Як оплатити штраф ГИБДД через телефон за допомогою мобільних операторів Білайн, МТС і Мегафон в 2019 році

  1. Перевірка наявності штрафу
  2. Способи оплати штрафу через телефон
  3. Білайн
  4. МТС
  5. Мегафон
  6. Інші способи оплати
  7. Покарання за несплату

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Потреба заплатити штрафи за різні порушення ПДР може виникнути несподівано. Так, водієві можуть бути невідомі всі накладені штрафи. Це трапляється, коли повідомлення про порушення з відеокамер просто не надійшли. Однак, якщо зупинив автоінспектор не повертає права, ставить авто на штрафну стоянку, а співробітник прикордонної служби не дозволяє виїзд за кордон, значить, загальний розмір штрафів перевищив 30 тис. Рублів. Трапляються й інші обставини, при яких слід знати, як оплатити штраф ГИБДД через телефон, завжди знаходиться в мережі.

Перевірка наявності штрафу

Перевірка наявності штрафу

Співробітники ГИБДД рекомендують перевіряти наявність штрафів за порушення ПДР щомісяця. Ознайомитися зі штрафами можна не тільки на веб-сайті Державтоінспекції МВС Росії, але і через портал держпослуг і за допомогою програмного забезпечення для смартфона «Оплата і перевірка штрафів ГИБДД».

Використання офіційних порталів і зазначеної безкоштовної програми - гарантія дійсності винесених штрафів, законних вимог платежів і збереження відомостей про їх оплату. Для кожного з варіантів слід зареєструватися і верифікувати обліковий запис. Знайти і заплатити штраф можливо за номерами:

  • посвідчення водія;
  • свідоцтва про реєстрацію автомобіля;
  • траспортного засобу;
  • постанови автоінспектора про порушення (УВП).

Таким же чином можна здійснити і перевірка штрафів за парковку в Москві . Подібна проблема досить актуальна в зв'язку зі значним збільшенням платних паркінгів в центрі столиці.

Способи оплати штрафу через телефон

Заплатити накладені ГИБДД санкції з телефону - найбільш простий і привабливий спосіб позбавлення від штрафів. Основною умовою є наявність на балансі достатньої кількості коштів. Їх можна поповнити безліччю варіантів. Наприклад, скористатися функцією «Довірчий платіж».

При цьому слід врахувати, що відправлені електронні гроші надходять на рахунок казначейства моментально. А ось повідомлення, яке підтверджує платіж, іноді надходить адресант з деяким запізненням. Дізнатися детально, як оплатити штраф ГИБДД з телефону, завжди можна у оператора зв'язку. Розберемося з найбільш поширеними з них.

Білайн

Російська компанія « Вимпел-Комунікації », Що входить в відомий холдинг Veon Ltd. і має торгову марку «Білайн», має в своєму розпорядженні зручною і функціональною конструкцією платежів. Для того щоб оплатити штраф з мобільного телефону, слід увійти до відповідного підрозділ «Оплата послуг» додатка «Мобільний Білайн». Вибрати відповідну форму і вид розрахунку. Після їх заповнення, яке виконується згідно запитуваною інформацією, здійснити оплату штрафу в ГИБДД з рахунку Білайн або карти банку.

За підтвердження платежу шляхом СМС оператор стягне комісійний збір, що становить 4% від суми оплати за користування телефоном номера. У разі використання банківської карти - 3,95% і 10 рублів. Всі дії прості і не повинні викликати будь-яких ускладнень, так як виконуються на основі представленої покрокової інструкції. У додатку також присутній безкоштовний сервіс автоштрафах Білайн. Підключити і відключити автоштрафах можна в ручному режимі.

Читаємо також:
штрафи МАДИ
Перевірка штрафів ГИБДД через Яндекс.Штрафи

МТС

Оплата штрафів за порушення ПДР з використанням оператора МТС, як і в вищевказаному випадку, має на увазі реєстрацію на сайті цієї телекомунікаційної компанії. Зареєструвавшись, в «Особистому кабінеті» слід перейти на відповідну вкладку.

Для оплати штрафу ГИБДД з телефону МТС також потрібно заповнити представлену форму. Далі залишиться тільки погасити заборгованість з рахунку телефону, банківської карти або гаманця МТС Гроші. Функціонал програми менш зручний, ніж в Білайні. Разом з тим опція «Легкий платіж» мінімізує такий дискомфорт.

Мегафон

Ця телекомунікаційна компанія, щоб не відстати від конкурентів, теж ввела сервіс «Мобільні платежі». Послуга перетворює телефонний номер Мегафона в електронний рахунок за допомогою гаманця «QIWI».

Послуга перетворює телефонний номер Мегафона в електронний рахунок за допомогою гаманця «QIWI»

Сплатити штраф з мобільного телефону оператора можна після введення запитуваних реквізитів, зазначених в постанові про призначення штрафу, а також УВП. Послуга Мегафона по оплаті штрафів ГИБДД є платною. Комісія стягується відповідно до тарифів, ознайомитися з якими можна на порталі оператора.

Інші способи оплати

Поряд з оплатою через телефон, заплатити штраф ГИБДД можна через встановлені на телефоні мобільні додатки різних кредитних організацій. Серед них: сервіс «Сбербанк Онлайн» та інші альтернативні зазначеної програми для мобільних пристроїв.

А також виконати платіж можливо через платіжні термінали банків, розташовані на заправках і в автосервісах на трасах. Крім того, ДАІ реалізує пілотний варіант за наявністю терміналів в машинах пересувних постів державтоінспекторів.

Як оплатити штраф ГИБДД через Ощадбанк , Слід знати кожному автолюбителю, і не тільки клієнту цього банку. Оптимальним варіантом є платіж через мобільний додаток цього найбільшого фінансово-кредитної установи Росії. Для цього слід відвідати «Особистий кабінет», який дозволяє:

  • перевірити наявність штрафів;
  • сплатити заборгованість в автоматичному режимі без заповнення будь-яких даних;
  • здійснити платіж з 50% знижкою.

Ліквідація заборгованості відбувається практично моментально. Електронну квитанцію про платіж можна роздрукувати або зберегти на персональний комп'ютер.

Покарання за несплату

Винесений за недотримання ПДР штраф необхідно сплатити не пізніше 60 діб з дня отримання повідомлення. Відповідно до ч. 1 ст. 20.25 КоАП Росії , відповідальність за несплату штрафу за адміністративному правопорушенню є такою:

  • новий штраф у подвійному розмірі від несплаченої суми;
  • адміністративний арешт - до 15 діб;
  • обов'язкові роботи - до 50 годин.

Рішення з питання про ухилення від сплати штрафу виносить суд. Після засідання матеріали для виконання подаються до підрозділу ФССП. Пристави зобов'язані реалізувати відповідні заходи щодо стягнення заборгованості. Крім того, неплатнику загрожує обмеження виїзду за кордон і позбавлення водійського посвідчення.

Разом з тим згідно із законом можна опротестувати будь-який штраф. На подачу скарги в ГИБДД або судову інстанцію відводиться 10-денний термін. Проміжок відраховується з моменту отримання постанови на руки. Якщо папір прийшла поштою - це 10 днів з дня винесення сповіщення.

Читаємо також:
Перевірка штрафів за УВП

можна також опротестувати штраф за парковку , Розмір якого становить від 1500 до 3000 рублів, звернувшись особисто в ДАІ або через портал держпослуг. Для правильності складання скарги краще заручитися підтримкою досвідченого юриста.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online