Повернення прибуткового податку за лікування зубів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Повернення прибуткового податку за видатками на лікування зубів

Повернення прибуткового податку за видатками на лікування зубів

Як відомо, отримати податкове вирахування по витратах на лікування зубів можна у випадках оплати таких витрат за власне лікування або за лікування чоловіка (дружини), батьків, дітей до 18 років (в т.ч. усиновлених і підопічних).

Важливою умовою є офіційне працевлаштування. Повернення податку передбачає, що держава повертає частину коштів за видатками на стоматологічні послуги за рахунок раніше сплаченого податку на доходи фізосіб.

Якщо громадянин офіційно працює, отже, роботодавець щомісяця сплачує за нього 13% ПДФО до бюджету. Мова і йде якраз про повернення за рахунок цих сплачених тринадцяти відсотків раніше, в конкретному році.

Компенсувати можна 13% від витрат на лікування зубів, але з урахуванням існуючих обмежень, які застосовуються одночасно:

1) по-перше, повернути можна не більше тієї суми податку, яка була сплачена за конкретний рік (за рік, коли були витрати на стоматологічні послуги) роботодавцем;

2) по-друге, витрати на лікування можуть бути двох видів:

  • витрати на лікування, яке не є дорогим - в цьому випадку, максимальна сума витрат, з якою можна повернути 13% дорівнює 120 000 рублів.
    Таким чином, максімалная повернення податку може скласти не більше 15 600 рублів (13% від 120 000 рублів);
  • витрати на дороге лікування - в цьому випадку, максимальна сума витрат, з якою можна повернути 13% - не обмежена.
  • повернення можливе тільки за останні 3 роки, отже, в 2017 році можна повернути частину податку за 2014 року, 2015 і 2016 роки.

У першому випадку, необхідно запросити довідку 2-ПДФО у свого роботодавця, там є вся необхідна інформація по доходах платника податків, а також вказані суми нарахованого та утриманого ПДФО до бюджету.

У другому випадку, у свого лікуючого зубного лікаря необхідно запросити Довідку для податкової, в якій буде вказано, яким є лікування:
- код 1: недорогі,
- код 2: дороге.

Приклад 1:

У 2016 році Іванов А.А. витратив на лікування зубів 95 000 рублей. Згідно з довідкою, отриманою в медустанові, дані витрати є не є дорогими, отже, до відрахування можна прийняти не більше 120 000 рублів витрат (в нашому випадку, всю суму в 95 000 рублів).
Таким чином, Іванов А.А. претендує до повернення з податкової - 12 350 рублів (13% від 95 000 рублів).
Доходи Іванова А.А., як випливає з довідки 2-ПДФО за 2016 рік, склали 80 000 рублей, сума сплаченого податку - 10 400 рублів.
В такому випадку, не дивлячись на те, що Іванов претендує на повернення 12 350 рублів, він зможе отримати не менше 10 400 рублів. При цьому недоотриманий залишок в розмірі 12 350 - 10 400 = 1 950 - згорає і не переноситься на 2017 рік.
Тому важливо, при наявності декількох робіт або зміни роботодавців протягом року, задіяти всі довідки 2-ПДФО для застосування максимально можливого відрахування.


Слід також мати на увазі, що у стоматологічної клініки, в якій громадянин проходить лікування, повинна бути відповідна Ліцензія на право надання медичних послуг.

  1. Податкова декларація 3-ПДФО
  2. Заява про повернення податку
  3. Довідка 2-ПДФО
  4. паспорт
  5. Копії платіжних документів, що підтверджують витрати на лікування зубів (чеки, квитанції і так далі, оформлені на Вас)
  6. Копія договору на надання медпослуг (якщо такий договір укладався)
  7. Копія ліцензії медустанови, що підтверджує право на надання медичних послуг
  8. Оригінал довідки про оплату медичних послуг
  9. При оплаті за батьків: копія документа, що підтверджує спорідненість; при оплаті за дітей: копія свідоцтва про народження; при оплаті за чоловіка (дружини): копія свідоцтва про шлюб; при оплаті за підопічного: копія документа, що підтверджує опіку чи піклування
  10. При оплаті ліків: оригінал рецептурного бланка зі штампом «Для податкових органів РФ, ІПН платника»

Перелік допдокументов можна також уточнити в податковій інспекції за своїм місцем проживання.

До податкової інспекції необхідно взяти з собою також оригінали документів. Податкову декларацію 3-ПДФО і Заява про повернення податку потрібно підготувати в двох примірниках. Один примірник Вам поверне податковий інспектор з відміткою про прийом документів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online