи достовірної інформації, як оформити закордонний паспорт через держпослуги покроково , Деякі громадяни роблять помилку при підготовці документів або при оплаті держмита. Це не тільки затримує час отримання готового паспорта, а й стає причиною додаткових грошових витрат.

При гострій необхідності оформити паспорт в прискореному порядку багато громадян необачно вирішують скористатися послугами посередників, переплачуючи кілька тисяч рублів за процедуру, яку цілком можна виконати самостійно. Для цього в УМВС або МФЦ разом з поданою заявою необхідно додати документ, що підтверджує наявність непереборних обставин, що потребують термінового виїзду за кордон. Такими підтверджуючими документами є:

  • виписка з медичної карти, що підтверджує наявність важкого захворювання, що вимагає лікування в зарубіжній клініці;
  • копія свідоцтва про смерть близького родича, що проживає за кордоном.

Якщо близький родич, що живе в іншій країні, знаходиться у важкому стані після раптового погіршення здоров'я (наприклад, потрапив в аварію), то ця обставина також може бути визнано обгрунтованим для прискорення процедури видачі закордонного паспорта. Однак інші сімейні або особисті події (весілля, навчання) не можуть вважатися вагомими для отримання паспорта в терміновому порядку.

Прискорена форма видачі закордонного паспорта передбачає його отримання в строк до 3 діб з моменту звернення громадянина. Ця норма діє для паспортів обох типів.

Державна таємниця

Відповідно до ст.15 ФЗ №114, доступ громадянина РФ до державної таємниці за місцем нинішньої або колишньої роботи є підставою для тимчасового обмеження у виїзді за кордон. Однак термін такого обмеження не повинен перевищувати 5 років з моменту останнього ознайомлення з інформацією, що відноситься до державної таємниці. Після закінчення цього терміну громадянин має повне право подати заявку на отримання закордонного паспорта для виїзду за кордон.

Якщо ж громадянин мав доступ до відомостей особливої ​​важливості, які мають гриф «цілком таємно», то термін тимчасового обмеження на виїзд за кордон становить 10 років.

Оформлення через держпослуги

Оформлення закордонного паспорта за допомогою сайту держпослуги значно скорочує час на подачу заявки, а також економить гроші на оплату держмита. При цьому не має значення, подається чи анкета на закордонний паспорт старого зразка або мова йде про «біометрики». Порядок дій при подачі заявки в обох випадках однаковий, за винятком розміру мита.

Щодо того, скільки часу обробляється заяву на держпослуг на закордонний паспорт, відповідь на це питання залежить від вибору населеного пункту, де буде проходити подача оригіналів документів і отримання готового паспорта. Сама по собі подача заявки на сайті реєструється моментально. Ще кілька днів йде на обробку заяви, призначення дати і часу для передачі оригіналів документів. Але якщо громадянин зацікавлений в оформленні паспорта в місті, відмінному від місця його офіційної реєстрації, то процедура розтягується до 4 місяців. Відповідно, обробка поданої заяви також може бути перенесена на більш пізній термін.

Багатьох громадян часто цікавить ще одне питання про сайті держпослуги: «Через скільки приходить відповідь на отримання закордонного паспорта?». Оскільки заявка була подана в електронній формі, то про дату готовності громадянин буде проінформувати через особистий кабінет на сайті. Якщо ж вас цікавить, коли буде змінено статус оформлення закордонного паспорта на держпослуг і скільки потрібно чекати цього зміни, то зазвичай воно походить від 14 до 30 днів.

Якщо затримують видачу

Затримка у видачі закордонного паспорта - досить рідкісне явище, оскільки процедура обробки заявки і виготовлення документа відбувається за чітко встановленим порядком дій. Проте не варто виключати і таку ймовірність.

Якщо видачу закордонного паспорта затягують з необґрунтованих причин, то заявнику слід написати письмову скаргу на ім'я начальника міського (районного) управління з питань міграції МВС. Врахуйте, що згідно із законом державні установи зобов'язані дати відповідь на звернення громадян протягом 30 днів. Якщо ж за цей час ви так і не добилися позитивного рішення вашого питання або у вас є підстави підозрювати співробітників УМВС в порушенні порядку видачі закордонних паспортів, то тоді допомогти зможе лише звернення в прокуратуру.

У скільки обійдеться процедура

Як і в ряді інших випадків, відповідь на питання, скільки коштує зробити закордонний паспорт в 2019 році , Залежить від наступних факторів:

  • тип документа (нового або старого зразка);
  • вік громадянина, на якого оформлений закордонний паспорт;
  • місце отримання готового документа.

В даний час розмір оплати держмита за оформлення закордонного паспорта (без урахування знижки) становить:

  • 3500 рублів - оформлення паспорта нового зразка на ім'я громадянина, старше 14 років;
  • 2000 рублів - оформлення паспорта старого зразка на ім'я громадянина, старше 14 років;
  • 1500 рублів - оформлення паспорта нового зразка на ім'я громадянина, молодше 14 років;
  • 1000 рублів - оформлення паспорта старого зразка на ім'я громадянина, молодше 14 років;

Якщо заявка на отримання закордонного паспорта подається через сайт держпослуги, то діє знижка 30%. Однак вона буде доступний лише для наступних якщо оплата держмита проводиться електронним платежем.

Допомога з боку

Незважаючи на те, що порядок дій по оформленню закордонного паспорта нескладний, деяким громадянам легше звернутися за допомогою до посередників - юридичним фірмам і практикуючим юристам, які спеціалізуються на наданні правової допомоги фізичним особам. Найчастіше до послуг посередників звертаються в разі потреби термінового отримання закордонного паспорта або ж тоді, коли Управління з питань міграції МВС відмовило у видачі виїзного документа.

Як отримати закордонний паспорт через держпослуги: Відео

Багатьох громадян часто цікавить ще одне питання про сайті держпослуги: «Через скільки приходить відповідь на отримання закордонного паспорта?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online