Куди здати монети: 4 кращих варіанту, корисні поради та рекомендації експертів

  1. Куди здавати?
  2. А якщо гроші вийшли з обігу?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відкладання грошей в скарбничку - це індивідуальна особливість людини. Якщо він збирає монети дуже давно, то накопичена сума буде значною, проте йти з жменями дрібниці в магазин або на ринок багато хто вважає «не комільфо», тому шукають місця і способи здачі залізних грошей з метою обміну їх на паперові купюри.

Крім того, деякі люди мають запаси «дрібниці» або монети, що залишилися з часів СРСР. Що робити з ними? Куди можна здати такі монети?

Куди здавати?

Монети, що знаходяться в сучасному грошовому обороті, можна реалізувати з хорошою вигодою.

І хоча багато установ, не бажають приймати їх як засіб платежу, або роблять це «скриплячи зубами», оскільки перерахунок дрібниці нікого не призведе в захват, способів і місць, де можливо реалізувати грошовий метал існує чимало І хоча багато установ, не бажають приймати їх як засіб платежу, або роблять це «скриплячи зубами», оскільки перерахунок дрібниці нікого не призведе в захват, способів і місць, де можливо реалізувати грошовий метал існує чимало.

Ось самі основні:

1. Банки. Найпоширеніший спосіб сплавити дрібниця. Але слід мати на увазі, що не всі банки приймають монети різних номіналів. Тому перед походом до фінансової установи потрібно трохи підготуватися:

  • впорядкувати всі монети за номіналами і розкласти в окремі мішки або пакети;
  • точно підрахувати дрібниця і залишити тільки круглу суму без копійчаного або рублевого залишку;
  • взяти з собою паспорт;
  • написати заяву на обмін металевих грошей на паперові купюри.

Але навіть настільки ретельна готовність не завжди є запорукою успіху. Щоб не возитися з ненависним залізом, касири і співробітники банку можуть знайти масу причин для відмови в обміні.

На поточний момент конкретно скупкою монет банки не займаються. Єдине, що можна зробити - змінити дрібниця на аналогічну суму в паперових грошах.

Єдине, що можна зробити - змінити дрібниця на аналогічну суму в паперових грошах

2. Відділення пошти. Але тут не слід розраховувати на обмін великої суми. Невелика кількість монет співробітники пошти візьмуть з радістю, тому що суми за квитанціями вимагають здачі дрібними грошима. У найбільшому попиті тут стануть копійки номіналом менш одного рубля;

3. Магазини, супермаркети, торговельні намети. Співробітники подібних торгових точок не мають права відмовити в прийомі монет будь-якого номіналу, якщо за них здійснюється купівля товару, але не завжди продавці приходять в захват від побаченої «купи» грошей. Щоб не забирати зайвий час у працівників торгівлі і не витрачати свій, до походу в магазин варто розсортувати дрібниця і підрахувати її;

4. Автомати з прийому дрібниці. Подібні агрегати встановлюються в великих містах. Обмін грошей досить простий - у відповідне відділення потрібно висипати жменю монет, після перерахунку взяти видані купюри.

А якщо гроші вийшли з обігу?

Куди здавати монети, якщо вони перестають бути засобом платежу? Сюди можна віднести монети СРСР або інші рублі і копійки. Тут також є кілька варіантів:

  • здати старі монети можна в той же банк, але розраховувати на велику суму виручених грошей все-таки не варто;
  • в антикварну крамницю, як предмет, що представляє собою старовинний експонат минулих грошей;
  • захоплюються нумізматам. Нумізматика - це один з видів хобі людей, що полягає в колекціонуванні старовинних або рідкісних монет. Якщо у вас виявилася монета, яка має цінність, то її завжди можна вигідно реалізувати серед нумізматів. Причому реальна вартість буде вищою за номінальну в кілька сотень або навіть тисяч разів. Незважаючи на пошук колекціонера, продаж монет йому обійдеться куди вигідніше, ніж угода з обміну з банком, тому варто витратити час, але потім зробити хороший обмін;
  • продати на аукціоні;
  • дати оголошення на різних форумах або дошках оголошень.

Найвигіднішим способом продати монети СРСР буде реалізація їх через інтернет. Там у вас є можливість самостійно встановити ціну за свій товар, на яку не вплине попит покупців або курс валюти.

Якщо ви вирішили, куди здати монети, перш відсортуйте їх за номіналами. Не беріться сплавляти відразу велику суму, краще зробити кілька походів в банк або на пошту.

Крім того, невеликі покупки в магазинах завжди можна оплатити накопичилася дрібницею.

Проте не варто поспішати швидко позбавлятися від накопиченої дрібниці. Вона може обернутися великим фінансовим вкладенням, якщо серед основної купи загубилися рідкісні експонати.

Більш уважно потрібно поставитися до старовинних монет або екземплярів часів СРСР. Оскільки в «банках», заснованих нашими предками, можуть виявитися вельми цінні представники минулого фінансового обороту, що стоять чималих грошей.

Схожі статті

Куди здавати?
А якщо гроші вийшли з обігу?
Що робити з ними?
Куди можна здати такі монети?
Куди здавати?
А якщо гроші вийшли з обігу?
Куди здавати монети, якщо вони перестають бути засобом платежу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online