кадастрова карта

  1. Про кадастровій карті
  2. Пошук ділянки на Публічної кадастровій карті України
  3. Кадастрова карта України - помилки і невідповідності

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Основні розділи:

На початку 2013 року в нашій країні, для загального користування, був відкритий повний доступ до Національної кадастрової системі, а саме одному з її основних напрямків - публічної кадастровій карті.

Такий крок є значним досягненням в сфері земельних відносин, він дозволить остаточно сформувати кадастрову карту і підвищити гарантії прав власності на землю. Розробка і побудова сучасної кадастрової системи дозволить відчутно скоротити терміни виконання різних операцій із земельними ділянками, в значній мірі знизити рівень корупції в цій сфері, і як результат скоротити витрати громадян.

Про кадастровій карті

Публічна кадастрова карта України містить основні дані про ділянки які були включені в український земельний кадастр. До таких ділянок відносяться всі землі сільгосппризначення, а також земельні ділянки передані громадянам у приватне користування, які розташовані як в межах, так і за межами населених пунктів. На вкладці Шари (укр. Шарі) ви можете вибрати інформацію яку буде відображати кадастровій карті України, а саме:

  • ортофотоплан України в цифровому форматі (супутник);
  • кордони України, її областей і районів;
  • індексного-кадастрові карти;
  • відомості про земельні ділянки: площа, кадастровий номер, цільове призначення;
  • форма власності;
  • карта грунтів України;
  • обмеження у використанні земель;
  • ділянки з помилками геометрії (Такі ділянки виділяються зеленим кольором, в той час як, ділянки без помилок - синім. Що це означає? Це означає що дані ділянки мають накладення / перетин з сусідніми ділянками, навіть якщо воно незначне, наприклад 5 см. При виявленні даної проблеми з вашим ділянкою, скористайтеся формою зворотного зв'язку, вибравши в ній відповідний пункт - "Межі земельної ділянки перетинаються з межами іншої ділянки (ділянок)".);
  • архівні ділянки (Це все ділянки які були знесені в так званий архів, а на їх місці з'явилися інші). В основному таке відбувається при:
    • поділі земельної ділянки на кілька нових;
    • проведенні інвентаризації (уточнення конфігурації і площі ділянки) на підставі якої вносяться відповідні зміни в кадастровий реєстр.
  • розпорядження с / г землями (Показує ділянки на які були видані "Накази про надання дозволу на розробку проектної документації" або "Накази про надання у власність");
  • АТУ - адміністративно-територіальний устрій України (Показує кордону населених пунктів а також об'єднаних територіальних громад, утворених згідно з реформою про децентралізацію, яка діє в Україні з 2014 року);
  • обласні центри - відображаються відповідні назви міст;
  • місце розташування ЦНАП - на кадастровій карті будуть відображатися всі центри із зазначенням їх типу - районний чи міський.

Публічна кадастрова карта України має онлайн-сервіси за допомогою яких ви зможете:

  1. перевірити інформацію про ділянку, включеному до Державного земельного кадастру, і виявити можливі невідповідності;
  2. відправити через форму зворотного зв'язку заяву, якщо вами будуть виявлені якісь невідповідності, або сама ділянка буде відсутній в кадастрі при наявності кадастрового номера;
  3. замовити витяг з державного земельного кадастру про земельну ділянку ( дивитися відео );
  4. замовити виписку про нормативно-грошову оцінку земельної ділянки ( дивитися відео );
  5. переглянути інформацію про право власності та речових правах на ділянку (необхідна авторизація).

Пошук ділянки на Публічної кадастровій карті України

Знайти на карті Вас ділянку можна лише двома способами. Перший - пошук по кадастровому номеру, який можна знайти на зворотному боці державного акта на земельну ділянку (виданих після 2004 року) (рис.1), в разі якщо акт виданий раніше 2004 року (рис.2), найімовірніше, ділянка не має номера і, відповідно, інформація про нього не була включена до Державного земельного кадастру.

Якщо ви зіткнулися з цією проблемою, не турбуйтеся, радимо ознайомитися з інформацією в статті " кадастровий номер земельної ділянки ".

Продовжимо, вводимо кадастровий номер потрібного нам ділянки в верхнє пошукове поле і натискаємо на кнопку пошуку.

Якщо ділянка була внесений до Державного земельного кадастру, відомості про нього повинні з'явитися на Публічної кадастровій карті.

У вікні ви зможете побачити наступну інформацію про земельну ділянку: У вікні ви зможете побачити наступну інформацію про земельну ділянку:

  • кадастровий номер;
  • форма власності на землю (приватна, комунальна, державна);
  • код цільового призначення ділянки та її найменування;
  • площа ділянки в га.

Як було сказано трохи вище, вільний доступ до інформації про власника ділянки відсутній (необхідна авторизація).

Якщо ви не знаєте кадастрового номера, потрібно скористатися другим способом пошуку ділянки - по його місцю розташування, через меню Фільтр по регіону, вибравши відповідну область, потім район і населений пункт Якщо ви не знаєте кадастрового номера, потрібно скористатися другим способом пошуку ділянки - по його місцю розташування, через меню "Фільтр по регіону", вибравши відповідну область, потім район і населений пункт.

Після того як перед вами відобразився обраний населений пункт, пошук ділянки необхідно продовжувати вручну регулюючи масштаб зображення карти.

Для кращої орієнтації на місцевості краще поставити галочку на пункті "ортофотоплан", що знаходиться в правому верхньому меню "Шари".

Кадастрова карта України - помилки і невідповідності

Все це добре, але потрібно розуміти, що Державний земельний кадастр України на даному етапі своєї роботи активно наповнюється інформацією, модернізується, вирішує велику кількість технологічних задач і саме тому на публічній кадастровій карті України зустрічаються помилки і різні невідповідності.

Тепер давайте розглянемо деякі помилки, з якими найчастіше можна зіткнутися в Публічній кадастровій карті: Тепер давайте розглянемо деякі помилки, з якими найчастіше можна зіткнутися в Публічній кадастровій карті:

  1. ділянка може бути відсутнім на карті в тому місці, де він повинен бути в дійсності розташований;
  2. ділянку неможливо знайти при введенні його кадастрового номера;
  3. конфігурація ділянки на карті не відповідає дійсності;
  4. деякі ділянки на карті накладаються частинами один на одного (накладки);
  5. місце розташування ділянки вказано на мапі некоректно, зі зміщенням.

Якщо ви виявили схожі помилки, необхідно скористатися функцією "Зворотній зв'язок". Заповніть відповідну форму, вказавши характер проблеми. Після відправки ваше електронну заяву вирушає до відповідних органів Госгеокадастра на розгляд.

Перейти на Публічну кадастрову карту України з засланні .

Що це означає?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online