Повернення відсотків по іпотеці в 2019 році: як повернути 13 відсотків?

  1. Процедура повернення відсотків, і хто може ними користуватися
  2. Документи, які потрібні для повернення відсотків по поверненню
  3. Способи отримання вирахування
  4. Кому покладено відрахування, а кому ні
  5. Як повернути податки через Ощадбанк Росії
  6. Як повернути відсотки по іпотеці, якщо є неповнолітня дитина
  7. Заповнення 3-ПДФО
  8. Повернення відсотків по іпотеці при достроковому погашенні

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купівля квартири вимагає від її нового власника величезних грошових вкладень.

Саме тому повернення відсотків по іпотеці за минулі роки може виявитися хорошим додатком до сімейного бюджету в ситуації, коли має значення кожна копійка.

Законодавством встановлені правила і порядок отримання частки сплачених банку коштів за користування позиченими грошима.

У цьому випадку варто ознайомитися з інформацією, яку суму можна повернути, за який період і як правильно розрахувати розмір грошових коштів до повернення.

Процедура повернення відсотків, і хто може ними користуватися

Перед тим, як розрахувати розмір компенсації, необхідно розібратися, хто має право отримати повернення частини сплачених грошей Перед тим, як розрахувати розмір компенсації, необхідно розібратися, хто має право отримати повернення частини сплачених грошей.

Повернути відсотки може тільки той громадянин, який працевлаштований офіційно і з його доходів від виконання роботи роботодавець сплачує ПДФО.

Тільки в такому випадку він зможе отримати податкове вирахування і зменшити суму доходу, яка використовується для розрахунку розміру податку. Чим більше відрахування, тим більше буде повернення НДЛФ при покупці квартири в іпотеку.

Таким чином, якщо людина оформив кредит на квартиру і при цьому має постійний дохід, оподатковуваний податком, то він має повне право повернути 13 відсотків від покупки квартири по іпотеці.

Максимальна сума відрахування становить 3 мільйони рублів, це означає, що повернути можна максимум 390 тисяч рублів.

Дане правило діє з 2014 року. Для нерухомості, яка була куплена раніше, таких обмежень немає. За кількістю років вирахування обмежень немає.

Якщо людина виплачує іпотеку протягом 20 років, то період, за який можна повернути податки складе всі 20 років у міру того, як із запланованих відсотки перетворюються в виплачені Якщо людина виплачує іпотеку протягом 20 років, то період, за який можна повернути податки складе всі 20 років у міру того, як із запланованих відсотки перетворюються в виплачені.

Сума вирахування зменшує базу оподаткування, суму з якої було утримано податок. Сума вирахування може становити всю суму відсотків, які були виплачені фактично, але не більше 3 мільйонів рублів, оскільки це ліміт вирахування. Сума податку до повернення може становити до 13 сплачених відсотків за фактом.

Наприклад, якщо покупець заплатив банку відсотків на 100 рублів, то сума, яку можна повернути складе 13 рублів. Людина не зможе отримати більше, ніж він заплатив податків.

Документи, які потрібні для повернення відсотків по поверненню

Повернення відсотків по іпотечному кредиту здійснюється в міру сплати банку відсотків по кредиту.

Якщо позичальник хоче, щоб повернення проводився на постійній основі, то йому слід з'ясувати, які документи для цього потрібні і один раз на рік представляти їх:

Якщо позичальник хоче, щоб повернення проводився на постійній основі, то йому слід з'ясувати, які документи для цього потрібні і один раз на рік представляти їх:

  1. Свідоцтво про право власності - оригінал і копія.
  2. Договір купівлі-продажу житлового приміщення - оригінал і копія.
  3. Документи, що підтверджують оплату відсотків за позикою - оригінали та ксерокопії.
  4. Графік платежів - виписується співробітником банку.
  5. Довідка про заробітну плату або заповнена декларація про доходи - оригінали.
  6. Кредитну угоду - оригінал для звірки та копія.
  7. Паспорт - ксерокопії всіх сторінок.

Подаючи документи важливо, щоб на руках були всі оригінали, так як фахівець ИФНС може зажадати їх для того, щоб упевнитися у відповідності.

Якщо за період сплати кредиту відбувається зміна кредитора, тоді, щоб повернути відсотки по кредиту через податкову службу за минулі роки, до цієї інстанції потрібно подати відомості про переуступку кредитного портфеля іншому банківській установі.

У разі, коли кредит був оформлений в іноземній валюті, знадобиться перерахунок на рублі за курсом Центрального банку на дату погашення. Дану процедуру можна здійснити в офісі банку, його співробітники представлять довідку з даними відомостями.

Способи отримання вирахування

Повернути 13 відсотків від покупки квартири по іпотеці можна двома способами: Повернути 13 відсотків від покупки квартири по іпотеці можна двома способами:

  1. Після закінчення календарного року. Позичальник отримує всю суму на пластикову банківську карту.
  2. Протягом року, кожен місяць не доплачувати податок і отримувати відрахування у роботодавця або іншого податкового агента.

Якщо людина хоче отримувати повернення відсотків у роботодавця, йому потрібно подати пакет документів, який можна отримати в податковій інспекції.

При цьому сам роботодавець нічого платити не буде, він просто не буде утримувати податки на зарплату до того моменту поки що склалася сума не стане рівною фактично сплачених процентів за рік.

Кому покладено відрахування, а кому ні

Отримати податкове вирахування при купівлі квартири мають право: Отримати податкове вирахування при купівлі квартири мають право:

  1. Громадяни, які отримують його вперше, оскільки скористатися цим правом можна один раз за життя. Громадяни, що отримують заробітну плату офіційно. Якщо людина оформлений на кількох роботах, тоді він має право отримати повернення на загальну суму заробітку.
  2. Оформити повернення можна не тільки, надаючи доходи з постійного офіційного місця роботи, але і з оплати за оренду нерухомості, якщо вона оформлена офіційним договором.
  3. Іноземці, що є резидентами РФ, живуть і працюють на території Росії більше 183 днів за рік.

У законодавстві РФ, яке діє і в 2019 році, вказуються категорії громадян, які не мають права отримати повернення податкового вирахування:

  1. Безробітні, пенсіонери і особи з неофіційним доходом, жінки в декреті.
  2. Підприємці зі спеціальними формами оподаткування.
  3. Особи, які вже отримували відрахування.
  4. Власники нерухомості, придбаної за рахунок коштів інших громадян. Це повинно бути обов'язково підтверджено чеками або розписками.
  5. Нерезиденти.
  6. Покупці, які купили нерухомість у близьких родичів або опікунів.

Варто враховувати і такий момент, що якщо жінка раніше отримувала податкове вирахування, а потім пішла в декрет і при цьому у неї ще залишився ліміт податкового вирахування, то після виходу з декретної відпустки вона знову може продовжити його отримувати.

Повернення ПДФО при купівлі квартири в іпотеку має ряд складних моментів, але списання частини основного боргу стане відчутним поповненням бюджету.

Якщо людина не хоче погашати цими засобами іпотеку, то їх можна витратити на облаштування будинку або інші потреби, оскільки даний відрахування просто приходить на рахунок і їм можна розпоряджатися на власний розсуд.

Як повернути податки через Ощадбанк Росії

У 2019 Ощадбанк пропонує своїм клієнтам нову послугу - повернення раніше сплачених податкових відрахувань при певних умовах У 2019 Ощадбанк пропонує своїм клієнтам нову послугу - повернення раніше сплачених податкових відрахувань при певних умовах.

Кожен громадянин РФ, який працевлаштований офіційно має право раз на рік подати декларацію на повернення частини сплачених податків і отримати ці кошти від держави. Це можливо в декількох випадках, серед яких і покупка житла.

Таким чином, можна отримати до 260000 рублів, в залежності від вартості приміщення та до 390000 рублів за виплачені відсотки по іпотеці.

Важливо враховувати, що у виплатах можуть відмовити, якщо нерухомість була придбана на державні або муніципальні кошти, за рахунок материнського капіталу і подібне.

Ощадбанк надає особистого консультанта, який заповнить декларацію за людину в режимі онлайн. Це працює за такою схемою:

  1. Людина робить замовлення в режимі онлайн з офіційного сайту Ощадбанку - https://www.sberbank.ru/ru/person .
  2. Після цього з заявником зв'яжеться консультант і пояснить, які документи потрібно підготувати.
  3. Підготовлені документи потрібно сфотографувати або сканувати і завантажити по захищеному каналу зв'язку для консультанта.
  4. Співробітник банку їх перевіряє і заповнює декларацію.
  5. Заповнену декларацію заявник повинен віднести до податкової інспекції. Свої гроші людина отримує на картку Ощадбанку.

Але слід пам'ятати важливий нюанс - ні Сбербанк, ні його компанія-партнер не можуть гарантувати отримання податкового вирахування, оскільки рішення приймає виключно ФНС.

Пропонується тільки послуга щодо заповнення декларації та допомога в оформленні документів, які будуть відправлені на розгляд.

Як повернути відсотки по іпотеці, якщо є неповнолітня дитина

Якщо частина купленої нерухомості була оформлена на дитину, якій ще немає 18 років, то батько може збільшити розмір своєї пільги за рахунок неповнолітньої дитини.

Зробити це можливо в тому випадку, якщо раніше він не користувався вирахуванням за іншою житлоплощі.

Нерідко виникають такі ситуації, коли батько вже повернув собі податок по своїй частці в квартирі, а потім згадав про дітей, які теж є власниками Нерідко виникають такі ситуації, коли батько вже повернув собі податок по своїй частці в квартирі, а потім згадав про дітей, які теж є власниками.

Тому варто розібратися, як повернути відсотки по іпотеці, якщо є неповнолітня дитина. У цьому випадку мати або батько мають право повторно подати декларацію до податкової інспекції і одержати відрахування за часткою неповнолітнього в цьому ж майно.

Важливо враховувати, що частка більше 2 мільйонів рублів на одного з батьків не покладається, навіть коли він оформляє спільний відрахування на себе і свою дитину.

При цьому неповнолітній не втрачає своє право скористатися поверненням ПДФО в майбутньому.

Документи для підтвердження свого права на отримання податкової пільги такі ж, як і за звичайним майновому відрахування. Відмінністю є лише те, що свідоцтв про право власності буде стільки, скільки існує власників у даній нерухомості.

Заповнення 3-ПДФО

Якщо людина виплачував відсотки по майновому кредиту, він має право заповнити та подати декларацію за формою 3-ПДФО на отримання податкового вирахування Якщо людина виплачував відсотки по майновому кредиту, він має право заповнити та подати декларацію за формою 3-ПДФО на отримання податкового вирахування. Для цього в документі відведено спеціальну рядок.

Заповнюючи 3-ПДФО при поверненні відсотків по іпотеці, в окремій колонці потрібно проставляти «Дані відсотків по кредитах», це сума коштів, яка була виплачена в якості відсотків за всі попередні роки.

Крім того, слід вказати, надавався чи майнове відрахування за відсотками в попередніх періодах, а також чи був використаний такий відрахування у податкового агента.

Заповнюється декларація 3-ПДФО так само, як і при інших видах витрат. Необхідно внести всю інформацію про платника податків, про його доходи та витрати.

Декларація за відсотками формується, як єдиний документ з іншими відрахуваннями за весь календарний рік - стандартними, соціальними або майновими. Якщо вони відсутні - то тільки на відсотки.

При заповненні 3-ПДФО важливу роль відіграє довідка з банку про виплачені відсотках по кредиту. У ній зазначено, яка сума відсотків була виплачена.

На підставі цієї інформації людина може вказати той розмір майнового відрахування, на який він претендує в цьому році.

Розмір виплачених відсотків, що показаний в довідці від банку, відображається в декларації 3-ПДФО в терміні «Відсотки по кредитах за всі роки» Розмір виплачених відсотків, що показаний в довідці від банку, відображається в декларації 3-ПДФО в терміні «Відсотки по кредитах за всі роки». Сюди можна включити відсотки не тільки за попередній рік, а й все інші, якщо відрахування по ним раніше людина не отримувала.

Що стосується питання, коли можна повернути відсотки при повному погашенні іпотечного кредиту, то декларація складається після закінчення податкового періоду.

Якщо в 2019 році буде остання виплата по іпотеці, то починати звітувати до податкової інспекції він буде з 2020 року.

Повернення відсотків по іпотеці при достроковому погашенні

Дострокове погашення може бути повним або частковим. У першому випадку клієнт відразу вносить всю суму, але банку це може бути не дуже вигідно.

У більшості випадків банківські установи заявляють термін в договорі, раніше якого клієнт не може погасити борг, інакше йому загрожують штрафні санкції. До часткових погашень в основному обмеження не ставиться.

Якщо позичальник виплатить кредит достроково, то виявиться, що він сплатив банку суми, що становлять значну частину від суми кредиту, але сам борг практично не зменшиться Якщо позичальник виплатить кредит достроково, то виявиться, що він сплатив банку суми, що становлять значну частину від суми кредиту, але сам борг практично не зменшиться. Відсотки, сплачені клієнтом наперед, стають необгрунтованим збагаченням банку.

Тому певну суму надміру сплачених відсотків можна повернути. Дане право з'являється у позичальника при достроковому погашенні, в тому числі і при рефінансуванні.

Відсотки, що є платою за користування грошовими коштами, підлягають сплаті тільки за період з моменту видачі кредиту і до дати його повного повернення.

Стягнення відсотків за період, коли клієнт вже не користувався сумою позики, вважається незаконним.

Таким чином, держава піклується про своїх громадян, тому в статті 220 НК РФ передбачено повернення певної частки процентної ставки по іпотеці.

Людина може отримати 13 відсотків відшкодування. Для цього йому потрібно зібрати певний список документів і подати їх до податкової інспекції. У 2019 повернути відсотки по іпотеці можуть тільки ті, які офіційно працевлаштовані.

Відео: Повернення відсотків по іпотеці за кілька років: як розрахувати податкове вирахування

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online