Як вважають розмір допомоги багатодітним і дають пільги інвалідам 2-ї групи

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

20 июня 2012, 14:30 Переглядів: 20 июня 2012, 14:30 Переглядів:   Як розраховується соцдопомогу та пільги

Як розраховується соцдопомогу та пільги.

Цього разу розповідаємо, на які пільги можуть претендувати інваліди 2-ї групи і коли багатодітна сім'я може отримати держдопомогу. На ці питання в Мінсоцполітики відповіли директор департаменту соціального захисту інвалідів Оксана Полякова, заступник директора департаменту державної соціальної допомоги Надія Рязанова і директор департаменту пенсійного забезпечення Микола Шамбір.

держдопомоги БАГАТОДІТНИМ

"За яких умов призначається соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям, в тому числі, багатодітним?"

Соцзахист малозабезпечених сімей здійснюється шляхом надання їм допомоги згідно ЗУ "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" в залежності від майнового стану та сукупного доходу сім'ї.

Розмір такої допомоги визначається як різниця між рівнем забезпечення прожиткового мінімуму для сім'ї та її середньомісячним сукупним доходом, який визначається за Методикою обчислення сукупного доходу для всіх видів соціальної допомоги.

Статтею 14 ЗУ "Про Державний бюджет України на 2012 рік" встановлено рівень забезпечення прожиткового мінімуму (гарантований мінімум) для призначення допомоги відповідно до ЗУ "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" у співвідношенні до прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення: для працездатних осіб 21% (з 1 квітня - 229,74 грн), для дітей - 50% (з 1 квітня дітям до 6 років - 455,50 грн, з 6 до 18 років - 567,0 грн), для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів - 80% (з 1 квітня - 670,40 грн) відповідного прожиткового мінімуму.

З 1 липня рівень прожиткового мінімуму для розрахунку розміру державної соцдопомоги малозабезпеченим сім'ям для інвалідів та пенсіонерів збільшиться з 80 до 100%. Для дітей, які виховуються в малозабезпечених сім'ях - з 50 до 75% прожиткового мінімуму.

На кожну дитину віком від 3 до 13 років розмір допомоги збільшується в 2012 р - на 120 грн, а на кожну дитину віком від 13 до 18 років - на 230 грн.

Соцдопомогу не призначається в разі, якщо працездатні члени малозабезпеченої сім'ї не працюють, не служать, не вчаться за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації на протязі 3-х міс., Що передують місяцю звернення за призначенням державної соцдопомоги (крім окремих випадків, зазначених у Законі).

При наявності обставин державна соцдопомога може бути призначена органом праці та соціального захисту населення на підставі рішень районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій та виконавчих комітетів міських і районних у містах (у разі їх створення) рад або утворених ними комісій у разі, якщо в малозабезпеченій багатодітній сім'ї виховуються троє або більше дітей віком до 18 років (якщо діти навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх , а також професійно-технічних, вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації, але не довше, ніж до досягнення ними 23 років).

Для визначення права на призначення державної соцдопомоги малозабезпеченим сім'ям рекомендуємо вам звернутися в управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

[Money1]

ПІЛЬГИ ДЛЯ ІНВАЛІДІВ 2-Й ГРУПИ

"Які є пільги для інваліда 2-ї групи дитинства? Куди звертатися для їх отримання?"

Інваліди 2-й гр. (Згідно ЗУ "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні") мають право на:

безкоштовні ліки за рецептами при амбулаторному лікуванні, за умови, що вони отримують пенсію, що не перевищує мінімальну (з 1.04 - 838 грн), або державну соціальну допомогу замість пенсії (звертатися в органи охорони здоров'я);

ліки за рецептами лікарів з оплатою 50% їх вартості при амбулаторному лікуванні (органи охорони здоров'я);

безкоштовні або пільгові при наявності медичного висновку послуги з соціально-побутового і медобслуговування, технічні та інші засоби (управління праці та соцзахисту);

безкоштовні санаторно-курортні путівки за наявності медичних показань (управління праці та соціального захисту);

пільгове та позачергове встановлення квартирного телефону ( " Укртелеком ");

встановлення оплати послуг зв'язку за місцеві розмови з квартирних телефонів з погодинним (похвилинним, посекундним) обліком їх тривалості ( "Укртелеком");

безкоштовний проїзд у пасажирському міському транспорті (крім таксі та метро), а також всіма видами приміського транспорту (на підставі посвідчення, в якому вказана група і причина інвалідності);

50% -ву знижку вартості проїзду на внутрішніх маршрутах повітряного, ж / д, річкового і автомобільного транспорту з 1.10 по 15.05 (на підставі посвідчення);

позачергове обслуговування в касах міського та міжміського транспорту, в організаціях усіх форм власності, що надають послуги населенню.

Інвалідам 2-й гр. по зору і з ураженням опорно-рухового апарату надається право безкоштовного проїзду також в метро. Інваліди 2-й гр. по зору мають право безкоштовно користуватися радіоточкою.

До того ж, постановою Кабміну № 245 передбачено забезпечення в 2012 р інвалідів 1-ї і 2-ї гр., А також інвалідів війни 3-й гр. ТВ-тюнером.

Крім того, відповідно до ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" та "Про місцеві державні адміністрації" місцеві органи виконавчої влади та самоврядування можуть надати додаткові пільги малозабезпеченим верствам населення за рахунок коштів місцевих бюджетів.

СТРАХОВИЙ СТАЖ МАТЕРІ

"Чи правда, що якщо мама йде у відпустку з догляду за дитиною до 3-х років, перебуваючи на обліку в центрі зайнятості, страховий стаж не нараховується? Вкажіть закон, де це прописано".

Ні, не має значення, працювали ви до виходу у відпустку по догляду чи ні - стаж нарахують. Згідно ст. 24 ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" страховий стаж - період, коли особа підлягає такому страхуванню та за який щомісяця сплачені внески в сумі, не меншій, ніж мінімальний. А згідно зі ст. 11 цього закону такому страхуванню підлягають особи, згідно із законами отримують допомогу по догляду за дитиною до 3 років. Страхові внески в ПФ за цих осіб сплачуються з коштів держбюджету.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Як вважають розмір допомоги багатодітним і дають пільги інвалідам 2-ї групи". інші фінансові новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Куди звертатися для їх отримання?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online