Кредит на будівництво будинку: умови, в якому банку взяти

  1. Який кредит взяти для будівництва будинку
  2. іпотека
  3. цільовий кредит
  4. Споживчий кредит
  5. Умови кредитування
  6. Вимоги до позичальника
  7. як оформити
  8. Преимущества и Недоліки
  9. Які банки видають цільові кредити
  10. Дельтакредит
  11. Сбербанк
  12. Центр-Інвест
  13. Поради щодо оформлення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато російських сім'ї мріють про затишний приватному будинку. Основна проблема, що виникає при будівництві житла - брак коштів. Багато збирають роками, а хтось відмовляється від своєї мрії. Насправді ця проблема вирішувана. Можна взяти кредит на будівництво приватного будинку в банку на вигідних умовах. Щоб правильно вибрати кредитора, потрібно знати особливості таких програм, їх переваги та недоліки.

Який кредит взяти для будівництва будинку

Будівництво будинку - процес довгий і витратний. Для цих цілей потрібен великий кредит на тривалий термін. Такі програми пропонують не всі банки, а цільові зустрічаються ще рідше. Це пов'язано з високими ризиками, які виникають при довгостроковому кредитуванні в умовах нестабільної економіки. Немає чіткої впевненості, що через рік-два позичальник як і раніше буде працевлаштований, мати достатній для погашення боргу дохід. Може змінитися ціна на будматеріали, а наданий заставу знецінитися.

Цільові програми під будівництво зазвичай пропонують великі банки, що міцно стоять на ногах, інші намагаються не ризикувати. Для будівництва будинку можна оформити:

  • іпотеку;
  • цільовий кредит;
  • споживчий кредит.

Кожен з цих кредитів може бути вигідний в тій чи іншій ситуації, має свої переваги і недоліки.

іпотека

Іпотеку пропонують багато банків. Вона являє собою кредит на житло, яке виступає і заставою. Найчастіше така програма

використовується для покупки готового будинку, але можна взяти іпотечний кредит і під квартиру, що будується або будівництво будинку.

При такому кредитуванні ризики банку відносно невисокі, адже в якості застави позичальник надає ліквідну заставу. Тому отримати велику суму на тривалий термін нескладно, при цьому відсотки будуть відносно низькими. Але обов'язкова умова - наявність у власності нерухомого майна. Іпотеку можна взяти під материнський капітал.

Але недоліком є ​​те, що сума кредиту залежить від оцінної вартості застави, в якості якого при іпотеці найчастіше виступає ділянку землі з наявними будівлями. Якщо ж такого у власності немає або сума недостатня, можна надати в якості забезпечення будь-яку іншу нерухомість за програмою споживчого кредитування.

цільовий кредит

Цільові програми є оптимальним варіантом. При формуванні таких пропозицій банки вивчають особливості будівництва, аналізують потреби клієнтів і запропонувати кращі умови для цілей будівництва будинку.

Такий кредит цільової. Це означає, що гроші можна витратити лише на цілі, пов'язані з будівництвом будинку і обумовлені договором. За цими кредитами відсоткові ставки помірні, а термін може досягати 30 років. Також для деяких категорій населення можуть діяти пільгові пропозиції. Наприклад - молодій сім'ї.

Істотним недоліком таких програм є те, що їх пропонує трохи банків. Тому позичальникові особливо вибирати нема з чого. Також є деякі жорсткі вимоги, стосовно платоспроможності і початкового внеску. Так як мова йде про велику суму і тривалому терміні, потрібно бути готовим до того, що банк зажадає забезпечення.

Споживчий кредит

Споживчий кредит знаком для багатьох. Він видається готівкою на будь-які цілі, в тому числі його можна використовувати на будівництво будинку. Такі програми є практично в кожному банку РФ.

Головне достоїнство - це доступність і можливість вибирати. Наприклад, позичальник може звернутися в банк, де отримує зарплату або раніше кредитувався і отримати гроші на пільгових умовах. Також часто банки пропонують акційні програми за зниженою процентною ставкою, що можна використовувати. Видається без початкового внеску.

До недоліків таких програм можна віднести більш високу ставку, ніж при іпотечному кредитуванні або цільових кредитах. Також не завжди можна отримати потрібну суму на тривалий термін, навіть надавши заставу.

Умови кредитування

Умови кредиту в кожному банку різняться. При цьому не можна однозначно стверджувати, де вигідніше отримати кредит. Деякі банки пред'являють менші вимоги до платоспроможності, але пропонують невисоку суму. Інші готові надати велику суму на тривалий термін, але вимагають великий пакет документів, заставу і пропонують високу ставку. В середньому на даний момент взяти кредит на будівництво можна на таких умовах:

Процентна ставка:

  • Іпотека: 10-14%.
  • Цільовий кредит: 12-%.
  • Споживчий кредит: 15-25%.

термін:

  • Іпотека: до 30 років.
  • Цільовий кредит: до 30 років.
  • Споживчий кредит: до 10 років.

сума:

  • Іпотека: 10 млн. Рублів.
  • Цільовий кредит: від 300 тис. Рублів (необмежена).
  • Споживчий кредит: до 3 млн. Рублів.

Банк кожного клієнта розглядає індивідуально. На умови кредитування впливає платоспроможність, наявність

ліквідної застави, поручітелів, розмір початкових Внески, срок кредитування, наявність страховки (особістої, Втрата працездатності та ін.). Ці фактори можуть відхиляти процентну ставку в ту чи іншу сторону на 1-5%, тому це потрібно враховувати, аналізуючи пропозиції банків.

Вимоги до позичальника

Кредит на будівництво може оформити працевлаштований громадянин РФ, вік якого становить від 21 року до 75 років (на дату погашення). Позичальник повинен мати достатню платоспроможність, право власності на майно (якщо кредит заставний) і хорошу кредитну історію.

У банк потрібно надати наступні документи:

  • Заява;
  • паспорт громадянина РФ;
  • СНІЛС;
  • довідку, що підтверджує дохід;
  • трудовий договір (трудова книжка), завірений роботодавцем
  • документ, що засвідчує зайнятість;
  • пакет документів на нерухомість (при заставному кредиті).

Позичальник повинен мати стаж на поточному робочому місці - не менше півроку, загальний стаж - не менше року за останні п'ять років. Вимоги до Созаємщиков або поручителям аналогічні вимогам до позичальника.

Для довідки! Банк може вимагати додаткові документи на свій розсуд. У видачі кредиту може бути відмовлено без пояснення причини причин.

як оформити

Для аналізу пропозицій банків і подачі заяви сьогодні не обов'язково відвідувати офіс банку. Зробити це можна через інтернет. На сайті кожної кредитної організації детально описані умови кредитування і розміщений кредитний калькулятор, який дозволяє попередньо розрахувати розмір платежу і суму переплати. Уточнюючі питання можна поставити, зателефонувавши на телефон клієнтської підтримки банку. Обробка займає кілька днів, іноді до тижня. З клієнтом зв'язуються і повідомляють попереднє рішення.

Банк має право відмовити без пояснення причини. В такому випадку можна спробувати подати заявку в інший. Але потрібно проаналізувати можливі причини відмови. Як правило, їх кілька - зіпсована кредитна історія і невідповідність клієнта умов кредитування.

Порада! Перевірте свою кредитну історію в БКІ. Якщо вона в порядку, ще раз уважно почитайте умов кредитування, може ви щось пропустили.

Іноді доходу позичальника недостатньо, щоб отримати запитувану суму. В такому випадку можна залучити созаемщиков або поручителів. У таких випадках фахівець банку зв'язується з клієнтом і повідомляє, що банк йому не може видати необхідну суму, але може узгодити меншу або необхідно надати забезпечення.

Преимущества и Недоліки

Якщо ви не прийняли рішення, чи варто брати кредит на житло, оціните його переваги і недоліки.

Головна перевага в тому, що вам не потрібно збирати на будівництво будинку довгі роки, позбавляти себе радості і затишку власного житла. Ви можете взяти кредит і реалізувати свою мрію вже зараз. Також це дозволяє побудувати будинок не такий, як дозволяють фінансові можливості, а такий, як ви хочете. Потрібно враховувати девальвацію національної валюти. Якщо ви збираєте на покупку будинку, з роками ваші заощадження потроху знецінюються, а при оформленні кредиту переплата частково компенсується щорічної інфляцією. Ще варто відзначити ціну на будівельні матеріали, яка потроху зростає. На простому прикладі можна розрахувати, якщо плануєте збирати рік на будматеріали, по кредиту переплата складе 12-15%. А ціна на них може за цей час вирости істотніше.

Що стосується недоліків, то вони такі ж, як і у будь-якого іншого кредиту - потрібно кожен місяць віддавати певну суму банку, що не може не позначитися на бюджеті Що стосується недоліків, то вони такі ж, як і у будь-якого іншого кредиту - потрібно кожен місяць віддавати певну суму банку, що не може не позначитися на бюджеті. Ще ви переплачуєте і з кожним роком ця переплата більше, тому вигідніше оформляти на невеликий термін, але при цьому розраховувати свої можливості.

Які банки видають цільові кредити

Цільові програми на будівництво житла є далеко не у всіх банках РФ. Розглянемо деякі з них.

Дельтакредит

Кредитування здійснюється під заставу заміського будинку або вже наявної нерухомості. Земля, на якій планується будівництво, не повинна перебувати в оренді або бути розташована в пріродоохраняемих зоні, ділянка повинна бути призначений для індивідуального користування.

  • Сума: від 300 тис. Рублів (від 600 тис. Рублів для Москви і Московської області).
  • Термін: до 25 років.
  • Ставка: від 9.5%.

Ставка може бути змінена в більшу сторону, умови кредитування залежать від розміру початкового внеску, наявності страховки і того, чи буде підтверджено цільове використання коштів.

Сбербанк

Видає на будівництво житлового будинку під заставу кредитованого чи житлового приміщення. Для збільшення терміну кредитування можуть залучатися созаемщики. Пенсіонерам і клієнтам, які отримують зарплату в Ощадбанку, пропонуються спеціальні умови.

  • Початковий внесок від 25%.
  • Сума: від 300 тис. Рублів.
  • Термін: до 30 років.
  • Ставка: від 12.25%.

Процентна ставка може бути збільшена, якщо позичальник не отримує зарплату в банку, якщо заставу в момент оформлення іпотеки ще не зареєстрований і при відмові для страховки. Для молодих сімей надаються пільгові умови.

Центр-Інвест

Видається на будівництво і завершення будівництва житлового будинку під заставу нерухомості. Початковий внесок становить мінімум 10%. Для клієнтів банку діють особливі умови.

  • Сума: без обмежень.
  • Термін: до 20 років.
  • Ставка: від 12.25%.

Якщо кредит оформляється більш ніж на 10 років від терміну кредитування, ставка буде вище. Ще вона залежить від категорії позичальника та наявності страховки.

Поради щодо оформлення

Дізнатися попереднє рішення можна, оформивши онлайн-заявку. Так ви заощадите час, та й певні банки при цьому надають знижку до 0.5-1%. Але докладні умови необхідно уточнювати в офісі банку - безпосередньо у менеджера. Дуже часто деякі нюанси на сайті описані завуальовано, незрозумілим для клієнта мовою або скромно в куточку дрібним шрифтом.

Вибираючи банк-кредитор, необхідно звертати увагу не тільки на терміни, процентну ставку. Не менш важливим є умови отримання і погашення. Також рекомендується вивчати відгуки реальні позичальників на незалежних ресурсах. Якщо кредитування має «підводні камені», колишні вони розкажуть про це.

Банки найчастіше на сайті і в рекламних матеріалах вказують мінімальну процентну ставку, максимальну суму і термін. Тому звертайте уваги на виноски, за яких умов діє та чи інша пропозиції. Наприклад, може виявитися, що обрана вами програма діє тільки для внутрішніх клієнтів банку або приваблива ставка працює тільки при оформленні дорогий страховки.

Щоб не переплачувати, намагайтеся оформляти на невеликий термін, але завжди враховуйте свої можливості, певні непередбачені обставини. Вибирайте банк, в якому немає санкцій, при достроковому погашенні. Хоч законодавство це забороняє, погашення раніше рядок для банків не вигідно. Тому вони навчилися законно заробляти на дострокове погашення.

Висновок! Будівництво приватного будинку не обов'язково відкладати, якщо не вистачає грошей. Для цих цілей можна взяти кредит. Умови більшості банків прийнятні і дозволяють взяти велику суму на тривалий термін, при цьому розмір платежу буде цілком прийнятний. Деякі банки пропонують спеціальні програми під будівництво з вигідними умовами кредитування. Якщо вона вам не підійде, можна оформити звичайний споживчий кредит під заставу майна.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online