Повернення податку по іпотеці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Іпотека, як і будь-який інший кредит, для кожного потенційного або існуючого позичальника несе додаткові витрати

Іпотека, як і будь-який інший кредит, для кожного потенційного або існуючого позичальника несе додаткові витрати. Такі як плата за користування кредитом, у вигляді виплати щорічних відсотків або оплата комісій банку. Однак не всі знають про те, що від іпотеки можна отримати ще й прибуток. Часткове повернення витраченої грошової суми можливий при оформленні податкового відрахування по іпотеці. Уточнимо, що при покупці житла в іпотеку, позичальник має право на повернення податку по іпотеці з двох різних сум. Ви можете одержати відрахування від суми виплачених відсотків за користування кредитом. А також відрахування від вартості придбаного житла. Давайте поговоримо про кожен відрахуванні більш докладно.

Отже, оформивши іпотечний кредит, позичальник має право на отримання податкового вирахування з сплачених банку відсотків за кредит. Згідно з податковим кодексом РФ сума повернення податкового вирахування по іпотеці за виплачені відсотки становить 13% і розраховується від суми не перевищує 3.000.000 рублів (п. 4 ст. 220 НК РФ).

Розберемо це на прикладі. Припустимо, що іпотечний кредит оформлявся на наступних умовах:

У наведеному випадку максимальна сума для вирахування складе 390.000 рублів. Погодьтеся, це пристойна сума для сімейного бюджету! Ці гроші в якості повернення податку по іпотеці можна отримати у вигляді скасування утримань з прибуткового податку. Тобто грошові кошти, які раніше віднімати із заробітку у вигляді прибуткового податку розміром в 13% будуть входити в вашу зарплату. Щоб оформити відрахування необхідно по закінченню року звернутися до податкової служби та в обов'язковому порядку надати наступні документи:

  • Кредитний (іпотечний) договір.

  • Графік погашення кредиту та сплати відсотків за кредитним (іпотечному) договором.

  • Довідка банку про сплачені за рік відсотках.

  • Документи, що підтверджують оплату - касові чеки, квитанції, платіжні доручення, банківські виписки і т.д.

  • Довідки 2-ПДФО з місця роботи.

  • Податкову декларацію за формою 3-ПДФО.

Повернення податку по іпотеці також має на увазі відрахування від вартості придбаної нерухомості. Для такого податкового вирахування також існують обмеження по виплачується сумі. Максимальна сума майнового податкового відрахування в 2015 становить 260.000 рублів і розраховується від суми не перевищувала 2.000.000 рублів (подп. 1 п. 3 ст. 220 НК РФ). Отримати ці гроші можна тільки один раз і тільки з одного об'єкта нерухомості. Однак в 2015 році в Держдуму внесено законопроект, який може збільшити суму повернення податку. У разі прийняття поправок до Податкового Кодексу РФ отримати податкове вирахування буде можливо кілька разів і з кожного об'єкта нерухомості у вашій власності.

Також може бути збільшена максимально можлива сума для розрахунку, яка складе 3.000.000 рублів і дозволить одержати відрахування розміром до 390.000 рублів. Однак, такі поправки в законодавство передбачається поширити тільки на квартири придбані після 1 січня 2014 року, власники яких раніше не отримували податкові відрахування. Щоб отримати майнове відрахування в податкову службу обов'язково потрібно передати:

  • Довідки 2-ПДФО

  • Договір про придбання нерухомого майна.

  • Свідоцтво про власність або акт передачі квартири (в разі інвестування)

  • Документи, що підтверджують оплату - касові чеки, квитанції, платіжні доручення, розписка продавця і т.д.

  • копію паспорта

  • свідоцтво ІПН

  • Банківські реквізити, на які буде вироблено перерахування ИФНС податкового вирахування

Таким чином банківські позичальники можуть отримувати прибуток від кредиту у вигляді повернення податку по іпотеці з відсотків і з суми покупки. Якщо у вас є іпотечний кредит, то обов'язково скористайтеся такою можливістю. Зберіть усі необхідні документи для отримання дозволу податкове вирахування на який у вас є законне право.

Як взяти іпотеку? Відповідь на це питання читайте в нашій статті


Як взяти іпотеку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online