З 2019 року дачні внески необхідно буде платити по безналу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Depositphotos   Головна зміна, яку привносить закон, полягає в перекладі всіх розрахунків товариств з фізичними особами на безготівкову основу Depositphotos

Головна зміна, яку привносить закон, полягає в перекладі всіх розрахунків товариств з фізичними особами на безготівкову основу. З 1 січня 2019 року всі внески СНТ можна платити тільки через банк, при цьому вибрати банк для відкриття рахунку потрібно заздалегідь на загальних зборах СНТ. Крім того, кожному дачному об'єднанню треба буде вирішити, хто з його учасників уповноважений відкривати рахунок і в цілому вести спілкування з банком.

У тому випадку, якщо рахунок у СНТ вже є, його реквізити досить надати всім учасникам об'єднання. Новий закон зазначає, що з 2019 року біля дачників буде лише два види внесків - членські та цільові. Існуючі зараз вступні, пайові та додаткові внески стягувати буде не можна.

Розробники нового закону відзначають, що вони хочуть підвищити прозорість розрахунків та мінімізувати зловживання з фінансами в СНТ. До кінця нинішнього року СНТ також повинні переобрати свої склади правління і ревізійну комісію. Серед членів правління повинно бути не менше трьох осіб, але не більше 5% від загальної кількості членів об'єднання. Обирати правління з 2019 року будуть не на два роки, а на п'ять.

НЕ пропустіть:

Інструкція: як купити дачу з землею?

Індивідуальні садівники за законом можуть користуватися майном СНТ

Дачників звільнять від мита за використання підземних вод

Інструкція: як купити дачу з землею?

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online